Najdi forum

Motivacija za vsak dan!

Moja zgodba je podobna, le da se jaz nisem nikdar borila proti hrani, dejansko sem se sprejela debelo, naprej sem rinila na drugih področjih in ko sem se v ogledalu pogledala v oči, sem si bila všeč, pa čeprav široka za celo ogledalo, meni je bilo to res vseeno, še celo veliko bolj sem si bila všeč kot pred leti, ko sem vedno na sebi videla same napake in sem mislila, da sem s 67kg fuuuul deeeebeeeela, ker sem imela na riti nekaj špehca, da o karakterni zakompleksanosti in nesamozavesti sploh ne govorim!

Danes imam 68,5-69,5kg (torej 2kg več kot prej, ko sem bila suha) in ravno včeraj sem probala svoje stare “gala” obleke, ker grem v kratkem na eno zadevo in se moram lepo obleči, ti povem, da sem se vsa osupla gledala v ogledalo, če sem to res jaz, ker v mojem spominu meni te obleke niso tako lepo pristajale, kot mi zdaj! Sebi sem se v njih vedno zdela ful debela, tako zakompleksana koza sem bila!

Ti se samo drži svoje odločitve, ni pomembno, kako hitro boš shujšala, samo ne odstopaj, meni je to, da sem se oprijela odločitve za hujšanje, na nek način dajalo moč, bolj kot sem se držala zastavljenega, več moči sem imela za vztrajanje, bolj so šle kile dol, bolj sem bila trdna, da jih spravim dol še in še.
Boš videla čez nekaj mesecev, kako ponosna boš nase, komaj čakam, da bom brala tvoje zapiseke :))

Hvala!
Pravzaprav se mi zdi, da je bil prelomen trenutek eno popoldne, ko sem šla s psom na bližnji hribček in dobesedno sem se počutila debelo. Res. Hotela sem malo bolj hitro stopit in ti povem, je bilo kar težko. In prešinilo me je vprašanje Pa kako za vraga se počutijo RES debeli, ljudje s 100 kg in več? Spomnila sem se, kako fit sem bila še pred leti, kako sem tekla, hodila na treninge. Mislim, da je takrat želja po vrnitvi v stare čase postala realnost.
Seveda ni lahko, kljub res boljšemu počutju. Napredovala sem pa v tem, da v službi odločno zavrnem sladkarije, ki nam jih ena sodelavka vztrajno nosi. Eni imajo pa res veselje 🙄
[/quote]

Evo, to je to, TRENUTEK!
Tudi jaz sem se v enem trenutku odločila, da shujšam. Nekaj tednov prej sem se ukvarjala s to mislijo, da moram nekaj ukrepat, a je bilo vse skupaj v oblačku, kao saj bom…
Potem pa en trenutek, ko sem vse prerezala v sekundi, ne hujšanje od jutro, od novega leta, odprvega,…, hujšanje zdaj, od tega momenta naprej!

Sladkarij pa nikdar ne zavrnem, vzamem malo in potem se kje drugje prikrajšam :)))

Bravo Maia!
Telovadit pa lahko začneva skupaj :)))

Meni je tudi gibanje slaba stran, zdaj sem spet fizično precej aktivna, ampak z delom, ne športanjem in se tolažim, da tudi to šteje.
Marca se bo vse umirilo in upam, da lepo vreme zdrži, da se bom spravila tudi na rekreacijo.

Veš kaj, mene bi morda zanimalo, ampak povej kaj več o tem programu, kaj je, za kaj se gre, tako se bomo lažje odločili, če nas zanima ali ne.

Evo, to je to, TRENUTEK!
Tudi jaz sem se v enem trenutku odločila, da shujšam. Nekaj tednov prej sem se ukvarjala s to mislijo, da moram nekaj ukrepat, a je bilo vse skupaj v oblačku, kao saj bom…
Potem pa en trenutek, ko sem vse prerezala v sekundi, ne hujšanje od jutro, od novega leta, odprvega,…, hujšanje zdaj, od tega momenta naprej!

Sladkarij pa nikdar ne zavrnem, vzamem malo in potem se kje drugje prikrajšam :)))
[/quote]

Hvala za vse vzpodbudne besede!
Glede sladkarij si sicer tudi jaz vzamem sem in tja kakšno, ker vem, da bi bilo sicer preveč trpljenja, ampak tole v službi je hitro lahko čisto preveč. Piškot tu, rebro čokolade tam, pa krofi, pa rogljički in se res lahko veliko nabere.
Poročilo z zadnjega “uradnega” tehtanja pri zdravnici pravi, da sem v 6 tednih shujšala 4,4 kg. Kar je povsem ok, glede na to, da naj bi bilo zdravo hujšanje nekje dobre pol kg na teden. Borim se z 8 spredaj in se ne dam! 💪🏻💪🏻💪🏻
Lep vikend!

Bravo Bralka iz Kranja za teh 4,4 Kg minusa. Moja tehtnica je danes pokazala 80,2 Kg… ja se res počasi premika navzdol. Važno je, da si mi zdravje popravlja. Včeraj sem telovadila 40 min in sem se pošteno zašvicala. Telo si še očitno ni opomoglo, bo rabilo še kak dan. Upam, da bo vikend uspešen, kar se tiče hrane, da ne bom pretiravala. Smo kar fajn izpraznili zaloge sladkarij in zdaj so doma takšne, ki meni niti ne dišijo, tako da me ne bi smele premamit…

A ni grozna ta 80? 🤦‍♀️
Zdržimo! 👍🏻

A ni grozna ta 80? 🤦‍♀️
Zdržimo! 👍🏻
[/quote]

Punce, bo šlo pod 80!
Samo vztrajno!

Jaz sem se vedno tolazila, naj traja, kolikor traja ta 80 (ali 90 ali zdaj 69), enkrat bo slo dol!
In bistvo je, da ne gre gor!

Bravo obema! :))

Štefka, kako kaj post? Kaj posebnega? Jaz sem se odločila, da bodo zame v tem obdobju kruh in kruhasti izdelki res izjemoma oz. v res mini količinah na jedilniku, prav tako sladko. Pa enkrat na teden imam le sadno malico in manjši glavni obrok v planu (namesto popolnega posta). Ta teden je bila to sreda (pepelnica).
Čutim spet nek zagon tule v temi. Fajn. 😊

Nič posebnega, grem v svojem tempu naprej. Tud jaz zaradi dobrega počutja poizkušam čimmanj OH, ni pa to neka absolutna prepoved.

Ampak veste, sem pa jezna!
V petek smo bili povabljeni ob eni priložnosti na kosilo, okrog 14.30. Jedli smo krvavice, zelje in tenstan krompir. Krompirja nisem vzela veliko (vendar sem ga vseeno, zavestno, ker vem, kako dobrega naredijo), pojedla pa sem tudi košček orehove torte.
In zdaj imam že od petka kilo več! Pa vem, da ni to kilogram špeha, vem, da mi je pač zastala voda, ampak res, kako telo odreagira na neko drugo hrano! Tudi čutim napihnjenost, prav res – zoprno no!
Zato ponavljam – presneta 8! 🙄

Ojla punce! Jaz še vedno Mal nad 80. Ta teden upam da ugledam 79,9, lahko pa še manj. Včeraj sem po 14 dneh bila na kolesu in danes grem na telovadbo. Ko nimam nič bo pela popolna bejba. Sem delala vaje in so mi zelo všeč. Tudi izmerila sem se, tako da vsake 4 tedne ponovim meritve in preverim kilažo.
Samo to vreme nam malo nagaja.

Pri nas je vreme hvala Bogu ok. Plavam še ne, upam da bom lahko kmalu. Pri hrani sem pridna predvsem tja do 15. ure, potem me mika vse sorte pojest… se trudim. Kruha sem zadnji teden pojedla skupaj za ca 2 kosa, od sladkega pa nekaj domačega, manj sladkega, štrudla. Tehtnica mi je konec februarja kazala 0,3 kg manj kot konec januarja, pri gibanju pa sem opravila prejšnji mesec za dobro uro hoje vsak dan. No, poskusila sem še smučat.
Drži, pomembno je, da gre teža v pravo smer. Za večje premike pa se je očitno potrebno še bolj potrudit. Let’s go! 🏃

E, bravo!
0,3 pa 0,3! Čez en mesec bo že kila manj! :)))

Prejšnji teden je bil pri meni tako naspidiran, da tudi jesti nisem imela časa in še tisto, kar sem jedla, je bil en sam cukr, tako da mi je vaga v soboto pokazala 67,0kg, torej čisto prazna, prazna sem bila.
No, potem sem itak nadoknadila, smo imeli fešto, hrana, sladkarije, alkohol, tako da zdaj sem spet nazaj na 68,7-69,2kg, ampak nima veze, je bila fešta tako fajn, da bi sprejela tudi še 2kg več :)))

Nič, zdaj se nam življenje vrača v stare tirnice, tako da grem naprej, do tapravih 67kg :))

eeee, sem se pozabila pohvalit :)))

Na fešti so ljudje dol padli, kako suha sem!
Nekateri so bili celo šokirani! :)))

No, tudi sama sem bila presenečena, ko sem videla sebe na slikah ob ženskah, ki veljajo za suhice, med menoj in njimi ni bilo neke razlike, v bistvu bi si komot lahko izmenjale obleke :)))

Punce, vsem vam iz srca želim, da čim prej pridete do te točke! :-***

Super!
Moja zgodba je pa taka, da sem imela včeraj zvečer UZ trebuha in ker sem našla različne informacije glede koliko ur biti tešč, sem samo zjutraj pojedla eno malo ajdovo žemljico, potem sem pa samo še pila vodo in čaje. Joj, grozno je bilo, post res ni zame! Zvečer sem pa na enem praznovanju pojedla dva kosa kruha s salamo, dva manjša kosa torte in popila kozarec vina. Kljub vsemu se je premaknilo na malo nad 80, tako da si res želim do drugega tedna to preseči. Grem dalje s Sentočnik dieto! 💪🏻

Jaz imam za sabo res uspešen mesec, februar je odnesel 2kg. Vmes sem imela tudi eno praznovanje, ko se je malo več jedlo in pilo, ni pa pustilo pretiranih posledic. Sedaj nadaljujem z osvojeno disciplino pri hrani in nujno, nujno, nujno moram dodati gibanje. Sam hvalim se, kako bova to izvedli? Za začetek bom pričela izvajati plank, to sem že počela in mi je bilo ok. Pa obvezni vikend pohodi, za kaj več mi pa že zmanjka časa in idej. Čakati na vreme se mi zdi en tak ne preveč posrečen izgovor.
Prvi alt, čestitke za minus in želim ti, da čimprej saniraš poškodbo, da boš lahko šla v bazen, (ki ti ga mimogrede še vedno zavidam in seveda tudi iz srca privoščim).
Punce, pomlad bo tik-tak tukaj, dajmo se potrudit, da bomo v dobri formi.

Sam hvalim se in mais, hvala za lepe želje glede teže in zdravja oz. plavanja. Maias, februar si opravila z odliko, čestitke! Bralka, ne obremenjuj se toliko z dnevnim/tedenskim nihanjem teže. Če delaš prav (in to delaš), potem gre mesečna krivulja navzdol. To je to.
Sladkorček, čestitke za gibanje, držim pesti za naklonjenost tehtnice.
Sam hvalim se – gre pri tebi sedaj za princip, da želiš še shujšat? Glede na to, da vsi ugotavljajo, da si že suhica, kaj te vodi v to, da želiš še znižati težo?

Super!
Moja zgodba je pa taka, da sem imela včeraj zvečer UZ trebuha in ker sem našla različne informacije glede koliko ur biti tešč, sem samo zjutraj pojedla eno malo ajdovo žemljico, potem sem pa samo še pila vodo in čaje. Joj, grozno je bilo, post res ni zame! Zvečer sem pa na enem praznovanju pojedla dva kosa kruha s salamo, dva manjša kosa torte in popila kozarec vina. Kljub vsemu se je premaknilo na malo nad 80, tako da si res želim do drugega tedna to preseči. Grem dalje s Sentočnik dieto! 💪🏻
[/quote]

Ej, zate sem pa tako vesela, da si se premaknila, da se prav smehljam, ko te berem :))

Pazi samo na te pregrehe, lahko grešiš, ni problem, le kje na drugi strani odščipni kakšno stvar in malce več migaj za tisti kos torte :))

Ma, samo tako naprej! :))

Bravo!
Vsaka čast!

Moji dve kili očitno čakata april… ali maj :)))

Prav imaš, pomlad je že na vratih in premaknit se bo treba!
Kaj bova midve z gibanjem?
Imaš kak pameten plan?

Jaz sem ful organizirana, a pri gibanju vedno pogrnem.
Verjetno res potrebujem nek plan, da bi se ga držala in dabi lahko tudi tu spremljala napredek, da bi me potem to gnalo naprej… Imam aplikacijo za hojo, ampak me ni spravila v tekmovanje same s seboj, tisto mislim, da bi me gnala, da vsak dan naredim nekaj več…
Imaš ti kakšno idejo?

New Report

Close