Evo, jaz sem tudi pridna..skoraj vsak dan v hrib, pri hrani se pa tudi ze dva dni 100% izogibam OH, razen light zelenjava je na jedilniku.
O tej varianti z malo OH ze nekaj casa razmisljam in zacutila sem, da je pravi cas, da sprobam in pospesim izgubo se teh zadnjih nekaj kg.
Plan je, da se drzim jedilnika 3-4 dni, potem dva dni dodam 2 kosa sadja, malo kruha in riza, za 7 dan pa se ne vem.☺
Anabina super, bravo za odločitev. Všeč mi je, ko si reka, da si začutila, da je čas…se mi zdi, da bi morale tako delati. Ne na silo, ampak po občutku.
Greeny, saj bo, boš videla. Meni je bilo tudi grozno na začetku, ampak če zares pomislim, se kar večkrat premislim in ne pojem ostanka…
Trening je bil super. Večerja ok, zdaj pa pod tuš in brat. MOram mal spanca not prnest.
Hoho ste dejavne! Super. Ni vam več dovolj enkrat, dvakrat dnevno migate! Kapo dol. Energije pa za izvoz. 🙂
Jaz sem leno začelabtale “-2” junijski projekt. Danes sem malo dvignila tempo. Torej kvalitetna in primerno odmerjena hrana in gibanje. Ah no ja, v trenutku ko sem napisala ta stavek, sem se spomnila na 4 merci čokoladke, ki so mi v službi ušle ispod nadzora. Ok. Jutri me ne bodo tako lahko prenesle okoli.
Je pa čudovito tole obdobje, jagode, češnje, to so moji dopoldanski obroki. Sodelavka sicer zavija z očmi- to je sam cuker. 🙂 Ampak se ne dam motit. Ta je vsaj zrastel na vrtu in ne v tovarni.
Imam pa tudi jaz novost, ki jo vpeljujem v junij. Kenslam mlečne izdelke. Sira sem res veliko pojedla, odkar sem zmanjšala gluten. Še malo pa ne bom imela česa jest!? Hihi, hec. Tako pestro kot jem letošnje leto, nisem še nikoli. Tako, da vem da je pot prava. Če pa tja do konca poti odkrivam, raziskujem in najdem tisto kar mi najbolj ustreza, bo pa sploh lažje potem to obdežati na dolgi rok.
Naj bo dovolj. Pridno pišite vaše zmage in občutke, se že veselim prebiranja.
ooo, kako živahno je ratalo tule 🙂
Super za nove in stare – motivacija je očitno na vrhuncu. Lovim vaš vagon, ker sem spet malo opešala. MaiaS, ti obvladaš hrano, mi pošlješ kak nasvet, kako se izogniti dobri – nadvse okusni hrani, ki se ponuja mimo planov? In, kako prelisičiti lahkoto? Seveda se priporočam tudi za kak nasvet drugih. Ugotavljam, da imam številčno 5-7 obrokov dnevno, kar pomeni, da tekom dneva skoz nekaj jem…
npr. – pred službo pol banane, do malice jabolko, za malico sendvič in jogurt, potem kak piškot ob kavi, nato kosilo, potem še ena bela kava in sladoled ter zvečer še par žlic skute s cimetom.
Prvi lat, če bi jaz imela odgovor na tvoje vprašanje bi bila danes miljarderka:))))). Verjetno imamo vse enake ali pa vsaj podobne težave, zato smo tudi tukaj. Pri sebi vem, da se moram kar zavestno bremzat, ko gre za hrano. Košček (ne kos!) peciva, dva piškota, eno rebro čokolade-pa še to ne vsak dan. Trenutno sem tudi črtala sladoled, pa ga imam od vseh sladic še najraje. Črtala sem pivo, pa bi se mi na kakšen soparen večer prilegel kozarec. Zavestno se omejujem pri kruhu. Pravzaprav bi se morala tako kot Anabina v veliki meri odpovedati OH, če želim konkreten rezultat.
Seveda pa se na dnevni bazi ujamem v pasti, takšne in drugačne. Vem, da obstajajo ljudje, ki so povsem disciplinirani in se ne pregrešijo niti za milimeter. Po svoje mi je žal, da sama ne premorem te discipline, po drugi strani pa – če se pogledam od daleč si mislim, poglej jo, fajn se ma in uživa v življenju. Tudi v dobri hrani. In namesto, da bi šla na kolo, ležim in berem dobro knjigo. Pa še nikoli v (odraslem) življenju nisem zavrnila kozarca penine, res ne. Če komu, bi tebi rada pomagala z nasvetom, pa ga žal nimam. Itak pa mislim, da ti super uspeva. Na tvoj način, ki pa je tudi edini pravi.
Hvala maiaS za spodbudne besede. Iz tvojih ust v božja ušesa… 🙂
Sem pa ravno iz poslovne večerje in za takole uro preveč sita in napihnjena… Drgače pa sama nikoli nisem bila nek velik fen sladoleda – kepica vsake kvatre mi je zadoščala, odkar pa se trudim hujšat, mi pa diši vse živo. Čudno je tole. Kot da ima to zavestno omejevanje en kontra naboj.
Ojla punce!
Matruška, kar brez mleka, ti pa si ena carica. Jaz ne bi mogla…tud za dobro plačilo 🙂
Prvi alt, sicer sem trenutno čist “not” in bom mogoče neobjektivna, ampak meni trenutno pali misel: al bom zdele sam v tem trenutku uživala v tistem grižljaju, sama. Al pa bom čez nekaj časa uživala skoz, ker bom v top formi in “obliki” :-))) in se kr ustavim..ne vem, al je to sam trenutni navdih, al je to res “magic word” zame. Bomo kmalu videli..vsi skupaj 🙂
Hvala Štefka, dobra misel. Sem jo večrat prebrala, da se mi vtisne v spomin. Še v podzavest bi jo bilo dobro spravit. Tebi gre super in sem vesela zate.
Matruška, imaš res konkretne omejevalne ukrepe – brez mleka, sira,… (si ne predstavljam kave brez mleka, pa domač štrudel potem tudi odpade…), Anabina, tudi tebi se bo moralo konkretno poznat to omejevanje OH, maiaS – brez piva in sladoleda, tudi to je konkretna omejitev v takihle soparnih dnevih. Prav voljo ste mi dale, da še sama naredim nek konkreten plan, ali pa vsaj, da se bolj držim že začrtanega (manjši obroki – bom gledela še bolj na OH, lahke večerje, sladko “do 3” oz. košček ne kos, pa mala kepica sladoleda, ne porcija, da prek teče…)
nič – bilanca plana zadnjih 7 dni na daleč sicer ni porazna, vem pa, da so bili ostali obroki preveliki: lahke večerje 4/7, sladko 4/7
Ta teden sicer ne, se bom pa začela tehtati vsak petek, ker vidim, da drugače tisti teden po mesečnem tehtanju kar zabušavam, sploh, če tehtnica kaže manj.
Kaksna fajn debata. Maia, se strinjam za izgubo teh zadnjih kg se je treba bolj potrudit. Postimat v glavi. Ne sme nas biti strah, da bomo obcasno malo bolj in dlje casa lacne. Treba gledat tudi pozitivne ucinke: ni napihnjenosti, zelodcek je miren, obcasno sicer nezno zakruli, ampak v bistvu je hvalezen, da ga ne filamo prevec, ni tiscanja, ni slabe volje in vesti..same dobre stvari. Delamo nekaj dobrega zase, za telo, za psiho. Ne stradamo, samo prej smo prevec pojedle. Punce, gasa naprej!
Morem delit z vami včerajšnje opažanje. Sem se odpravljala na tenis, in oblečem eno izmed majic, ki jih običajno nosim za tenis (nazadnje sem jo nosila kakih 14 dni nazaj). In opa, presenečenje, ni se ustavila na bokih, ampak mi je lepo padla čez in pokrila rito 🙂 Ko se kar ne moreš načudit, in sem se predno sem zaprla vrata še parkrat pogledala v ogledalo, misleč, ja kdaj se je pa to zgodilo. Kok fajn 🙂 Mogoče se poznajo sadni dopoldnevi. Ta teden sem do 12h jedla res samo jagode ali pa češnje, včeraj pa tudi slastno lubenico. Škoda, ker ni tega na voljo tudi pozimi (vsaj ne z domačega vrta).
Tako da sem polna optimizma, da do konca juinja res odletita dve kili.
Pa še ena stvar me je “razsvetlila”. Na spletu sem zasledila meritve neke gospodične, ki je izgubljala kg s pomočjo enega lepotnih centrov. S popolnoma enako kilogrami, kot jih imam jaz, so njej namerili 10 cm več pri obsegu trebuha. Mi je dalo misliti, kako različnih postav smo in da je marsikaj tudi v razporeditvi cm, ne samo v teži.
Vikend je tu. Jaz ga bom sicer preživela za računalnikom, pa upam da ujamem uro tenisa. Bom pa z veseljem prebrala vaše objave, kako ste ga izkoristile.
Gremo junijske borke 😉
Matruška, bravo. Ja, to je to, kar res šteje. Je fajn, ko tehtnica pokaže manj, sam še boljše je, ko ugotoviš, da so ti oblačila prevelika. 🙂
bluzi in psssssst, saj imata (skoraj) prav, res uslajujemo aktivnosti s sladkim in šampanjcem. In dokler gre dol s kg, nam gre boljše kot če bi šlo gor.
Drugače pa, kakšen je pa vajin način? Ker dvomim, da sta zašli na ta forum, ker nimata kaj počet. 😉
Pred 10 leti shujšala pri Sentočnikovi 20 kg, še vedno vzdržujem. Med dieto se dejansko ne smeš pregrešit prevečkrat, ker predolgo traja in zgubiš motivacijo. Zdaj, ko vzdržujem, seveda lahko šampanjec in piškote, ne pa vsak dan, seveda. Pa gibanje.
[/quote]
Super, 10 let je pa super obdobje za vzdrževat. Zaupaš pri katerih kg/višini to vzdržuješ? Sam iz firbca sprašujem, za lastno primerjavo.
Punce, upam, da bomo me ostale prijazne tudi ko bomo zgubile svoje željene kile. Kaj hujšega, kot da bi imele lepa telesca, pa bi ostale zagrenjene in zbadala tiste, ki jim še ni uspelo :-)))
Vsekakor smo tukaj bolj za družbo, kot za orto diete, to je res. Verjetno je več poti na poti do cilja in prav je, da ne izberemo vsi iste, drugače bi bila gužva 🙂 In nam je prav luštno, kajne?
In predvsem vem, da bomo vse prišle do cilja. Prej ali slej.
Vikend je bil super. Ravno prav športen in ravno prav družaben. Jutri šibam v hrib že zgodaj. Kako ste ve preživele?