Najdi forum

Motivacija za vsak dan!

Sta me spomnili na Un vic…
“A veš na kateri dan se začne največ diet?”… “Jutri..”

Imata prav, vsak dan po malem. Če že imamo idejo, da začnemo na nek točno določen dan, to pomeni, da bo takrat na “vse ali nič”. V osnovi to ne gre čez, ker življenje pa ne gre tako…teče vsak dan.
Madona sem pametna 😂😂 ampak s tem sistemom (vse ali nič) sem se jaz ubadala več let..

Dajmo se več javljat in motivirat ena drugo! Matruska, kje si?

Štefka pravi, da se dajmo več javljat, tule pa tišina :)))
Kako nam gre?
A katera razmišlja o postu na polno luno?
Al bolj razmišljamo, kaj bomo finega spekle in se sočasno preizkušamo v obvladovanju svojih želja? Priznam, mene je zagrabilo in zadnje čase kar precej pečem – slano in sladko… Jem vse, hvala bogu nas je dovolj pri hiši in mi ni treba vsega sami pojest. Zaenkrat se še vrtim okoli 70,5. Prav smešno mi je, kako čakam, kdaj se bo vendarle pojavila 6-ka spredaj… najbolje bi bilo, da bi kar iz neba padla 🙂

Oj, prvi alt se popolnoma strinjam s tabo. Dajmo malo več poročanja, res je tule precej mrtvo. Jaz sem danes opravila meritve. S cm sem na istem kot junija, s kilami pa + 2… sezona sladoleda je naredila svoje. Ampak jaz se ne dam. Cilji morajo biti. Moram spet zajahat val, ki sem ga imela maja in junija. Nekako je tako turobno obdobje s tem covidom, pa mojo službo, tako da res iščem uteho bolj v hrani, predvsem sladkem. Ampak se kar držim in ko je volja tudi kakšno pregreho preskočim.

Tole naše javljanje je bolj slabo…
Jaz sem doživela en službeni šok. In še ne vem točno, kako se bom pobrala.. 😥Trenutno mi ne paše niti jest. Ampak tudi to bo minilo, ali kako že rečejo.
Sladkorcek kaj je pa pri tebi s službo?

Štefka, jaz po 19tih letih zaključujem delo tule 😭😭. Grem z novim letom novim izzivom naproti. Ampak nobena več ne bo takšna, kot je bila tale… mene je lani novica, da bom brez kar pošteno sesula, samo ne v pozitivno smer hujšanja. Strah me je, ne vem kaj me čaka… tole s corono je pa itak sranje zarad zaposlovanja..

Štefka, upam, da ni izguba službe. O letošnjih rezih plač po epidemiji sem pa že precej slišala in imamo tud v družini osebo, ki ima dela še več, plačo pa 20% nižjo (super motivacija in nagrada…). Sladkorček, si uspela že kaj najt za po novem letu? Držim pesti za obe.

Jaz sem “obljubila” post na luno, če ne pridem do 6-ke spredaj… šestke seveda ni…

Pozdravljene!
Ja, ne javljam se ravno veliko, kaj pa vem, dan se hitro obrne. 🤷‍♀️
Glede kil ostajam na nekih minus 11, danes imam kontrolo pri Sentočnik, ne prav pri njej, ampak pri dietetičarki, bom malo mutila in priznala, da včasih namesto obroka pojem “bedarijo” – kaj sladkega, kavo s smetano … kaj takega. Nimam kaj. Saj gor mi na srečo ne gre, dol pa tudi ne. Še vedno imam težave s kosili. Premalokrat prinesem s sabo. Potem pa ali ne jem nič ali pa grem na kosilo, ki mi potem nekako obleži v želodcu in v kilah. MORAM se disciplinirat s prinašanjem s sabo, v službi imamo mikrovalovko in res ni problem pogret.
Dragi punci s problemom v službi – grozno no. Tega res nikomur ne privoščim, ima pa težave tudi ena od mladih v širši družini. Dva mala otroka, kredit za hišo … nič fino. Že tako so časi zoprni. Držim pesti, da se vama nekako izide. 🤞🏻

Jaz še zbiram misli in hladim glavo. Ampak bo ok. Vem da bo. Še bolje.
Verjetno bo pa vmes težko..in ne bežim pred tem. Nekatere odločitve pač imajo svoje posledice 😁.
In če do zdaj nisem verjela v stavek “pazi kaj si želiš, ker se lahko uresniči”, pa od zdaj naprej bom.

Sladkorcek, držim pesti da se kaj še boljšega najde. Najprej pa poskusi verjet v to in zaupat, da bo vse ok. Da nekaj dobrega čaka nate.. Po 19 letih je pa težko… Verjamem. Jaz nimam še toliko delovne dobe.
A zapirate firmo al kako veš toliko vnaprej?

Bralka kako je bilo na pregledu? In hvala za dobre želje.

Jaz danes tud “zbiram misli in hladim glavo”…. in se sprašujem, če se (nam) je vsem sfuzlalo, al kaj… ??? Po praktično 15 urah šihta sem prejle skoraj deci borovničk spila. Čista jeba… Mi ni težko delat, sam da mi pa kdo najeda zraven, pol pa ratam žleht. 👹 …

Danes je bilo pa tudi v moji službi 🙄🤦‍♀️
Ne razumem, zakaj pol sveta dela od doma, nas pa v pisarni 6-8. Pri nas delo od doma obravnavajo kot da bi bili radi malo na počitnicah. 😡
Na pregledu je bilo pa v bistvu kar ok, saj sem kljub vsemu shujšala 40 dag. Je rekla, da je glavno, da gre dol. Če malo, pa malo. Sem na teži, ko bo šlo počasneje. To težo bi zlahka ohranjala, gre za neko vmesno težo, ki telesu paše, ampak jaz bi vseeno rada pod 70, tudi zdravnica se s tem strinja. Tako da bo treba še stisnit zobe 😬

Štefka – hvala! Je pa res kar praviš, pazi kaj si želiš. Ker mi si ponavadi zaželimo nekaj kar je kot cilj, poti do tja pa ne in potem nas ta ali pa vzrok močno preseneti. Mene je tudi to že ene parkrat presenetilo.
Prvi alt, tudi tebe razumem z najedanjem v službi. In naj povem da ne bo bolje, samo ti se moraš kontrolirat in naučit s tem nekako živeti in ne obremenjevati. Je pa težko to, vem.
Bralka- čestitam za -40 dkg, kolikor je je bolje kot nič. Se bolje da ne gre gor. Jaz sem včeraj zdržala popolnoma brez sladoleda, sladkega, slabega… oktober bo moj, moram ujeti val in sklestit te 4, 5 Kg. Bom pa res skušala se ne obremenjevat z hujšanjem, da ne bo to moja prva in zadnja misel. Včeraj načrtno nisem telovadila, ker me nekaj kolki bolijo od teka… sem pa v vrtu pospravljala. Bralka, kar se dela od doma tiče je tako, da mi imamo to urejeno in celo zaželjeno je, da čimveč delamo tako. Je p res da moramo vsak dan vodji poslat poročilo kaj smo delali. Meni se to zdi ok, enemu mojemu sodelavcu pa ne, je raje na firmi, ker pač pravi da nima kaj napisat za 8 ur?? Halo??? Ne vem.. različni smo. Jaz kombiniram, oz. ko imam tako delo da moram v firmo povem, da grem pa zakaj in je vse ok. Saj pa ja delodajalec vidi a je narejeno ali ne. Je p res, da si lahko malo bolj razporedila delo od doma. Jaz se skuham, pa sem potem zvečer se eno uro ali pa včasih potegnem kar do 5h. Ne vem. Zaenkrat nimam s tem težav.

Moram tole deliti z vami (kdo drug bi me bolj razumel?) … 69,8 se mi je prikazala danes zjutraj 😊😍🤩 … ALELUJA💃🤸‍♀️🧚‍♀️
Čemu to pripisujem? Septembrskim jutranjim sprehodom s psom (dodatno), ostalo pa moram še analizirat, ker cukra je bilo prej (pre)več kot manj.

Bravo prvi alt! Noro, super! Čestitke!

Hvala Sladkorček. 😊
Sem sicer zihr, da je imela vaga “preblisk” in da bo do dejanske 6 še treba kaj natest, ampak take številke nisem videla že 10 let.
Mi pa gre to tvoje razmišljanje o “pazite, kaj si želite” precej po glavi. Dejansko do tvoje razlage na to misel nisem gledala iz te plati. Je pa smiselna.
Bralka, čestitke za minus na tehtnici. Tud počasi se lahko daleč pride, ane?

Bravo prvi alt! Čestitam in se veselim s tabo!

Aaaa, bravo prvi alt!, 💪👏🏆🍾🥂 upam da se vidijo vsi ti znakci 😂😂
Res sem vesela zate. Tudi če je prehodno, mejnik ja!
In to glede službe, te popolnoma razumem. Tudi meni ni problem delat. Samo vse kar je okoli, je včasih…

Ja, Sladkorcek, res je to, kar si napisala. Ampak na koncu je tako najbolje. Ko pogledaš stvari od malo bolj daleč. Tudi če pot do tja ni bila idealna.

Maia, si se.le javila! Kako si?
In kje je Matruska?
Bralka bravo! Mic po Mic in boš tam..

Oj, maiaS, hvala. In ti, si kaj bolje? Fino, da nas še prideš kaj pogledat.
Štefka, vsi znakci se vidijo 😄 in hvala, hvala. 🤩 Imaš pa nedvomno tud ti zasluge za ta premik in hvala še posebej tud za to. Tvoj silovit letošnji dosežek me je zdrmal. 🤝

Se sem tu dekleta, brez skrbi, ne znam pa pojasnit zakaj nisem nic pisala nekaj casa. Imela sem morda res vmes en slabsi teden, kar se hrane tice, ampak sem poslihtala…

Prvi Alt bravo bravo bravo!!! Sanjski mejnik (iz sedmice na sestico)! 🙂 Iskreno ti privoscim tole veselje in uspeh!

Gremo na luno? 🙂

Aja in v nedeljo sem plavala! Woho. Prekosila samo sebe, se oblekla v kopalke in hopa v bazen. To je dosezek, ker do nedavnega pac nisem obiskovala bazenov, ceprav rada plavam, ker sem bila preibremenjena s kilami in svojo podobo v kopalkah… pa sem premagala vceraj to. In sploh ni bilo slabo 🙂

Bravo Matruska!
Jaz sem z 1.10 začela ponoven krog vadbe po 30 min. Nekako mi je 30 min na dan ok, če bom mela kdaj več časa pa bom podaljšala, kot se že delala. Kolesarjenje sem pospravila zaenkrat, bom v teh hladnejših mesecih kombinirala hojo in tek. Danes sem opravila navsezgodaj že en hit trening. Kile 74.9, ma res kolk sem vesela da sem spet ugledala 4…po par mesecih.
Dajte punce se malo bolj javljat, da ne samevam tule.
Drugače pa kot info… dobila sem datum za akopunkturo – november 2023… brez komentarja sem.

Hvala Matruška. In čestitke, da si šla plavat! Sam led je treba prebit, pa gre, ane? Moj bazen pa nič ne kaže, da bodo kaj kmalu odprli… ☹
Sladkorček, super fajn za 74 in nekaj 👍. Ti kar da nek zagon, pa čeprav se prikaže nova številka le za kak dan. Vsaj veš, da obstaja in da je dosegljiva. 🙂
Post? Hmmm…

New Report

Close