Sem zdržala do večera 💪. Včeraj mi je bilo malo težko, ampak sem se brez večjih težav uprla skušnjavi. Malo se mi je “zdelo zamalo”, da ne smem. Ker hrana je tko fajn, da bi človek skoz jedel. Zanimivo.
O kruhu sploh da ne govorim. Spet sem spekla zjutraj.. Se boljši kot včeraj.. Kaj bo z mano.. Še dobro, da po 18 ne jem 😂😂😂
Oooo, pridna Štefka, v vseh pogledih. 🙂
Ja, domač kruh je, sploh frišen, zelo mamljiva zadeva. Večkrat pečem, razne sorte, ampak vedno s kvasom. Z drožmi je dost dela, predvsem pa se moraš pravi čas spomnit nanje. 😉
Men drugač tud zadnje dni ratuje, da ne jem preveč. Razlog je pa zdravstvene narave… (bo minilo).
Prvi alt, upam, da ti zdravje že služi. Kar se hrane tiče je že dobro, ampak vseeno je bolje bit zdrav..upam, da ni hujšega.
Danes zame kar dober dan. Fino sem se premigala, celo tekla sem malo. Pa jogo delala, prvič zares…mogoče me pa prime 🙂 Samo sem čisto nefleksibilna in mi je že sedet težko v joga pozi.
Matruška, a ti gre z vsemi opravili za nogo? 🙂
Sladkorček, kje si? Težki časi bodo minili, mi te čakamo tukaj..
Miren začetek tedna vam želim…
Stefka vidim, da ti je lepo zalaufalo tole po 18! 🙂 odlicno. In bravo za kruh. Pri nas ga pece moj, zadnjic je naredil kajzerce, mmm, ampak iz navadnega kvasa.
Tudi meni gre tole po 18h, le v soboto sem se pregresila. Kriv je bil pa alko, zaradi katerega so zavore popustile 🙂
Vseeno, mislim da bo ze nekih 10dni odkar ne jem po 18h, in si en kiks oprostim.
Prvi alt upam da gre na bolje! Drzim pesti.
Sladkorcek poskusas kaj po 19h, ali imas trenutno prevec ostalih skrbi?
Aha se glede haglunda, za Stefko; vceraj sem dobila voltaren, nodol in perskindol, tako da sem zacela z mazanjem, ni hudic, nekaj bo ze prijelo. 🙂 Delam vaje, na led pa pozabljam! Ce ne bo izboljsave bom sla se v custom made izdelavo vlozka. Vse, samo da mi ostane sport! In da se izognem operatinemu posegu. Hvala Stefka za vprasanje in nasvete. 🙂
Pozdravljene!
Pri meni je katastrofa. Krmarim med vsemi težavami. Migrena že od petka, danes se sicer že umirja, nekaj me zobje matrajo.. kam zdaj k zobarju?? Služba gre h koncu… za novo nimam še nič v rokah. Šola od doma… zapravili denarja za šolo in opremo, dva monitorja, tiskalnik… kuhamo in pečemo skoz, jemo termiti. Naj že vse skupaj hitro mine.
Sladkorček, čisto razumem okrog stroškov šolanja… Pri nas se trije izobražujejo na daljavo, še dobro, da se je marsikaj od opreme že prej “nabralo” doma. So le večji in so si marsikaj v tem času tudi sami omislili. Migrene… joj, kako te razumem in sočustvujem s tabo. Vsi s takimi migrenami (tudi tako pogostimi) ste borci posebne vrste. In sočasno je treba marsikdaj še prenašat opazke, da ti nič ni (seveda, glavobola se ne vidi). Držim pesti, da se ti umiri življenje in da čim prej spet zadihaš.
Moje kljukice?
Nekaj me je pičilo včeraj zvečer, sem šla oreščke jest – tako za eno večjo pest. Drugače pa sem jedla ok, hoja ok, joga ok. Mogoče bi lahko začela s kakimi ročnimi deli, da se “zamotim” ob večerih. :))
Sladkorcek, sočustvujem..
A ne boš imela zavoda po končani službi? Če ja, potem ne skrbi.. Vzela si boš kak mesec ali dva časa, da se umiriš, da ustaviš ta divji tempo življenja, poskrbela zase. Seveda, če imate vsaj eno plačo pri hiši… Upam.. Res upam, da niso vse finance le na tebi.
Veliko imaš na glavi in čudno bi bilo, če bi zdaj uspevala z dieto. Imaš dve opciji, ali si pustiš regulirati se s hrano in v tem težkem obdobju gledaš stran ali pa vzameš hrano kot edino zadevo v tem času, ki jo lahko imaš pod kontrolo. O tem drugem je govorila “sam hvalim se”.
Meni, po pravici povedano se ta druga ne zdi ok na dolgi rok, ampak ljudje smo si različni in dopuščam, da se nekomu to zdi produktivno in da mu uspeva.
Jaz sem izbrala prvo..ne skačem si po glavi, ker mi ne gre vse po planu še tukaj. Poskušam z malimi koraki (ne jem po 18), delam jogo obraza, delam občasno jogo in tečem. Kadar mi pač zapaše. Poskušam naredit kar se pač da v tej “krizi”.
Tebi želim, da se ti obvladljive stvari čimprej umirijo. Poskusi z majhnimi koraki, ki jih trenutno zmoreš… En virtualni objem.. 🤗
A veš s čim se jaz zamotim? Z možem sva začela gledat nanizanke. Trenutno Money heist (španska serija o ropih, ful dobra). In mine večer en dva tri, pogledaš 2 naenkrat, pa pozabiš na hrano, ahahahahaha.
No, ok, se zavedam, da imam trenutno malo več časa kot ve, ampak deluje pa 😉
A ima katera kak predlog, če ste kdaj gledale kake take serije?
Uf, kakšna tišina je tu na forumu…
Štefka, nimam kaksne ideje glede serij, televizijo gledam zelo malo, tu pa tam kak film. Edina serija, ki sem jo, je bila Game of Thrones 🙂 Priznam, me je cist potegnilo notr, ceprav sem imala v startu nek odpor do tovrstnih “fikcijskih” serij.
Zadnje dva dni lahko spet odkljukam, kar se tice hrane po 18h. Res gre brez problema tale “ukrep” in sem zelo zadovoljna, da sem se ga spomnila in da mi tako ustreza. Naj traja.
Sem pa zadnja dva dni precej skopa z hojo… danes nujno vsaj vecerni sprehod, za vikend pa kaj daljsega in zahtevnejsega.
Haha, Matruška, jaz imam enak odpor do Game of Thrones…na splošno imam odpor do vsega, kar je totalno “in”. Tisto, kar vsi gledajo, jaz malo počakam…in z večletnim zamikom pogledam. Če govorimo samo o serijah/filmih.
Jaz se trudim ne jesti po 18, pa sem kak dan tudi zabluzila. Ampak večinoma mi pa kar rata.
Danes sem tekla. Malo po malo. Pa jogo obraza tudi delam redno. Navadne joge še nisem dobila v navado… KOrak po korak.
Jaz z veseljem kej napišem, ampak kadar vas nit, tudi jaz ne pišem kar asama sebi :-)) No, včasih, če je sila, tudi… :-))))
SMo na vezi! Danes ne bom več jedla…ravnokar sem pojedla lučko …jao.
Jaz pa se včasih redno pogovarjam sama s sabo, tud tule 😂. Togledno sem med čudnimi. 😉
Moje večerno neprehranjevanje zadnje večere je tud bolj komsikomsa. Že najdem nekaj za prigriznit / spit. Ni to ravno veliko, sam ni pa niti nič. Joga/vaje 5x tedensko po cca 20 min ok, hoja dnevno vsaj 40 min. Joga obraza? Mi ne bi škodila. Sem pa se spomnila na mojo drugo veliko ljubezen (zadnja leta je bilo plavanje na 1. mestu) – ples. Sam ne vem, kaj bi moji doma rekli k temu zdaj, ko ni nikoli prazna hiša. 🤨 Kot kaže ni noben po men (al pa jim.je samo nerodno), moj pa tud ne pleše ravno najraje.
Živjo punce.
Danes sem zbrala pogum in se stehtala. Stanje je, hm, kot sem pričakovala. Tole izogibanje hrani po 18h, je prispevalo ravno dovolj, da se nisem zredila (še dobro, da sem se vsaj tega držala). Ostajam pa na okoli 88 kg, kar je seveda katastrofalno. Včeraj me je streznil pogled v šipo neke stavbe, med sprehodom, kar je povzročilo, da sem se danes soočila s tehtanjem (po približno 2 mesecih). Prav hotela sem da mi tudi tehnica pritrdi, da sem še vedno debela (in da tista šipa nič ne poveča!, ampak je še kako realna) in da morem storiti nekaj več, če želim drugačen odsev.
No in tako pišem zdaj tu gor te stavke, odločena pritisniti na plin. Z obljubo sama sebi, da bo tehatnje pogosteje, da se držim 18h- kot zadnje dovoljene ure za obrok in da zmanjšam vnos nasičenih maščob, sladkega, belega kruha in testenin, piva ter da namensko dodajam obrokom zelenjavo. Seveda ob miganju (sprehodi in vzponi na sosednji hrib). Oh, kolikokrat že ponavljam tole… ampak saj pravijo, da šteje le kolikokrat se pobereš… No pa se poberi Matruška tudi tokrat in premakni svojo konkretno zadnjo plat! Ja lačna boš, ja hotela boš jest traparije in iskati izgovore! Ali si res ne privoščiš več lahkotnosti spomladi, ko boš spet lahko uživala v tenisu? Ali bi raje spet hodila vsa polomljena in otiščana od XXL hlač zarezanih v salo, potem ko te je premagala postavna športnica v teniški kiklici? Si slučajno pozabila kako vroče je v dolgih pajkicah sredi poletja, ker želiš skriti, kar se pač da…Dejmo, premik!!!
Matruška, jaz sem s tabo! Ponovno brco rabim. Jutri štartam znova. Pristala sem na dobrih 76 kg, pa sem že bila na 73… verjela sem, da bom decembra videla 70, pa je žal ne bo. Stres, glavoboli, služba, šolanje na daljavo, je terjalo svoje. Sreča, da sem kljub vsemu sranju uspela ohranit miganje. To me res rešuje.
Matruška, če boš vse tole takole zreducirala in dodala gibanje, bo po treh mesecih opazna razlika. Prej žal ne pričakuj. Meni je po treh mesecih odrekanja in vsega uspelo iz 82 na 75…. samo potem sem nekako zaspala od julija pa do decembra. Ali pa sem bila na vzdrževanju, se lepše sliši in bere. Da vsaj spet pridem pod 75 letos. Skupaj boma pa že, samo meni bi bolj odgovarjalo bolj redno javljanje. Da vem da je se kakšna kontrola.
Evo punce, Stefka na pomoč…al a ve na pomoč Štefki? :-)))
Jaz sem tdi prišla na forum vam povedat, da zdej pa dost…hahaha. DA moram en rez naredit. Pri meni je to ponavadi bil kak krajši post…in tudi zdaj seveda razmišljam o tem.
Poigravam se z mislijo, da bi šla na 5-dnevnega…saj vem, kaj si mislite :-)))
Malo me je zbudila znanka, kije šla na 21-dnevni post od trde hrane in tudi vseh računalnikov…jao bože! Če ona zmore 21 dni, bom pa ja, tudi jaz 5, hihi.
Enkrat sem že naredila 5 dnevni post, ampak takrat mislim da samo na vodi. Tokrat bi šla na eno vmesno varianto, ki jo je prakticirala tudi moja mama (tudi naredila 21 dni…). Se pravi nič trde hrane. Lahko pa sadne sokove, stisnjene v sokovniku. Pa za kosilo zelenjavni povretek. Se pravi voda v kateri se je kuhala zelenjava. Sok je lahko 3x na dan po 2 deci. Pa seveda je treba delat klistir…pač tako pravo čiščenje..
Vem kako bi to rabila, v vseh pogledih. IN celo vem kako se potem dobro počutiš…ampak me ne mika tole odrekanje. SPloh prva dva dni je težko, potem 4. in 5.dan je brez problemov…
No, zakaj vam razlagam? Da vas malo brcnem in spodbudim, da se mi na kakršenkoli način pridružite. Lahko samo s kakšnim zelenjavnim dnevom? Ali pa si same zmislite kaj. Meni bi bila podpora zlata vredna. Če ne drugače pa vsaj na forumu…
NO, kaj pravite? Lahko je pa vsak dan ena z mano? 😀 Pa si razdelite, hihi. Bo za vse dobro…
NO, kakorkoli, jaz se bom že sama odločila ne glede na vas, bi vas pa bila zelo vesela. Da ne bo pomote. Če je pa katera v fazi, ko se mi pridruži all-in, pa le povejte :-)))))
MOgoče bom odprla novo temo za teh pet dni, da ne bom “smetila” tukaj, če ve nistve za akcijo.
NO javite se, da vidimo kje smo.
Sem pa vesela, da smo vse v isti “fazi”, fazi odločitve, da je treba nekaj naredit.
Matruška, vseeno bravo za vzdrževanje…jaz sem sigurno dobila kej in sem vsaj tam kot SLadkorček, pomoje 🙁 Nočem na vago.