Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Menstruacija na vec kot 21 dni

Menstruacija na vec kot 21 dni

Lepo pozdravljeni dr. Pusenjak!

Moje dve zadnji menstruaciji po prenehanju jemanja kontracepcijskih tabletk prihajajo na 39 dni oz 56 dni. Ali je to normalno?

Tablete sem prenehala jesti februarja. Od takrat sem imela menstruacijo 6. marca, 14. aprila in 9. junija.

Zanima me kako lahko ugotovim kdaj so moji plodni dnevi? Ocitno bi rada zanosila :)))

Lep pozdrav,
Megan

Za plodne dni žal ni preproste metode. Obstaja set testnih trakov, Clearplan, ki jih je (pa jih menda ne več) izdeluvala Krka. Ti trakovi so v urinu zaznali prisotnost visokih vrednosti LH, ki so značilni za čas 36 ur pred ovulacijo. Druga relativno zanesljiva metoda je UZ na dva dni po 7. dnevu menstruacije. Obstaja še metoda merjerna bazalne temperature in opazovanje nožnične sluzi, kar pa ne sodi med zanesljivejše načine spremljanja menstruacijskega ciklusa oziroma ovulacije.
Iz podatka o ZM je žal mogoče reči le, kdaj je bila ovulacija, ki se ni končala z oploditvijo. To je točno 14 dni pred M.

Hvala lepa za odgovor.

New Report

Close