Matruško pogrešamo ja, upam, da je njen izgovor diploma in da res finišira. V vsakem primeru, vem, da se nam bo hitro pridružila in na m pokazala pot naprej. Ona to zna!
ZVJ, seveda greva v boj. Glavno, da imamo cilj pred sabo. Tudi če pridemo tja po ovinkih in malo z zamudo. Imam prav v mislih to prispodobo, ker smo zdaj med počitnicami zašli na take ovinke in slabe ceste, da smo veseli, da smo sploh prišli na cilj. Ampak smo 😉 2 ure pozneje, ampak smo, to je glavno. In zabavno je bilo.
Prvi alt super za plavanje. Verjamem, da si bila lačna. Tudi jaz sem, moj zadnji obrok je bil ob 17 včeraj, zdajle se že oblizujem ob pripravi zajtrka. Dober tek!
Seveda, različni smo.
Glede Stefke pa poglej prvi post na prvi strani te jare kače.
Vse dobro vam želim.
Mene fenomen hujšanja zanima zaradi študija.
[/quote]
Jah, tvoj študijski pristop je napačen…
Če resno misliš v življenju delat z ljudmi, ki hujšajo, se redijo, imajo take in drugačne prehranske težave, težave s težo, gibanjem in dobrim načinom življenja, je tvoj pristop zelo pod nivojem in te čaka še ogromno učenja, konkretnega dela na sebi, ne samo študijskega…
Če želiš delati z ljudmi, ti priporočam tudi edukacijo na področju psihologije.
Verjetno si še mlada in življenjsko neizkušena, ne mislim, da je to napaka, tako pač je in pri 20ih si človek res ne more nabrati ne vem koliko življenjskih izkušenj, te pridejo z leti, dobre in slabe, te bodo že sklesale, brez skrbi. Pomembno pa je, da vzameš vse te izkušnje in skozi njih gledaš v svet in gradiš odnose do drugih ljudi.
Vsak ima v življenju svoje primanjkljaje in napake, eni na tem, drugi na drugem področju, vsi mi imamo neko svojo težavo, okoli katere se vrtimo leta in leta in je ne rešimo, ponavljamo ene in iste napake, a nas ne izučijo…
Tudi ti jih imaš. Ko ocenjuješ trud drugih, ga poglej skozi te tvoje napake, ki jih ponavljaš že leta in leta, ti bo zelo prav prišlo pri poklicu, ki si se ga namenila opravljat v prihodnosti.
ja, sam hvalim se, glede gibanja sem v 90% pošlihtala, sam do tega sem prišla res postopoma, stopnjevala skozi leta. Sem pa s hrano bolj tako tako, oz. “čakam” na tak klik kot ga ima Štefka letos. Zgleda da zaenkrat nisem pripravljena kaj konkretnejšega spremenit v prehrani. Kar nekaj odlašam. Pa dejstvo je, da sem še kar zadovoljna s svojim geštelom takim kot je 😉
Doječa, dajmo! Rabiš samo en uspešen dan zvečer in voljo, da pregrizneš tisto željo, pa si spet nazaj. Stiskam pesti, da ti rata! Če ti ni danes, ti bo jutri! Vsak dan šteje..
Smajli bravo, super si zrihtala, brez naše pomoči. To je skoraj znanstvena fantastika 🙈🙉😎.
Ej punce, zdaj bom jaz najbolj pridna pri miganju, boste videle.. Bova mele borbo s prvi alt 🙈 Vam povem zakaj. Ker so me prijavili na business run.. Omg. Čez 1 mesec. In jaz ne tečem sploh. Zdaj bo pa treba 3,3 km tudi v klanec. Sem že kdaj, tudi tek trojk sem odtekla, ampak v popolnoma drugačni formi in obliki, haha. No torej, bom začela trenirat.. Najprej hitra hoja, potem tek.. Joj joj joj. Po eni strani bo verjetno dobro zame, ker me bo zmotiviralo. Ampak sem bila res šokirana, da moram biti del ekipe. Seveda bo za hec, ampak jaz sem športnica po duši in tekmovalna, itak se bom potrudila, ker si nočem naredit bruke.. O joj, kaj bo z mano…. Jutri začnem..
Torej prvi alt, jaz te lovim z miganje, ti pa daj mene s hrano 😉
Ne vem, kolikšne so tvoje mere in koliko želiš shujšati a glede na tvojo količino rekreacije, dvomim da si prav debela.
Poskusi si kak teden ali dva zapisovati vse, kar poješ, od najmanjšega grižljaja in požirka vsega, kar ni navadna voda, tako boš lažje našla grešnega kozla in ti ni treba spreminjati cele prehrane, le omejiti grehe.
Včeraj sem hodila 1 uro zunaj in več kot 2 uri v Leclercu (ta trgovina je zame večji napor kot katera koli rekreacija – 100x nekaj pozabim na začetku in se s kruha vračam na kozmetiko ali gospodnjstvo po 100x!), domov sem prišla utrujena, ko da bi orala cel dan!
Za ta naš zunanji fitnes v naselju imam pa spet izgovor dež, čeprav zdaj me že malo živcira ta izgovor…
eeeeee, puuunceeeee, meni so prav moje 10 let stare bikinke! :)))))))
Pri enih so mi celo hlačke prevelike, ampak tu sumim malo na oslabelo elastičnost in seveda spremenjeno postavo, zdaj imam obseg bokov tak kot sem ga imela prej s 7-8kg manj, zato imam pa obseg pasu tak, kot sem ga imela s 7-8kg več, ko sem se redila! Čisto druga postava.
Doječa, če ti je kaj v tolažbo, evo, moj teden je tudi čisti polom. Vem, sem obljubila Štefki in ZVJ, da bom z njima, pa sem pogrnila na celi črti. Sploh se ne smem spomnit kaj vse sem jedla in ob katerih urah. Danes je že četrtek, do sedaj mi je šlo ok, moram vztrajat in se vrnit na pravo pot.
Lahko okrivim vreme, stres, pms, ma kar hočete, samo na koncu je tako, da mi nihče ni nič tlačil v usta.
Štefka, super za tek, mogoče te še zasvoji, kaj veš.
Prvi alt, kako se pripraviš do tega, da greš celo v tem bednem vremenu ven? Res občudujem tvojo voljo, tako se dela, ne pa iskanje izgovorov.
Sam hvalim se, jaz se tolažim, da še bund nismo dobro slekli in je do kopalk še zelo daleč. Dobro, da si nas spomnila, da temu ni čisto tako.
Lep četrtek vsem, očitno si bomo morali sami narediti sonce.
Smajli, čestitke, uživaj v dosežku.
Doječa, ne bit prešarf do sebe, ti si pred kratkim popolnoma spremenila svoje dneve. Jaz sem na šihtu naravnost prikovana na stol in enostavno moram it pol migat. Pa po navadi raje to delam zunaj kot znotraj, tako da to je glavni razlog za nabiranje kondicije. Pa še neskončno rada imam naravo, in to me res napolni z energijo, navaden dež zna bit prav simpatičen (če le ne traja predolgo). Leclerc pa tudi mene izmuči, se mu izogibam. Sicer pa sam hvalim se, bravo za kopalke. To je vendar glavno merilo, za tehtnico vemo, kako niha.
Štefka, kolikor te jaz poznam, me boš šišnila na celi črti. 👍
Sama delam plan, kako naprej, ko zaključim sezono plavanja. Bo res treba zreducirat dobro hrano. Vem, kje je rezerva.
Evo punce, 50 minut miganja, 4 km hitre hoje in 1 km teka. Moj prvi pretečen km po 10 letih, haha. Je šlo kar dobro! No, hitrje kot polž, kaj več pa ne 😀
Maia, če se prav spomnim ima prvi alt psa…Ta pa ne vpraša, če je zunaj dež ali sonce. 🙂
Imam prav prvi alt?
In maia, nič hudega, glavno da boš jutri z nama 😉
Doječa..točno tako, kot je prvi alt rekla. Ti si ravno začela s službo. NOv stres, nove odgovornosti, novi pritiski nate. To bi bilo čudno, če te ne bi malo zvilo… POskušaj se začutiti, ko te prime jest. Kaj je zadaj, si res lačna? Si kaj nervozna, nemirna? Včasih že samo zavedanje pomaga, da ne posežemo po hrani, ampak po alternativi. Tuš? Čaj? Sprehod?
Jaz sem leta kompenzirala vse strese zvečer s hrano. Kadar sem se uspela prepričat, da grem na sprehod, sem rešila večer, ker tam se je vse sprostilo, kot da bi odprla ekonom lonec…
Samo hvalim se, bravo! To je to 😉
Matruškaaaaaaaa?
Pridna prvi alt, si me našišala danes 😏. Jutri je nov dan, hahaha. Saj veš, da sem za hece, da me ne boš preveč resno jemala.
ZVJ, kje si, kaj delaš? Sem ostala sama na low carb tednu? In ga že bluzim, ker nimam podpore, prosim, da se zresnita z maio.. 😎 No, saj ne bluzim, sem pa pojedla “prepovedan” beljakovinski kruh za večerjo..
Vsaka čast!
Zame ni šans, da bi pretekla 200m, kaj šele 1km!!!! To je zame SF!
No, tek je meni na sploh zoprn, se mi zdi, da mi premeče vse notranje organe in da mi možgani poskakujejo še lep čas po teku…
Na dobre dneve prehodim 6km v eni uri, običajno prehodim 3km v pol ure potem pa odvisno, še 1,5-2km naslednje pol ure. Na slabe dneve se pa odvlečem 3,5km v eni uri in gledam želve, kako me prehitevajo. E, če grem pa v mesto, da se namenim po opravkih in da grem peš, lepo počasi, lahko hodim 3km/h cel dan, dejansko ure in ure, samo da imam nek cilj pred seboj…
Prvi alt, hodila, hodila, počasen tempo. So bile noge težke od večernega “teka”, haha. Joj, v kaj sem se jaz spravila. Ampak bom, sem motivirana in vesela, da sem padla v ta zos. Ker imam končno nek razlog za migat…
Ti si itak pridna s tem plavanjem, imaš pravico danes samo en easy sprehod narest popoldan za noge raztegnit.
Samo hvalim se, saj tek tudi meni ni neka top rekreacija. Sploh ker sem pretežka in imam rada svoje sklepe. Mogoče ko bom suhica in počasi pripravljlena, takrat pa ja. Kdaj pa kdaj.
Tokrat sem bolj po sili razmer. IN ker je samo 3 km, sem sprejela izziv. To ni prehudo in se v 5 tednih lahko pripravim, brez škode za sklepe.
ooooooooo
ti nam pa res nabijaš slabo vest! 😀 😀 😀
Včasih ti prav zavidam vso to voljo, ki jo imaš!
[/quote]
Ej, ni treba slabe vesti. Dejstvo je, da jaz reeeees rada plavam. In rada hodim (v naravi, da se razumemo). Potem pa se želja športnih aktivnostih (morda še kako smučanje, pa kolesarjenje, če bi imela eno normalno kolo) pri meni zaključi. Tek tudi zame ni. Očitno ne znam teč (baje, da ko znaš, je lažje…). Boženedaj, da me zapreš v fitnes (po moje tudi posledica neznanja).