Tud jaz se trudim. Držim se vstran od industrijskih sladkarij (in si dajem odpustke za piškote iz bližnje pekarne…). Veseli decemebr?… do danes še nič, gužva na celi črti. No, sem ter tja pride kdo v pisarno voščit lepe praznike, pa po ulici so lučke, hja, pa sladko se po mizi valja. Si vedno znova pravim “prste vstran”. Itak mi je presladko, samo iz navade al pa “zaradi živčkov” bi posegala po cukru. Komaj čakam na daljše dneve. Saj grem tudi v mraku in temi ven, ampak to ni to. Rabim dnevno svetlobo, po možnosti še kaj sončka. Imam cilj, do božiča bit na max 73 kg. Sedaj niham med 73,3 in 73,5. Ne bi smelo bit težko, če ne bi bili prazniki pred vrati.
Ko se boš odločila, da imaš dovolj, ne boš samo na max 73, ampak tudi pod 70.
Do takrat pa …
Za odločitve potrebujem neskončno dolgo! Ne da tehtam ali dvomim, vem kaj je treba, ampak za prvi korak včasih potrebujem tudi leta in leta.
Ko se pa odločim, je to v najbolj nesmiselnem času in zelo radikalno.
Hujšati sem začela 18.12.2017 :)))
Tik pred prazniki :))
Brez problema. V bistvu sem bila sma sebi ful faca, da se ob prepolni mizi ne nažiram! Meni je bila to zmaga na kubik!
Moja tehtnica je pod 70 :))
Do 69,9kg še potegne, čez pa ne :)))
Ko se boš odločila, da imaš dovolj, ne boš samo na max 73, ampak tudi pod 70.
Do takrat pa …
Za odločitve potrebujem neskončno dolgo! Ne da tehtam ali dvomim, vem kaj je treba, ampak za prvi korak včasih potrebujem tudi leta in leta.
Ko se pa odločim, je to v najbolj nesmiselnem času in zelo radikalno.
Hujšati sem začela 18.12.2017 :)))
Tik pred prazniki :))
Brez problema. V bistvu sem bila sma sebi ful faca, da se ob prepolni mizi ne nažiram! Meni je bila to zmaga na kubik!
Moja tehtnica je pod 70 :))
Do 69,9kg še potegne, čez pa ne :)))
[/quote]
Živjo,
koliko si pa shujšala v dveh letih?
Saj si bila faca, sam hvalim se, in še si. 17. 12. je res zmagovalen recept za hujšanje, če si tak karakter 🙂
Jaz zase ne bi rekla, da se prav zares nažiram. Pojem ob praznikih kaj več, pa za vikend jem zvečer, pa sladko me nese. Zame je že preveč, če pojem cca 5 dag čokolade na dan, al pa cca 5 keksov al pa dva koščka štrudla, namesto enega. Ja, enkrat morda doživim tvoj klik…
December mineva z nadzvočno hitrostjo. Prejšnji teden sem morala na nenačrtovano službeno pot, k sreči se ni preveč jedlo, vseeno pa tehtnica vztraja na 60,5. Do konca leta mora pasti pod 60, čeprav vem, da je to precejšen izziv. Čisto vsako leto gre počasneje dol, pozna se čisto vsak grižljaj preveč. Ampak kar tako se tudi ne damo, vztrajati bo treba, ne bo šlo drugače.
Sam hvalim se, čestitke za res neverjeten dosežek, lepo je prebrati zgodbo o uspehu uspehu. Ostani z nami za svetel zgled.
Imejte lep predpraznični teden in prste stran od sladkarij!
Evo punce, sam da povem. Danes sem bila brez kruha in sladkarij. Kar je velik dosežek, glede na hladilnik in omare v službi.. Pokajo po šivih od dobrot.
Občutek je odličen, končno sem spravila skupaj en tak dan, ki ga planiram že nekaj časa…
Jutri nadaljujem. Dokler bo šlo. Ne bom se zaobljubila, da bom držala tak protokol čez praznike, ampak vsak dan šteje 😂
Upam, da ste vse u redu in dobro gurate čez tele dneve..
Živjo,
koliko si pa shujšala v dveh letih?
[/quote]
Me je sram povedat… :S
Sem imela konkretno čez 100kg.
Najprej sem hujšala nekje 4kg na mesec, potem dolgo časa 2kg, pa spomladi tam okoli kilo do kilo in pol, zadnje pol leta pa dobre pol kile na mesec.
Jem pa vse in se prehranjujem tako, kot se bom lahko vse življenje, tako da zdaj pričakujem še kakšno kilo dve dol, da bom na svoji stari teži in na varnem pod 70kg in nekje na zdravi sredini ITM.
Hvala :))
Res ti želim, ne samo tebi, ampak vsem skupaj, da pride ta klik in se enkrat odločite in vztrajate.
5dag čokolade lahko pojem brez problema, tudi 10dag, ampak potem mi je slabo in iščem nekaj dobro slanega za balans in če še to pojem, mi je še bolj slabo.
Očitno se človek s časom res malo navadi drugače jest. Jaz sem sladkosneda, sicer mi ni sladkor smisel življenja, toliko čoknjena le nisem, mi je pa sladkor veliko veselje v življenju. Vidim pa, da kljub temu, da vsak dan jem sladkarije, je moje telo znižalo limite in se razburi, če je tega preveč.
Včeraj je mož prinesel cel pleh domače potice, res vrhunska, komot bi lahko pojedla četrt potice, to je skoraj kila recimo, ampak potem bi umrla od slabosti. Sem pojedla 150g in jo potem samo še lepo gledala, ker sta mi že ta dva kosa bila na meji… Ampak bo šla gospa potica v skrinjo in jo bomo počasi pojedli, vsake toliko po malo, bo užitek dalj trajal :)))
Hvala :))
Veš, tudi meni gre zdaj zelo počasi, ampak bistvo je, da gre še vedno dol :))
Kar zadeva praznike, obilje hrane in sladkarij, nažirla se ne bom, ker mi je potem slabo, tega pa nočem, bom pa pojedla več slakarij in več bolj kalorične hrane, a ker tega ne bo vsak dan, bomtiste dneve vmes na lahki in nizkokalorični hrani, na solatah in zeljni juhi recimo, kaj takega, da se uravnoteži.
Evo, mogoče je to ideja za še katero od vas.
Zanimivo je to življenje. Prav za prav, ko se takole opazujem, res ne morem reči, da sem se kakšno obdobje res nažirala. Oz. je bilo dva meseca mojega življenja več kot 10 let nazaj, ko sem po svojih takratnih merilih jedla no limit. Takrat sem poskočila iz varnih 64 na 67 kg in potem počasi skozi 7-8 let plezala do 75. V teh letih sem tudi spremenila kriterij do primerne teže zase. Ko sem nihala med 68 in 70 kg sem se prav zaprav zelo dobro počutila – nisem bila “samo na solati”, pa tudi s postavo sem bila zadovoljna. Zato me mika, da bi prišla nazaj na to težo (čeprav leta delajo svoje). Sicer pa mi je bilo vmes tudi izračunano (nek zdravstveno-shujševalni test), da je za mene – gledano celotno sestavo telesa (skelet, mišična masa, maščoba, leta, višina…) pod črto najbolj primerna teža 72 kg. Zato se tudi vrtim tu nekje… Če bi mi nekdo rekel, ženska, za zdravje moraš shujšat 10 kg, pa bi. Sedaj pa “bi” pa “ne bi” oz. bi, če bi šlo samo od sebe dol (gre pa samo od sebe gor).
Kakor koli že – če bom še enih 20 let (ali pa doživljenjsko) ostala nekje do 72-73 kg, bo to čisto lep dosežek.
Prvi alt, glava je čudo!
Prav zanimivo, kako si ljudje nekaj zasidramo v možgane in se tega ne rešimo, pa če se postavimo na glavo.
Kakor je v tvoji glavi zasidrano, da je 72kg ok, je v moji glavi zabetonirano, da moram imeti 2-3kg manj kot 70, da sem na varni strani. To je to in pika, čeprav vem, da sem tudi s 73 ok, da mi že zdaj ljudje rečejo, da sem suha, tisti, ki me poznajo od prej ali od zdaj na novo, njim sem vitka, tisti, ki so me poznali pa v debelosti, za njih sem zdaj anoreksična, ampak jaz imam v glavi 67-68 in se ne premaknem, zato še kar vztrajam s hujšanjem.
Glava je res eno čudo, lahko te odpelje v vse smeri, odvisno kaj si je zapičila…
Kile: 69,8kg
Včeraj sem pojedla 220g potice, ne naenkrat, čez cel dan.
Danes gre preostanek v skrinjo! :)))
Ojla punce! Vidim, da smo vse aktivne, to mi je všeč. Prvi alt, ti si itak carica, da vzdržuješ tele kile, že toliko časa. Meni. Bolj zaniha. Zdaj sem spet na ziher čez 80, ampak kaj čmo. Se trudim.
Poročam, da sem. Pridna že 3 dni. Nobene sladkarije, kruh po drobtinicah. Se počutim super. Ker delam nekaj dobrega. Spet sem začela z vesernim ritualom nege in ne morem verjet, kako taka mala stvar pri meni spremeni energijo. Hecni smo..
Sam hvalim se, hvala za spodbudo, imaš prav. Bom kar probala držat čez praznike. Če sem zdržala od polnem hladilniku v službi, ne more biti nič težko. Pa sploh ni težko, ko se enkrat odločiš..
Ojla punce! Sem bila tako zaposlena, da vas še brala nisem. Super, da nekaterim uspeva. Jaz ostajam na enakem. Trudim se ne kaj preveč, vztrajati a moram… malo me zdaj nesejo te sladkarije, pa bo že. Ne damo se. Jaz bom srečna ko pridem na 75, upam da rata, do konca leta sigurno ne, samo da sem pod 80.0. Grem naprej! Želim vam lepe praznike!
Še, še.. Cukra se ne pritaknem. Tudi kruha zelo malo. Vse manj u bistvu. Tko da guramo na polno.
Prvi alt super za plavanje, končno tvoj šport na sporedu… Sladkorček, super, da vztrajaš in da si vsaj nekje na meji. Po novem letu pa zares.. Ali že prej? Glej mene kdaj se spravljam, haha.
Lep božični večer vsem, naj bo umirjeno in s pravo mero 😉
Mene so potice spravile na 70,2kg, pa ne samo potice, pohančki, pice in ostali đank…
Kalorično pojem nekje na meji, malenkost pod limitom ali malenkst nad njim, sadja in zelenjave minimalno, gibanje je bilo bolj švoh, ker me je izdal hrbet, tako da se očitno vse že pozna in zame je to prvi alarm.
Danes padeta še tatarc in bakalar, brez potice itak ne bo šlo, od jutri pa solatke!
Jaz sem očitno narejena malo na kontra in meni res paše, da ko se vsi bašejo, sem jaz na light minimumu. V bistvu večino stvari delam kontra, ko gredo vsi v eno smer, grem jaz obvezno v drugo… (bohnedaj, da bi vsi začeli hujšat! jaz potem iz inata ne bi!)
V glavnem, kar sem se nabasala, sem se nabasala, zdaj bom imela pa mir :))
Lepe praznike vsem, ki praznujete ali ne praznujete, uživajte v prostih dnevih in s svojimi najbližjimi!
Na hitro vas pozdravim, preden odhitimo še po opravkih in potem za štedilnik.
Prvi alt, očitno si sanirala poškodbo in lahko plavaš, super. Meni so na žalost »obljubili« nož, se zelo branim, če ne bo šlo drugače bo pa treba opraviti tudi to.
Ampak sedaj je čas za praznovanje, tudi če to pomeni kakšen kos potice več, kakšen kozarček (pre)več, praznovati je treba, smo si zaslužile!
Lepe, mirne praznike vam želim!
Kje ste bejbe?
Kako ste preživele božične večerje in kosila? :)))
Jaz sem se basala s sladkarijami :)))
Pa s francosko sem pretiravala :))
Ostalo niti ni bilo hudo, sem pa naštela kar krepko čez 2k kalorij v torek in sredo …
V naslednjih dneh bodo itak še padle razne dobrote, a mislim, da sem zdaj tako polna, da v kalorijah ne bom več pretiravala, mislim, saj se lahko bašeš par dni, potem pa ne gre več … Upam! :))