Za mano je drugi dan oz. skoraj tretji. Dva dni bp, danes pa popila en kozarec šampanjca 82 dcl) in namesto 5 obrokov imela 3 od tega enega obilnejšega, pa vendar ne tako kot včasih oz. še pred nekaj dnevi. Prehodila sem 11 km, včeraj nič, ker smo skoz nekaj delali in ni bilo časa. Zaenkrat se ne tehtam, samo štart 81.7 kg. Se bom čez kakšen dan ali dva, nameravala sem se pa vsak teden 1x. Ampak sem poleg čokolade zasvojena še s tehtanjem, samo mi ni nič pomagalo, ker sem zadnje 10 let samo pridno pridobivala. Pridelala sem 17 kg… Zdaj je moj prvi cilj 75 – to je 7 kg, potem pa še 3-5 kg. Upam, da mi uspe, resnično.
Pozdravljene!
No, ta vikend sem iz omare potegnila kar nekaj hlač, ki mi še niso prav. Tako da motivacije obilo 🙂 Ugotavljam pa, da imam očitno neko nakupovalno motnjo, da si kupujem obleke “ko bom shujšala par kg”. Res, to ni normalno, koliko novih premajhnih oblačil imam.
Sladkorček, tehtam se pa tudi jaz vsak dan, celo dvakrat! Zjutraj in zvečer. Sem se pa morala naučiti, da me številke ne spravljajo več v stisko, ampak mi bolj povedo, kako moje telo odreagira na določeno hrano. Tako da s tega vidika mi je to ok.
Stefka, ne sekiraj se. To ni špeh, to bo šlo hitro dol! Verjemi 🙂
Lep začetek tedna vsem!
Ja punce, kje ste?
Sem pričakovala da ste bolj aktivne haha. Jaz se prebijam skozi dneve,, niti ni tako hudo kot sem mislila da bo. Malo že kruli po želodčku, predvsem zvečer je kriza, pa nekako gre. Še dva dni pa bo en teden. Me prav zanima če se bo kaj poznalo na tehtnici. Upam, čeprav je res, da je tale teden bolj uvajalen. Obroke sem samo zmanjšala, prigrizke totalno črtala, no pa sladkega na minimum in za večerjo solata. Bomo videli, upam da mi ne bo vse volje pobralo. Aja, pa pijem najmanj 2,5 l vode na dan, kar je dosežek. Majhne spremembe, a bomo videli kako bo naprej.
Sladkorček kar pogumno!
Jaz osebno imam čez dan en kup komunikacije, se mi potem, iskreno, ne da še tu pisat, če nimam česa posebnega za napisat 🙂
Imam pa eno zanimivost glede tehtanja, ko smo se ravno menile. Recimo včeraj sem jedla po planu, v bistvu malo, pa sem imela zjutraj vseeno 20 dag več kot včeraj. Zakaj? Nimam pojma. A katera ve, a mlečni izdelki zadržujejo vodo? Včeraj sem namreč po dolgem času pojedla popoldan en sadni jogurt.
Bom videla, kako bo jutri. Je pa res, stara sem 52 in sem imela M nazadnje pozimi. Se pa vsake toliko počutim tako, kot da jo bom dobila, potem ni pa nič. Napihnjena, prebava, bolečine, kot da bo vsak čas.
Bom videla, mogoče me ta mesec preseneti 🙂
Sicer pa je hrana borba iz dneva v dan. Ma kaj iz dneva v dan, iz ure v uro 🙄
Ste imele prav, imam že pol kilce manj, kot po dopustu. Pa še PMS imam, torej še tam verjetno malo dodatne vode…sladakrije me zelo vabijo. BOm zdržala 🙂 SOvražim PMS…
Sladkorček, ti kar vztrajaj. Pri nas je tako, da pride kak dan, ko pišemo vse, potem pa par dni nič. Tako, da ti kar v svojem ritmu naprej! Dobro ti gre..
Potrditev tega tedna, na kateri moram res delat: s hrano nagrajujem utrujenost po službi.
Sem kar težko zmogla ta teden, ko je bilo v službi zelo pestro, ampak sem 90% zmogla.
Definitivno pa se mi je potrdilo tudi to, da ne smem hodit na neka huda kosila. To mi vedno naredi slabo v želodcu in pahne me v neki blazno željo po sladkarijah. Sem nekako šla čez to, a blazno težko. Če že, si za kosilo kupim solato ali kaj podobno lahkega. Moram se naučiti tudi reči NE, ko me sodelavci vabijo zraven. Si bom poskusila čimvečkrat od doma prinesti hrano. Če je poleg solate še tuna ali jajce, je to čisto ok.
Čeprav ne bo čisto tak post, kot naj bi bil, mi je sosednja tema o postu med lunino meno dala idejo, da jutri dopoldan še nekaj malega pojem, potem pa samo voda. Mislim, da če to naredim enkrat, si ne naredim nobene škode. Morda pa bo le šlo toliko dol, da nadaljujem z veseljem.
Lep konec tedna!
Po enem tednu imam 0,7 kg manj… ojej, jaz pa sem pričakovala malo več no. Če sem iskrena, ni bilo hudo, tako zelo lahko pa tudi ne. Kot sem povedala, jaz res kar veliko jem in očitno bo treba še kaj spremeniti. To, da imam manjše porcije mi ustreza, ker jest moram zaradi glavobolov, se pa ful pazim glede sladkega. Skoraj nobenega prekrška, nobenega sladoleda, čokolade, samo en kozarec penine, pa rezultat tak… nisem pričakovala 3 kg, samo mi je ob večerih kar fajn krulilo, drugače sem pa še ob 20h jedla.. ne vem. Grem naprej, še 14 tednov in bom na svoji željeni teži, ne pa idealni.. Poleg tega sem v tem tednu 1 x prehodila 12 km ne po ravnem, 3 x po 1 uro pa gorskega kolesarjenja… grem naprej ni druge. Nadaljujem ta teden tako kot sem začela in sicer zmanjševanje porcij, brez sladkega. Gibanje pa itak, to mam vključeno. Pitje 2,5 l vode mi tudi ni domače in se trudim vsak dan sproti.
Drage moje, da se javim…
Dva dni sem zrla in zrla in zrla, vse od sarmic, pecenk, sladkarije na sladkarije, torta za zajtrk, ni da ni, pa se danes bom 😂😂😂
Sva se na horuk odlocila, da greva prej z morja na eno festo in sem si dala duska brez vsake slabe vesti 😁
Moram pa priznat, da ni sans, da bi pojedla toliko, kot sem lahko recimo lani, niti priblizno pa toliko, kot sem pred hujsanjem! Enostavno nimam kam dat tistih kolicin hrane, ne gre not.
Sem pa jedla nekje med 2 in 3k kalorij, na racun sladkarij seveda. Vaga bo zihr na 75, ampak se sploh ne sekiram, bo ze slo dol v naslednjih tednih, ko bom nazaj na svojem rezimu prehrane in gibanju.
Joooj, gibanje mi pa v teh dneh ful manjka! Ocitno se mi zdaj delajo neki zame novi premiki v glavi. Upam, da ostanejo 😁
Ko si zadas v glavi, da jes tako in tako, niso kosila s sodelavci noben problem, ker ti jes po svoje in v vsaki menzi ali gostilni najdes nekaj zase ali skombiniras kaj, da je zate prav.
Feste so druga stvar, vsaj zame, ker na njih si jaz dovolim sladkarije. Imam pa kolegico, ki se tudi na festah ne premakne z zacrtane poti in sploh nima s tem tezav.
Jaz sem zdaj na enem praznovanju in sem se zavestno podala v to, da si dovolim jesti do iznemoglosti. To je prvic v letu in pol. Zavedam se, kaj delam in mi ne bo problem potem popravljat skodo, res je pa tudi, da ni sans, da pojem tiste enormne kolicine kot prej, niti pri sladkarijah mi to ne znese. Ce primerjam, sem zdaj nazrta, ko pojem nekje pol prejsnjih porcij, mogoce celo manj. Zanimiva primerjava.
Ne zmanjsuj vec porcij!
Ce si ze zdaj lacna, pocaj najorej, da se nacadis na trenutne porcije, potem spet zmanjsuj.
Kot sem ti ze napisala, lakoto se masi s sadjem in zelenjavo! Zdaj je sezona svezega sadja, paradiznik in kumare so pa odlicno masilo lakote, izkoristi zdaj to, ko je izobilje!
Lacna ne bos zdrzala dolgo!
Drage dame!!
ene dva meseca je mimo, kajne od našega zadnjega “druženja”?
Tudi jaz bom počasi spremnila Nickname v “hvalim se”: Do danes v 10ih tednih -12 kg… počasi se vračam nazaj v formo, treniram in tekmovalna teža je kar blizu…
Ajdiiii, vse dobro vsem,
lahko spišem svoje jedilnike, če katero zanima…
pozdravčekMirjana
Ko si zadas v glavi, da jes tako in tako, niso kosila s sodelavci noben problem, ker ti jes po svoje in v vsaki menzi ali gostilni najdes nekaj zase ali skombiniras kaj, da je zate prav.
Feste so druga stvar, vsaj zame, ker na njih si jaz dovolim sladkarije. Imam pa kolegico, ki se tudi na festah ne premakne z zacrtane poti in sploh nima s tem tezav.
Jaz sem zdaj na enem praznovanju in sem se zavestno podala v to, da si dovolim jesti do iznemoglosti. To je prvic v letu in pol. Zavedam se, kaj delam in mi ne bo problem potem popravljat skodo, res je pa tudi, da ni sans, da pojem tiste enormne kolicine kot prej, niti pri sladkarijah mi to ne znese. Ce primerjam, sem zdaj nazrta, ko pojem nekje pol prejsnjih porcij, mogoce celo manj. Zanimiva primerjava.
[/quote]
Hvala, “sam hvalim se”!
Seveda, se strinjam, da si lahko izberem hrano zase, vendar ima en sodelavec vedno neke pripombe, pa tudi tja, kamor hodijo, je še najmanjši greh Cezarjeva solata, ki pa mi (konkretno ta), ni tako dobra, pa tudi preliv je kalorična bomba in konkretno ta mi je zanič.
Saj ni problem, okrog službe je dovolj druge hrane, ki si jo grem lahko iskat. Lahko tudi zamenjam malico in kosilo in v službi pojem dve malici.
Kar se praznovanj tiče, pa jaz tudi nisem stroga do sebe. Mogoče se izognem kruhu ali krompirju, sladkarijam pa nikakor ne. 🙂
In seveda, gospa Mirjana, zanimajo nas jedilniki! Hvala!
Sladkorček, 0,7 kg manj ni slabo. Glavno je, da si začela in da vztrajaš. Sama boš sčasoma najlažje ugotovila, kaj in koliko ti ustreza. Nismo vsi enaki in nimamo vsi enakih potreb, niti želja, niti ne živimo v enakih okoliščinah.
Glede malice s sodelavci – moji so se navadili, da grem z njimi jest 1 x tedensko. Sprva so bile pripombe, zdaj pa se jim ne ljubi več. Če so, obrnem na šalo.
Rekreacija – v sopari zadnjih 14 dni, sem tudi sama popustila. Pač, hoja še, tempo pa bolj za 90 letnike…
Mirjana, lahko ob jedilniku še količine in pa kaj o športni aktivnosti?
Tehtnica me je pošteno klofnila!
Brez opravičila in izgovorov.
Spet se moram spraviti v red. Z gibanjem v službi se bo vse normaliziralo.. dopust je dopust. Še ta vikend in nazaj na delo.
Jutri bom prvič v življenju na neki poroki imela obleko. Moram priznat da se rada v njo oblečem.
Danes za večerjo tune, skuta in kumare.
Lep vikend vsem!
Bravo Mirjana! Kapo dol!
To je red, disciplina in vztrajnost!
Jaz se bom zdaj ocitno hvalila, kako se nisem zredila za 5kg, ampak le za 3 😱😱😱
Nisem se danes se stehtala, sem se pa sinoci, ko sem prisla domov in lahko se pohvalim, da ni bilo 75, je bilo pa blizu 😱😈
Verjetno bo po kavi malo bolj mil rezultat 3 dnevnega naziranja s pregresno dobrimi torticami in kolacki.
Moram se pa reci, da so me vsi pohvalili, da sem super, celo vecina pravi, da sem zdaj suhica in da bi se morala se kako kilo zrediti, ne pa shujsati, so me zato se dodatno pitali s sarmicami in krepkimi kosi torte 😂 uf, so kar pasale pohvale 😁
Mirjana, daj napisi nam jedilnik, bo dobrodosel vsem nam.
Drage punce!
Naj povem, da vas že kak mesec spremljam in ste mi veliko motivacijo, predvsem ta vajb, ki veje iz zapisov…radost bivanja in podpirajoč odnos.
Tudi sama se trudim spremeniti način življenja, od začetka julija sem vnesla gibanje in omejila sladkor in moko. 2 do 3 kg manj imam, občutek spremenjene telesne sestave pa še večji kot je št. na tehtnici. Želela bi priti na 61 kg, torej še kakšne 3, 4 kg, in pridobiti še kak dekagram mišic več.
Za jesen imam veliko načrtov, začeti (popolna začetnica) z vadbo joge, ker sem totalno nefleksibilna in še bolj paziti na prigizke (sedaj sem se basala s črno čokolado, grškim jogurtom in oreški med obroki) in predvsem na to, da ne jem, ker sem ravno živčna. Aja, pa začeti meditirati in se pričeti učiti tuj jezik, ampak to nima neke zveze s hujšanjem in vzdrževanjem teže 🙂
Koliko se bom javljala pri mojem natrpanem urniku, ne vem, pišem pa zato, da se vam zahvalim in da veste, da dajete še komu s svojimi izpovedmi veter v krila, da se vsakodnevno trudi vzpostaviti in ohranjati nove navade.
Pozdrav,
J.