morje in pekoč obcutek okoli noznice (gljivice?)
zdravo..
Vem da ste glede te teme ze veliko povedali, vendar se tega vprasanja nisem zasledila..
Ze dalj casa imam probleme z gljivicami. Te težave pa se na morju se bolj povecajo…v bistvu imam tudi nasploh bolj obcutljivo kozo, tako tudi kozo okoli noznice. Tako pa se tudi pričnejo moji problemi.. morska voda in sol mi kožo okoli nožnice zelo razžere, da me zelo pece in je skoraj neznosno..zanima me, če morda obstaja kaksna krema ali če mi lahko svetujete, kaj naj naredim, da bi te tezave vsaj malo oblazila in tako polepšala pocitnice na morju…
ze v naprej se vam zahvaljujem…
lp, le_ona
Če gre samo za “agresiven učinek” morske vode, potem poskusite z mastno zaščitno kremo, ki bo dobro prekrila kožo, vendar le po koži zunanjega spolovila ne na tanko kožo malih sramnih ustnic in tudi ne na vhod v nožnico. Tam lahko uporabite navadno hladilno mazilo ali kak hladilni gel brez dodatkov. Če gre zanesljivo za glivice, jih poskusite pozdraviti pred morjem bodisi z lokalnim zdravilom, Canestenom ali kar s tablekami flukonazola (Diflukan), ki ju dobite na recept. Proti srbenju in bolečinam (kar pa ni zdravljenje temveč samo lajšanje) osebno priporočam 3% lidokain v hladilnem mazilu, kar pa vam mora spet predpisati zdravnik na recept.