Uf, kakšno debato sem zamudila včeraj – ampak imam dober izgovor…šla sem spat ob 20-ih. Zaspala sicer ob enem predavanju na telefonu malo kasneje, ampak je zelo pasalo.
Spet so na pohodu viroze, vsi smrkajo. Tako da me ne čudi, da ste vse zbolele. Čimprej se pozdravite.
MAtruška, drug teden sem potem planirala da dodam ostale OH (razen kruha), pa sem na koncu ostala približno na enaki prehrani, razen kje kakšna žlica polente ali riža v glavnem obroku, toliko za okus.
Zdaj trenutno jem teh prilog mogoče malo več, ampak še vedno je večino krožnika zelenjava, ali pa kar solata s piščancem za kosilo. Kruha navadnega ne jem, kak košček pojem domačega, kislega, ki ga peče mož 🙂 Drugače pa je moj “kruh” tisti beljkovinski podplat iz HOferja. Enega na dan pojem.
Tole vremem tudi mene mori in hvala MIrjani za razlago..točno tako je..ker smo izmučeni od vremena, potem kar nekaj bi…ker nekaj manjka. Zdaj mi bo lažje rečt ne, ker bom našla kaj drugega.
Včeraj spet en totalno naspidiran dan, ki sem ga pljela z eno trojko glede hrane. Tole res ni glih idealen teden za totalno odpoved živilom iz seznama Štefkinega “prvega tedna”, ampak vprašanje, kdaj bo sploh vse idealno, tako da bolje takole kot nič.
Sam hvalim se – čestitke za tole osvojitev zlenjave. No, meni se zdi, da sem na tak način osvojila svoje miganje, saj me ne ustavijo več dež, sneg, žlobodra, vročina, sopara, tema, mraz, pomankanje časa oz. grem na hojo, ne glede na vse. In ratam zoprna, če ne dobim svoje predvidene doze miganja. Tole pa je sedaj moj dolgoročni plan – imet konkretno več zelenjave na vsakodnevnem jedilniku. En teden mi to že malo bolj uspeva in grem še bolj v zelenjavno smer. S sadjem sva pa že od nekdaj prijatelja. 🙂
Matruška in ZVJ, čim prej se pocajtajta.
Haha, midve bi se morali seštet in delit z dva, pa bi bilo za obe prav. Meni pa gibanje ne ge, začnem, zalaufam in odneham, potem pa spet in spet tako. Skratka v gibanju imam ogromno rezerve in zdaj se res trudim z gibanjem, ker sem zgubila kar nekaj kil in mi vse visi, bo treba malo mišice zbudit do poletja in kopalk :))
Včeraj sem čez dan res malo jedla, pa še kosilo je bilo sama zelenjava, sem komaj spravila skupaj 800kcal do večera, zato sem pa potem zvečer bila lačna in kaj bom, pojem (ne pojem, požrem, ker sploh ne vem, če sem žvečila) 50g sira – not good, kot kamen mi je padel v želodec.
Torej, jest je treba čez dan, večinoma dopolan, da smo popoldan in zvečer manj lačni.
Evo, se pocasi sestavljam. Hrana ze zacenja disati, ceprav okus v ustih se ni povsem pravi. Obara mi ie zadisala in se ze kuha za jutri. Mmmm. To se mi zdi eden najboljsih obrokov, ima meso, veliko zelenjave, tekocine in po zelji tudi nekaj oh v obliki krompirja, moke (cmocki).
Jutri in v soboto se torej zdravim z obaro. 🙂
Dojeca, jutri pa ze prvi petek? 😉
Jaz tudi vesela, da je tedna konec. Utrujena zadnje 3 dni. Glede hrane še vedno na vzdrževanju. Prav rabim ta plato, ne da se mi manj jest, hehe. V službi so skoz neke mesnine na voljo.
Ampak še vedno sem to nova jaz, brez pretiravanja, kar je najbolj važno!
Punce, pismo kaj več za vikend, da ne bomo odbluzile vsaka po svoje. Ajde Maia, jutri jemo dobro, ok?
Kaj je prinesel vikend?
MaiaS je šlo danes kaj bolj po planih?
Štefka, samo vzdržuj, bo že prišel čas za spust na nižji plato. D o takrat pa občuduj novo moč, ki jo imaš. 🙂
Pri meni je bil danes ok dan. Jedla skromne porcije, so pa ušli štirje čokoladni jajčki v krvni obtok. Še jutri lepo zmerno in skromno, potem pa v ponedeljek nadaljujem s “Štefkinim tednom”, brez kruha, bele moke, manjši zadnji obrok, več dodane zelenjave/sadja. Pa sprehod bom dodala, kar se miganja tiče.
Lepo nedeljo vsem. Jaz bom za rač. 🙁
Danes kar ok. Sem zadovoljna, mislila sem, da bo šlo brez večerje, ampak sem bila preveč lačna. Nisem pa veliko pojedla.
Sicer pa mi najeda tole vreme, prav nesramno je mrzlo in čisto nič ne vleče ven. Pa še PMS se me loteva in nekaj me lovi prehlad. Mislim, da se bom počasi odpravila kar spat, včasih je to še najboljša izbira.
Lepo nedeljo vam želim.
Prvi teden službe je za mano. Moram povedat da je to čista telovadba.
7ur brez prestanka. Drugi dan sem že imela misklfibr. Vse me je bolelo.
Zdaj je že bolje.
Jedla sem v službi in kosilo doma je bil vsak dan moj zadnji obrok. Nekje najkasneje ob 16ih.
Ker sem se fajn najedla ni bilo težko zdržat do jutra oz zajtrka.
Tehtnica bi morala kaj pokazat,.
Lepo nedeljo!
OJla, gremov nedeljsko jutro. Sem se stehtala pri mami na tehtnici, vse ok 🙂 Vzdržujem naprej, 2 deke manj. Jutri preverim še enkrat in naipišem cifro.
U bistvu sem zadovoljna, ker zdaj jem kar veliko, brez odrekanja, se mi zdi. In če bom lahko tako jedla na dolgi rok sem najsrečnejša na svetu.
Ko bom želela bom pa lahko tudi manj, imam rezerve.
MIganja ta teden ni bilo. Po tistem aktivnem vikendu prejšnji teden, sem mislila, da bom vsak dan nekaj delala, pa nisem..dnevi so kar bežali. Tako, d ame tudi ta korak še čaka. In tukaj je še zaloga minus kalorij pri meni.
Včeraj sem se naspala, spustila zajtrk, bila na družinskem dogajanju in jedla šele kosilo. In potem na druženju še narezek brez kruha. Odlično mi gre. Ljudje opažajo spremembe na meni.
Bravo Doječa! Ampak a nisi ti rekla, da delaš v pisarni, na odgovorni poziciji. Tam švicaš? :-)) Saj to gre skupaj. 🙂
Maia, čisto te razumem. Meni tudi kombinacija PMS in tegale vremena ta teden čisto nič ni pasala. Upajmo, da bo ta teden bolje..
Matruška, držim pesti, za konstruktiven dan za računalnikom! IN hvala za želje, točno to počnem, obudujem svojo lahkotnost in moč. 10 kil se res pozna, punce!
Štefka in Doječa, lepo prebrat,kar sta napisali.
Matruška, te še skušam spremljat pri Šefkinem tednu. Ta teden sem precej zmanjšala “prepovedana živila” in bom še nadaljevala. Jutri oddajam en projekt, kar sicer pomeni nekaj lažje dihanje, je pa še toliko drugega, da enostavno nimam kaj čakat na “boljše čase”. No, včeraj pa sem na enem RD popustila ventilčke in si dovolila pozabit na omejitve… Mi bo jutri žaj? Maias, kako ti gre?
Štefka odgovorno pozicijo imam pri enem velikem trgovcu, ne spomnim se, da bi pisala, da sem v pisarni,.. se opravičujem za to dilemo.
Moje delo obsega seveda tudi delo v pisarni ampak to je zame nujno zlo.
Jaz sem fizikalec v osnovi. Ker pa je trenutno kar huda sezona za nas, je pa res trdo delo v trgovini.
Ogromno miganja je bilo vedno v službi, le da sem se prehranjevala drugače,..
Zdaj bi se mogla ta sprememba poznati tudi na tehtnici.
Bravo za tvoj minus na tehtnici.
Jutri se pišemo.
Ojla punce. Ravnokar z obilnega OH kosila. In zdaj grem še na eno OH večerjo k sorodnikom, joj, verjetno se jutri ne bom tehtala, ker itak ne bo realno. Mogoče v torek, ko se voda malo izloči..
Dojeca, verjetno sem jaz zamešala. Mogoče je pa bila maia ali Matruška ali prvi alt.. Saj ki važno. Pohecala sem se, ker v pisarni od stresa lahko tudi švicas. Ampak tvoj švic je boljši! Vsaj telovadba. In s poštimano prehrano je to zmagovalna kombinacija.
ZVJ, nič čudnega pri tem vremenu. Saj je Mirjana napisala.. Iščemo nekaj da nas dvigne.. Jutri pa nazaj v dobro počutje, ok?
Prvi alt, hitro oddaj in potem malo lažje dihaj.. Težka hrana je itak samo še dodatna obremenitev pri stresu v telesu.
Včeraj in danes popravljam petkove grehe, pri hrani sem disciplinirana in ne glede na vreme, sem se danes odpravila na pohod. Resnici na ljubo je bilo vsega skupaj 5 km, je pa prijalo se malo nadihat svežega zraka.
ZVJ, vsi imamo slabe dni, malo zaidemo iz začrtane poti in se potem spet vrnemo. Ni to čisto nič kritičnega, pusti slab teden za seboj in nadaljuj po pravi poti.
Doječa, čestitke za dober začetek v službi!
Štefka in prvi alt, kar malo vama zavidam druženja, ko drugi poskrbijo za hrano. To se tako zelo prileže, je pa res, da tehtnica s tem ni najbolj zadovoljna.
Matruška, je bil uspešen vikend?
No pa so že štete minute še enemu vikendu. Tale je bil zame veliko uspešnejši od prejšnjega. Dobro sem se držala pri hrani, pila veliko vode, nekaj čokoladnih jajčkov sem si pa z lahkoto odpustila. So bili zasluženi 😉 Tako, jaz sem pripravljena za jutrišnje tehtanje. Pričakujem pa, no ja, fino bo, če se nisem zredila od zadnjega tehtanja, mislim da sem imela 76,8 zadnji rezultat 14 dni nazaj.
MaiaS super, nazaj v sedlu. Veš 5 km sploh ni tako malo. Jaz sem uspela samo dober km danes 🙂 Ravno toliko, da sem vdihnila svež zrak med tipkanjem.
Doječa, ko te berem, se mi zdi, kot da nisi bila na porodniški, še nekaj dni nazaj, tako si že notr. Nobene krize ob vrnitvi na delo? Super. Le pridno prinašaj hrano od doma. To je gotovo en boljših ukrepov.
ZVJ glavo gor! Nič ni izgubljeno. Kar je bilo je bilo. Boš pa zelo ponosna, ko se boš naslednjič uspela izognit takemu padcu!
Štefka, se strinjam, počakaj kak dan, da ne bo nepotrebne slabe volje zaradi lažnive tehtnice! 🙂
Menda bomo tudi sončne dneve dočakali 🙂 Hohoho, tenis 😀
Uspešen štart v nov teden vsem!