Najdi forum

mucka se praska

A kdo ve kaj bi bilo to, mačka se čoha po nekaterih delih telesa in to tako, da si včasih spuli kar šopek dlak. Umivamo jo s šamponom proti bolham, pa zaenkrat nič ne pomaga. Lahko da jih ima, saj sem ji eno zasledil. Spraskala se je že tudi do krvi, če kdo ve če je to normalno mi naj pove in kaj naj naredim, se pa zelo nerada umiva pod vodo. Hvala vsem za odgovor.

Mi smo imeli mačka, ki se je tudi kar naprej praskal, čeprav je bil na sveže skopan. Poleg tega je imel male kraste po telesu. Živinozdravnik je nato ugotovil, da je alergičen na bolšje ugrize.
Najbolje je, de greš do veterinarja in ga dobro pregleda. Da pa se boš povsem rešil bolh, je dobro če uporabiš kakšno drugo sredstvo, ne samo šampon. Front line je dokaj učinkovit in te reši bolh.

Če si našel eno bolho jih je na mački vsaj še 5 po stanovanju pa 500! Muco naj pregleda veterinar in tako kot pravi Andrej, poskusi s frontline (dobi se pri veterinarju ali v lekarni). Potrebuješ tudi kakšen sprej, ki bo bolhe pobil v stanovanju. Jaz sem poskusila z Desektinom (dobiš v lekarni, pa dobro preberi navodila) in z Bolfo sprejem za okolico. Če ima muca bolhe ji moraš nujno odpraviti tudi notranje zajedalce (Pratel, Biovermin, Verpanyl). lp

najlepša hvala. lep dan vam želim
Mladen

Tudi jaz ti ptiporočam frontline, mi ga uporabljamo na psu kot na mački. Rada pa bi povedla še nekaj v zvezi s tem… Če se vaš muc slučajno praska tudi kje okoli ušes, so to najbrž kakšne pršice ali glive in podobno. To je lahko zelo nevarno, saj si lahko muc poči bobenček ali se kako drugače poškoduje. Kopanje po mojem tudi ni tako učinkovit ukrep, saj je možno, da je muc alergičen na šampon ali kakšen drug preparat. Živali znajo biti tudi zelo občutljive. Vsekakor raje obiščita veterinarja, ki ti bo strokovno in najbolje svetoval. Pa veliko sreče:)

New Report

Close