Mlečno-žitne kašice
Mi lahko, prosim, napišete, katere kašice vaši otročički najraje jedo? Naša 9 mesečna punčka ne mara praktično nobene mlečno žitne kašice-ne tiste s čokolado, ne s sadjem….ne mara niti gresa, skuhanega na mleku, obožuje pa gres, skuhan na juhi (zelo zelo gost), pa omako z mesom in pretlačenim krompirjem; ne mara zelenjave, niti ne doma pripravljene sadne kašice-poje edinole kak Frutek ali Hipp, pa še to le določene okuse. Dnevno spije cca 4 dl Pikomila…..resnično me skrbi. Pediatrinja pravi, da ni presuha, da je vse OK, je pa spraševala, ka je npr. za večerjo…Mi prosim lahko daste kak nasvet, kako naj punčko prepričam, da bi jedla več? Poleg tistih 3 do 4 dl Pikomila poje na dan cca 6 velikih žlic suhega gresa (ta se resda med kuhanjem precej napihne, tako da ga je videti kar precej), cca 200 ml goveje juhe, omako od zrezkov v omaki z narezanim mesom, 2 žlici stlačenega krompirja, 1 rumenjak, 190 g kupljene sadne kašice.
Ne mara jabolka, banane…ničesar, kar ji pripravim doma. Pediatrinja je rekla, da ji lahko dam kar navadno mleko, pa jogurte, tudi agrume–kaj menite ve?….Saj še ni stara 1 leto?!
Najlepša vam hvala, da ste tole prebrale.
Pa lep dan želim vsem!!!
Naš 14-mesečnik je skute in jogurte že od 7. meseca dalje, z navadnim mlekom pa smo začeli po 12. mesecu. Čisto nor je na agrume (od 9. meseca), ki ga sicer malo poženejo, drugih stranskih učinkov (alergija, rdeča ritka) pa zaenkrat ni opaziti.Sicer pa ima najrajši precej gosto zakuhano juho, testenine vseh barv in oblik – večje je že kar sam, polento z mlekom ali omako od golaža (ne preveč začinjeno, se ve), od kašic pa keksolino (tudi tistega z gozdnimi sadeži), medolino in stracciatelo. Sadja in zelenjave ne mara preveč, mogoče kdaj kakšen krhelj jabolka ali grižljaj banane. Kadar jemo kaj takega, kar zanj še ni primerno, mu skuham bučke (s krompirjem ali brez), zabeljene s kislo smetano, kar ima zelo rad. Sicer je pa drobižek, vendar zelo živahen in pediatrinja je rekla, da ni vzroka za skrb.
Mika, pozdravček!
MI kar odleže, ko vidim, da nimam samo jaz težav s prehrano sinka. Star je 10 mesecev, pravi korenjak, jedec pa malo slabši. Sadje in zelenjava z mesom gresta v želodček v neomejenih količinah, ostalo pa…nič. Sicer se še dojiva, zato se do sedaj nisem pretirano sekirala, ampka čez 3 tedne grem v službo in dojenje moram vsaj malo zmanjšati. Ne mara nič mlečnega (jogurti, skute, sirčki,…), kravjega mleka mu še ne mislim dajati, mlečne žitne kašice samo pljune, piškotki in kruh so le igrača,……Za zajtrk sem komaj odkrila Humanin gres brez mleka in glutena, ki ga zmešam z vodo in jabolčnim sokom, z ostalimi škatlami odprtih kašic pa sem založila že celo sosesko….
Glede mlečnih izdelkov sem tudi jaz poskusila skuto zamešati med sadje in kislo smetano med zelenjavo pa potem ne poje nič.
Z veseljem bom poiskusila še kakšen nasvet, tole pa sem napisala zato, da se ne boš počutila preveč osamljeno.
LP, Alenka
Pepa in Alenka,
Najlepša vama hvala za odgovor.
Alenka, prav prijetno se počutim in res malo manj osamljeno. Čim ugotovim, kaj bo moj otročiček z veseljem pojedel, ti napišem…zdaj sem napisala tudi moj mail naslov, za vsak slučaj, če boš v bodoče želela še kaj kontaktirati z menoj….
V zadnjih dveh dneh sem poizkusila Alettovo mlečno žitno kašico z okusom banane….no ja, nekako smo uspeli neakj pojesti, ampak bolj mukoma…pa vseeno bolje kot doslej…
Hvala še enkrat obema za odgovor!!!
Lep dan vam želim