Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina najboljši in najcenejši briketi

najboljši in najcenejši briketi

Kateri briketi za odraslega psa velike pasme (50 kg) so po vašem mnenju najboljši in najcenejši? V mislih imam brikete brez barvil, konzervansov in dodanega sladkorja in soli (ki jih vsebujejo kaki ceneni briketi) in s pravilnim razmerjem beljakovin, OH,… Hvala za mnenja!

Kako aktivnega psa, koliko starega psa, v kakšnem zdravstvenem stanju?

Sicer pa mislim, da nobeni briketi, v kolikor jih uporabljamo kot edino hrano, niso OK.

Prehrano je potrebno prilagoditi vsakemu posameznemu psu.

Yo

----- Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.

Me enako zanima kot Yo!

Sicer pa so dobri briketi tisti, ki 15 kg zakelj ni cenejsi od cca. 10.000 SIT (izkljucene akcije)!!!

Lp, U.

Saj je Bosch tudi kvaliteten. 15 kg vreča adulta je nekaj čez 8.000.

Ne glej prevec na ceno…
Nas si je izmisljeval…Ni mu ustrezal Royal, Nutro, Pedigre itak ne…no pa smo sli na Eukanubo in to je zdaj zakon 🙂 Niti ni draga tako.
Sicer pa res prehrana sam z briketi..to ni to.

Res je. Najdražje ni vedno najboljše. Pa tudi ni rečeno, da moramo živali hraniti z najboljšim, kar nam nudijo trgovine, saj tudi mi ne jemo samo škampov, bele ribe in kaviarja, ampak tudi navadne testenine, polento, zelenjavo, mineštre,… kar pa je bolj poceni. Pri takšnih razmišljanjih je dobro dobiti v roke kataloge različnih proizvajalcev in primerjati sestavine, razmerje beljakovin, maščob, ogljikovih hidratov, pepela, vitaminov in mineralov ter dodatkov in barvil. Seveda, če zaupamo deklariranim podatkom. Hrane, ki jih dobimo v specializiranih trgovinah imajo cene od ca.8.000 SIT pa tam do 15.000 SIT za 15 kilsko vrečo. Pri nas smo preizkušali že več vrst hrane (Hills, Bosch, Belcando, Royal canin, Chicopee-pri tej smo ostali). Mislim, da razlike sploh nismo opazili (zdravje, dlaka, prebava,…), razen v ceni. Ko smo dobili pred 15 leti prejšnjega psa, si o vseh teh hranah lahko samo sanjal. Pri nas si dobil konzerve Maca in Cuko od Mirne Rovinj in ko si jih odprl, te je vrglo na rit. Tako, da smo ga vse življenje hranili z različnim, od doma pripravljene, pa do Hillsa, ko je prišel na naš trg. Pes je dočakal skoraj 14 let, izdalo ga je srce, drugače je bil zelo zdrav, ob smrti je imel zobovje kot dvoletnik. Želela bi povedati še nekaj. Raje živali hranim z najslabšo tovarniško pripravljeno hrano, kot pa s kotleti, čevapi, zrezki, hrenovkami, svinjskimi kostmi, čokoldicami, klobasami in podobno svinjarijo, ki jo nekateri dajajo svojim razvajenčkom, ker imajo to takoooo radi, potem pa se soočajo z raznimi gastritisi, kronično drisko in podobno.

. Pa tudi ni rečeno, da moramo živali hraniti z najboljšim, kar nam nudijo trgovine, saj tudi mi ne jemo samo škampov, bele ribe in kaviarja, ampak tudi navadne testenine, polento, zelenjavo, mineštre,… kar pa je bolj poceni.

ta stavek mi je všeč.

vsi se pokušamo čim bolje prehranjevat, prav tako tudi svoje živali. res pa je, da tako kot mi vedno ne jemo najboljše, naši ljubljenčki tudi ne. se pa trudimo, da jedo dobro in raznoliko hrano.

drugače pa najbolj mrzim hrano, kjer za malo denarja dobiš veliko konzervo. pri taki hrani imam slab občutek. saj ne moreš pričakovat dobre 1,2 kilske konzerve za 279 sit. enostavno se mi zdi nemogoče dobit kvalitetno hrano za ta denar. čeprav spet drugače, w….. za mačke – huda cena, pa vseeno naletiš na mino. kot da je muc odvisen od hrane. kako prepozna w. od druge mi ni jasno, mora bit kaj drugega ( samo moje mnenje)

________________________________________________________ <http://matjer.moj-album.com/>

Warp!

Ja, tudi BOSCH je v redu hrana – je malo pod 10.000 SIT! Nazadnje, ko sem jo kupila, je bila 8.600 – akcija!
Zato sem pa dala cca. spredaj! :-)))))

KARMEN!

Res je, da mi ne jemo najbolj kvalitetne hrane! Ne jemo pa preslano hrano, na primer!
In, te briketi, poceni, ki jih nasi kuzki tako zelo radi jejo, so polni soli!!! Zakaj pa bi jih drugace jedli!
Ce psu ponudis neslane makarone in slane – vecina (ce ze ne vsi) jih bo izbrala slane! In kaj je bolj zdravo?
Se pravi – on bi izbral nezdravo, zakaj mu pa ne bi mi ponudili zdravo – saj si jo zasluzi!!!

Tudi zato je cloveska hrana (ki je poleg soli se dodobra zacinjena!) za psa neprimerna! To mislim na nasa kosila, ne za doma skuhano hrano za psa!

Tako da je cena (briketov) zame se vedno neka “iztocnica” o kvaliteti!!! Ne najdrazje, samo drazje!

Lp, U.

V ZDA vsako leto naredijo razsikavo pasjih hran, ki jih ponuja trg. Leta 2003 so napisali, da je od hran, katere lahko kupiš v marketih najboljša PEDIGRE.

Zanimivo je namreč, da je Eukanubo in Pedigre v ZDA v istem cenovnem razredu in Eukanubo ne velja za kaj posebnega.

Za res dobre, zdrave hrane, ki jih prodajajo v specilaliziranih trgovinah pa se seznam vsako leto spreminja. Moram povedati, da sem do sedaj videla od tega seznama najboljših le NATURAL CHOICE, ki pa je iz seznama že odpadel. Sploh ni jim bila všeč SCIENCE DIET, ki so jo pri nas tako hvalili. Razložili so namreč, da je hrana isključno draga, ker ogromno investirajo v marketing. Torej so res dobre hrane, za večino ljudi bolj skrite in jih je potrebno iskati.

Vsak rejec pa zagovarja svoje, prav tako vsak veterinar. Seznam objavijo v reviji DOG JURNAL.
Jaz pasjo hrano predvsem prilagajam mojem dve let starim labradorcu. Glede na pasmo moram res gledati kaj je, ker poje vse in v ogromnih količinah. Od moža stric je veterinar, kar pomeni da je pes redno pregledan. Težo ima odlično, brez zdravstvenih težav.

Da je drago tudi dobro ne drži. Res pa je da so kvalitetene stvari samo dražje. Lp

Mojca

Mojca!

Predvidevam, da je hrana PEDIGREE z ZDA drugacna kot pri nas! In cisto mozno je, da ima Pedigree tam kvalitetno hrano!
Se nisem bila tam, prav tako ne vem kaksno pasjo hrano imajo, ampak predvidevam glede na avtomobile – mogoce sem malo mimo usekala, ampak samo to je samo moje mnenje!

Kaj pa vem!

Bi bilo pa super, ce bi pri nas delali kaksno neodvisno raziskavo!

Vsak pa seveda hvali tisto kar ima/prodaja sam!

Lp, U.

Huh, če prav vem je Bosch adult 15 kg 8.100 in ni akcija. Mogoce je bil pri tebi adult maxi. Lamb je jasno dražji. Sej tudi Nutro je dobra. Ta ma pa zdaj akcijo za adult maitenance in je 9.000 za 15 kg.

Od Pedigreja je bila dobra varianta Advance. Dobrih in odličnih hran je nekaj toda vsaka odlična hrana ne odgovarja vsakemu psu. Meni je zdaj padla v oči Canidae, je med dražjimi ampak sestava je zanimiva: piščanec, puran, jagnje, ribe, jajca, lecitin, kvas, taurin, brusnice, jabolka, probiotiki, lucerna, riž, alge, zelišča, omega-3 in omega-6 maščobne kisline itd. itd. itd. itd.

Warp!

Kje pa jih kupujes? Res pa je, da sem kupila Bosch Active!

Lastovka!

Nic se ne javis!

Lp, U.

Hrano kupujem v Savskem naselju v Gali&Nika. Bosch active je bil nekaj nazaj v akciji zdaj ni več.

Advance je meni psa spravil na kolena 🙁
Ko gledate sestavine, glejte na velikih “pakungah” – večja ko je vreča, bolj podrobna je deklaracija – bodite pozorni na to, ali je notri npr. piščančja moja ali piščančje meso, nato, ali so notri žita ali mlevki odpadki ipd.
Ker je moje mnenje o takšnem prehranjevanju znano, v tej temi ne bom razpredala…
Veliko zdravja, predvsem pa sreče, tako vam kot vašim ljubljenčkom želim, vam pa predvsem PAMETI!

Yo

Evo me, se javljam. 🙂 Zahvaljujem se za vaše odgovore.
Moja psička ima 5 let, je pasme rotvajler, tehta cca. 50 kg. Z briketi jo hranim zjutraj, medtem ko zvečer dobi v dveh obrokih zmešano meso, zelenjavo in kaj iz oglj. hidratov (npr. testenine, kruh). Razlog za tri obroke na dan je njen občutljiv želodec, ki ne prenese večjih količin hrane naenkrat (v nasprotnem primeru cvili in si liže predel, kjer je želodec).
Vprašanje pa sem zastavila ker je moj budget precej omejen, psički pa seveda privoščim čim boljšo hrano.

Kolikor jaz vem, najbolj prizna vzreditelj RW dodaja psom v obrok meso – več naj pove Urška 😉

New Report

Close