Jaz se danes nisem tehtala, kot napovedano, objavljam včerajšnji rezultat, 79,2.
Skrbi me včerajšnji dan, ki je bil tudi zvečer poln OH, kot da bi se zbudila una želja nazaj. Kar nekaj bi. Saj nisem veliko grešila, samo en mali puiding sem si pa privoščila 🙂 Se pa nisem počutila po taki hrani ok že čez dan, zvečer tudi ne, sploh pa ne zdajle. Tako da upam, da je dobra izkušnja, in da zdaj res vem, da mi toliko OH ne paše na telo.
Kako ste ostale?
Šteka, jaz verjamem vate. Pač pride tak dan kot si ga imela včeraj. Danes je nov dan 🙂
Bom še jaz napisala svojo težo – danes zjutraj 72,9, v soboto zjutraj pa 72,5. Meni se zdi, da je zame tehtanje v ponedeljek zjutraj zelo frustrirajoča zadeva. Prihodnji ponedeljek bo pa sploh po veliki noči…
Nič, gremo v nov teden (čiim bolj približan “Štefkinemu tednu”), novim zmagam naproti. Ta teden se bom tehtala v soboto ali nedeljo zjutraj, v upanju na novo najnižjo težo letos.
Bravo Matruška! Nov elan za naprej!!
Prvi alt, če ti je negativno frustrirajoče (torej, da ješ zaradi tega v nedeljo slabše), potem pa sprememni dan. Saj nismo tako natančne. Glavno, da javiš v ponedeljek, da je akcija in da mamo vse na kupu 🙂
Jaz sem zaenkrat še tešča, končno mi začenja pasat hrana, ker sem lačna in bom šla si naredit zajtrk. Sem pa bila že zelo pridna zdajle zjutraj, opravila ogromno enih reči. Do službe bom že zmatrana, haha.
Ooo punce čestitam vsaki posebej. No jaz se nisem tehtala. Bolje, da se ne, da ne bom preveč zafrustrirana.
Imam pa v planu, da bo ta teden uspešnejši od prejšnjega.
Sama sebe prepričuje, da je bil ta teden tisti teden off, ko telo prepričaš, da ni nobenega pomanjkanja hrane, da komot spusti kak gram od sebe v prihajajočem tednu. Ta vikend bo zanimiv. Sploh te potice.
ZVJ, si že nazaj z nami ane? Prejšnji teden je mimo 😉
Maias in Matruška, super za munuske na vagi.
Evo, moj projekt oddan, prišla domov nekaj pojest, sprehodit psa, sedaj pa s hruško tešim željo po sladkem. Sicer pa odhajam še na nek sestanek, kjer moram predstavit neke druge teme…. Po takih sestankih mi običajno zapaše pivo in nekaj za grickat…. rešitev?
Privošči si malo pivo, odpovej se grickanju. Nagradi se, saj pivo ni tak silen greh. Čestitam za oddan projekt, bravo!
Danes si tudi jaz malo gledam čez prste, verjetno je to posledica PMS, predpotovalna mrzlica… Ma izgovorov kolikor hočeš!
Ah ja, saj bo…
P. S. Madonca, tud meni bi se prilegl en mrzel kozorog.
Prvi alt, kot se bere, imaš te sestanke dokaj pogosto? Torej si lahko rečeš, da se danes pač odpoveš pivu/prigrizkom, pa si obljubiš da si boš privoščila naslednjič, če boš pridna 😉 Ne vem, ali pa si pač privošči, ampak eno pivo/pest prigrizkov, če si se sposobna potem ustavit. Mogoče lahko kakšno bolj “nedolžno” obliko prigrizkov prineseš s seboj… Srečno!
Tudi meni je tehtnica danes pokazala 89,8kg. Se ne premakne dosti. Ne gre pa gor!! Ampak vem, da bo drug teden bolje,..
Opažam da je ponedeljek za vse stresen.
Nekje sem zasledila, da smo najlažji v petek.
Lahko prestavimo, da bomo imele mogoče boljše rezultate.
Časi piknikov za vikend se bližajo, ki n bodo kvarili rezultate ponedeljkovega tehtanja.
Danes ni bilo treba nič piva… me je nekaj zašraufalo in sem si ene domače borovničke privoščila. Thja, cca 15 takihle sestankov imam na leto, kar dovolj, ane? Imam pa tud jaz ponavadi kozoroga 😉
Večerjala sem pa sir s smetanovim namazom… bi pasal kak špargelj no zavit. No, pa je pokljukan dan brez kruha. 🙂
Čestitam! Bravo!
Jaz sem se zacementirala na 77,3kg, včasih padem na 77, potem grem na 77,6, ampak 76,x še nisem videla.
Kakorkoli, glede na to, kje sem štartala, sem zadovoljna, četudi ostanem na 77,3 še naslednjih 10 dni.
Če primerjam prehrano s kake pol leta nazaj, pojem manj, načrtovano in skalkulirano kosilo mi ostaja, ga pojem potem pozneje do konca, praktično pred večerjo in potem ne večerjam.
Gibanje popravljam, zdaj mi uspe vsaka 2-3 dni hodit po eno uro.
Razmišljam, da bi povečala OH in na račun njihovega večjega vnosa več prehodila, ampak zaenkrat je to samo v glavi, do praktične izvedbe je še daleč.
Samo hvalim se, bravo, to so lepe kile. Jaz imam še kar pot do tebe.
Bravo prvi alt! Brez kruha, uaaa. Vidiš, iz tebe še nekaj bo. Zdaj si začela resno pristopat.
A ni zanimivo, kako so me zdaj začeli vsi hvalit kako se mi pozna…kar en čez drugega. Pa ravno zdaj, ko “vzdržujem”. Prej ko mi je pa padalo in sem si želela kako pohvalo pa nikjer nobene. Res mi je zanimivo.
Mi je pa dalo voljo za naprej, priznam. Čeprav nočem bit odvisna od zunanjih pohval.
Danes sem zaključila s hrano, po kosilu ob 17-ih. Sem še kar sita. Grem kar brat v posteljo, ko otroka spravim spat.
Kako ste punce? Sonca je zdaj na pretek, ga izkoriščate kaj?
Jaz sem imela danes prvi manjši zdrs, po celemu tednu šprinta. Za večerjo sem pojedla še tisto palačinko z nutelo, ki je ostala za otroki, pa še par žlic ajdove kaše sem morala poskusit, če sem ok skuhala za jutri… hm.
Sicer se pa pridno držim stran od kruha in bele moke, ter jem več zelenjave in sadja, pa tudi pijem več vode in čaja.
Jutri je plan it spet rahlo lačna spat, danes bom šla pa prijetno sita 😀
lep večer.
Res je čisto druga energija, ko je sonce, ane? Moj dan je bil aktiven, na šihtu sami sestanki (toliko sestankov na kupu res ne maram..), še prej sem šla na hojo, zvečer pa odplavala 2 jurčka. 🙂 Nič se čudit, ker kar dost migam, sam na šihtu res “v trdo” sedim… Sam hvalim se, ti kar stopnjuj miganje, če le utegneš.
Štefka, uživaj v zasluženih pohvalah. Ko se boš naveličala teh kil, pa napad na novo znižanje, ane?;) Smem vprašat kako visoka si? Se opravičujem, če sem te tože spraševala (in pozabila).
Meni je danes za južno po planu pripravit zmanjkalo časa oz. sem bila na koncu tako lačna, da sem skledo solate pomazala s kosom kruha. Nisem tako striktna kot Matruška. Če s trenutnimi omejitvami ne bo konkretnega učinka na tehtnici, bom še bolj omejevala po veliki noči.
Bravo, sam hvalim se ! Se imaš s čim hvalit 😉
Sem pa jaz tud stopila danes zjutraj na tehtnico in 72,1 :)) …..tehtnico imam najraje po plavanju :))), ker res takrat najmanj pokaže (za razliko od ponedeljka, ko pokaže vikend pregrehe ;))
Vem pa da to ni čisto realno. Sem bila danes zjutraj tako lačna, da sem dobesedno požrla en lep kos kruha (temnega s semeni) in mali navadni jogurt.
Hvala 🙂
S tem tvojim kruhkom ni nič narobe, če le ni bilo pol štruce, edino drugič dodaj še kumaro ali paradajz v enaki gramaturi kot je kruh. Tako boš zbalansirala obrok (OH + B + zelnjava), bolj se boš najedla, dalj časa te bo držalo in baje, da se tudi prebavlja bolje.
Zase sem ugotovila, da mi je ključna stvar, da pojem toliko sadja ali zelenjave, kolikor pojem ostalih stvari. Ljudje smo si različni in naša telesa različno delujejo, ampak mogoče poskusiš tako in ti bo odgovarjalo.
Kar zadeva polnozrnato ali belo, pri sebi nisem opazila nobene bistvene razlike, ker OH pojem zelo malo. Zdaj bi jih rada uvedla malo več, tako da bom poskusila s polnovrednimi, mogoče se bo pa poznala razlika med temi in belimi.
Ko poješ kaj “prepovedanega”, nima smisla, da imaš slabo vest. Si želela kruh? Si. Si ga pojedla? Si. Boš pač danes pojedla česa drugega manj in boš uravnotežila dan, če ne danes, pa jutri. Ampak res jutri! Ker če prelagaš potem na jutri in na jutri in spet na jutri, je peti dan že kriza, za en “greh” se pa ni za sekirat ;-)))
Bravo prvi alt in sam hvalim se! Pridni sta!
Jaz se s tem tednom ne morem kaj dosti hvalit, no, danes je že bolje, sem stopila na zavoro.
Delovni teden počasi končujem, malo grem po svetu in vas za nekaj dni puščam same.
Želim vam, da lepo preživite praznike, če boste prestavile tehtanje, nimam nič proti.
Bravo Prvi alt za težo!!!! Bravo in kapo dol Samo hvalim se tebi! To je moja idealna in ciljna teža.
Bravo za vztrajnost!
Jaz sem pa v dilemi. V službi naredim povprečno 15.000 korakov. Včasih sem jih toliko naredila, ko sem bila zelo aktivna z mojimi vzponi in miganjem.
Moram se privaditi na ta tempo, ampak po službi sem res gotova. Včeraj sem šla še na moj hrib. Ob 9ih zvečer sem se prvič usedla.
Jaz mislim da imam v službi dovolj gibanja. Plus vsi kilometri doma, ki jih naredim po službi.
Bodite pridne