Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina mladiček star 3 mesece

mladiček star 3 mesece

Imamo kužka starega 3 mesece.Ne vem kako bi ga odvadili hitro jesti.Ko dobi hrano kar golta in zelo ,zelo hiti.Poje vse kar mu pride pod gobček.
Včeraj je pojedel mrtvo miško .Saj pazimo in imamo privezanega samo je tako hiter , da ne dohajamo.mož mu je dal včeraj kost za velike pse, ker ni dobro prebral na navodilih in mu jo dal , v trenutku jo je zglodal in pojedel.
Ali je to lahko kaj narobe. Prosim za nasvet.

Lepo pozdravljeni
Stela

Tvoj kuza je iz legla prinesel razvado, ker so imeli maldici samo eno dolgo posodo iz katere so jedli vsi. To pa pomeni, da ce je bi dovolj hiter je dobil za jest ce ne je bil pa lacen.
Po eni strani je to dobro, ker pes ni zbircen in je takrat, ko je hrana, po drugi strani pa pride do te nevsecnosti kot ji imas ti.
podoben primer sem imela s svojo psicko. Bila sem zraven nje in sem ji govorila da naj je pocasi. Ze samo zato, ker sem bila tam in ker sem se pogovarjala z njo je upocasnila tek, res ne za veliko a vsakic je jedla bolj pocasi. Vnes sem jo tudi bozala. Pocasi je ugotovila, da je hrana samo zanjo in temu primerno je upocasnila temo pri “zrtju”.
Moram pa reci, da se vedn opri treh letih dobi posodo s hrano in jo takoj poje, kar pa je izredno dobro, ker nimam problemo v nejescnostjo.

Pocasi se bo tudi tvoj navadil, da je hrana samo zanj in bo upocasnil tempo.

Kaj pa, če bi mu v posodo s hrano dala kakšno teniško žogico ali kaj podobnega (kongo), da bi mu malo “nagajala” in bi jedel počasneje?
Ali pa hranjenje “po žlički”? (pa ne pitanje, dodajanje hrane po žliočkah v posodo).

Lp, Yo

----- Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.

tudi naša je prvi teden kar goltala hrano, ker je bila tako navajena iz legla. Ampak je to hitro opustila, sedaj pa imamo problem, ker noče jesti, ker ima starejši pes drugačno hrano in njej očitno njena ni več všeč in zelo počasi poje svoj obrok.

no, jaz imam 4 mesece starega mladicka in ze od samega zacetka golta hrano. ampak zdaj se je ze navadil, da mu jo pa mi ne bomo pojedli. hehe, pac navada iz legla.
moj pes je glede tega fenomenalen. je vse. od solate, lubenice, melone….
sadje so nam priporocili, drugace ga pa ucimo, kaj se sme in kaj ne.
tezko je, ce te pogleda s tistim srckanim obrazom….hehe

New Report

Close