Mocne M
Pozdravljeni,
Ze nekaj mesecev imam tezave z anemijo, se pozdravim s tabletami, cez nekaj casa sem spet anemicna. Imam mocne M. Opravila sem kolonoskopijo, vse ok. Ali je mozno, da to stanje zaradi mocnih M?
In se eno vpr. glede pap-brisov; 3 leta je naokrog, pa se pri sestri nikakor ne morem narocit za bris. Pravi naj pridem 2027. Je kaksna nova praksa glede tega? Hvala za odg.!
Mily27, 29.04.2026 ob 21:38
Pozdravljeni,
Ze nekaj mesecev imam tezave z anemijo, se pozdravim s tabletami, cez nekaj casa sem spet anemicna. Imam mocne M. Opravila sem kolonoskopijo, vse ok. Ali je mozno, da to stanje zaradi mocnih M?
In se eno vpr. glede pap-brisov; 3 leta je naokrog, pa se pri sestri nikakor ne morem narocit za bris. Pravi naj pridem 2027. Je kaksna nova praksa glede tega? Hvala za odg.!
Pozdravljeni,
premočne menstruacije so glavni vzrok za slabokrvnost in pomanjkanje železa pri ženskah v rodni dobi. Potrebujete ginekološki pregled in posvet z ginekologom, kako jih urediti. Če jih ne uredite, boste slabokrvni do menopavze 🙂
Redni preventivni pregledi in kontrole brisa materničnega vratu so na 3 leta, imate prav. Vi pa v bistvu potrebujete hiter pregled zaradi premočnih menstruacij. Svetujem , da se ponovno naročite in pojasnite, zakaj rabite pregled čim prej, vsekakor v roku par mesecev.
srečno, N