Menstruacija in dojenje
Pozdravljeni,
Sem mamica hcerki, ki je stara 17 mesecev in se se vedno doji. Cez dan se prb trikrat, stirikrat in ponoci enkrat do dvakrat. Torej dojenje je se vedno, kar pogosto, ni pa vec tako kot je bilo. Moja skrb pa je, ker se vedno nisem dobila menstruacije. Bojim se, da je kaj narobe. Po porodu sem tudi precej shujsala, imela sem 41 kg in visoka sem 155cm. Sedaj sem pridobila dobra dva kilograma, a se bojim, da je za izostanek menstruacihe mogoce kriva nizka telesna teza. Apetit imam, jem normalno, a sem se vedno suha.
Vesela bom vasega odgovora. Da povzamem, dojim ze 17 mesecev in se vedno nimam menstruacije. Sem precej suha, a nimam tezav z apetitom in jem kolikor mi gre.
Hvala!
spoštovani,
dokler dojite več kot 2x dnevno vas nima kaj skrbeti in pri nekaterih M izostaja tudi, če dojijo le 1x ali 2x dnevno. Skratka, ko boste prenehali z dojenjem, se mora M pojaviti v največ 3 mesecih.
če dojenje zmanjšuje plodnost to ni škodljivo ampak telo celo ščiti pred pretiranim izčrpavanjam. Dojenje je v nerazvitih državah tako rekoč edini razpoložljivi način za odlaganje naslednjih nosečnosti, da ženska ni nonstop noseča.