Na pomoč ! Driska !
Nasa je tudi imela drisko, ko je bila stara 5m. Trajala je okoli 10 dni. Ker sem jo polno dojila, mala pa je tudi redno jedla (ponoci pogosteje kot prej), ni bilo problema z vidika hidriranosti. Ne vem, kako se tvoj mali prehranjuje (polno doji, adapt.mleko, gosta hrana), ampak ce gre za kaksno trebusno gripo, verjetno namenska hrana ne pomaga veliko. Mogoce riz, banana in podobne stvari, ce je gosto hrano.
Liny, če ne pije, pojdita TAKOJ do pediatra, da ti ne dehidrira. Pri virusnih obolenjih se driske NE SME ustavljati, ker mora telo virus samo izločiti. Najbolj pomembno od vsega je, da pije. Če ne pije, dehidrira, to pa je za dojenčka lahko tudi smrtno nevarno. Meni je dehidriral v treh urah, pa je še pil zraven. Ne se hecat!!
Moj starejši sin je imel od starosti petega tedna do leta in pol kronične drike in pri petih tednih bil v bolnici na infuziji,tako je bil dehidriran,bila sva pet dni v bolnici,od vsaki driski pri pediatrinji…
S tem se ni za hecat,otrok lahko dehidrira in samo pediater lahko vidi v kakšnem stanju je dejansko dete.Čimprej ga peli pokazat,mene je sama groza,ko slišim za drisko,tako je bil bogi moj sin!
SREČNO,Valči