možnost zanositve
Pozdravljeni!
Najprej bi vas rada pohvalila, nato pa kar k vprašanju.Zanima me
ali je F test zanesljiv način ugotavljanja plodnih dni-ovulacije
ali kjub temu, da F test ne pokaže ovulacije le-ta lahko kljub temu obstaja. Po jemamju kontracepcijskih tablet se namreč pri-
bližno pol leta trudim zanositi, vendar nama do sedaj žal še ni
uspelo.
Hvala za odgovor in lepo pozdravljeni.
Draga Barbara,
ovulacija je eno, zanositev pa sicer res je vezana na ovulacijo vendar ovulacija sama ne zagotavlja zanositve. Potrebnih je nešteto pogojev zato je zanositev na ciklus pri popolnoma zdravem paru v povprečju 25%. Torej 6 mesecev ni doba, ki bi pomenila nepolodnost.
F-test pa je kar zanesljiv pokazatelj estrogenske faze in nato progesteronske faze ciklusa, torej ob spremembi zagotavlja, da je ovulacija bila. Seveda pa ga je potrebno pravilno uporabiti. Ko se sprememba sluzi pojavi, je ovulacija že mimo in zanositev takrat ni več možna. Spolne odnose je torej potrebno imeti v “vrhu estrogenske faze”, ko je fenomen “praproti” najbolj izrazit. Če v 12 mesecih ne zanosite se pogovorite z ginekologom o nadaljnjih preiskavah.
Lep pozdrav Barbara.
Nikar se ne obremenjuj, zaradi zanositve bodita sproščena in raje mislita na predigro in sex.
Jaz sem si že od vsega začetka zastavila ta cilj in mi je uspelo v prvič, res pa je, da sem si merila vsak dan temperaturo. V času ovulacije imamo višjo temperaturo in takrat je treba izkoristiti priložnost.
Sama z možem sem imela takrat spolne odnose vsak dan celo dvakrat kdaj.
Priporočam ti sprostitev in veliko zabavnih trenutkov.
Polona
Lep pozdrav Barbara.
Prebrala sem tvoje težave in ti bom poskušala pomagati.
Tudi mene je skrbelo kako bom zanosila, vendar sem si pričela meriti temperaturoin ob ovulaciji. Ko je bila temp. visoka sem z možem imela spolne odnose vsak dan včasih tudi dvakrat dnevno.
Bila sva povsem sproščena saj sva se prepustila užitkom in sexu ter pozabila na skrbi.
Moram reči da mi je uspelo v prvič kljub načtrovani nosečnosti.
Svetujem ti, da bodita sproščena, človek je najbolj sproščen v jutranjih urah, ko si naspan in ti uspe kot je nama.