Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Medenicna kost in porod

Medenicna kost in porod

Pozdravljeni, zelo sem drobna 157 cm, zanosila z 42 kg zdaj jih v 9 mesecu imam 53, z otrokom vse BP celo nosecnost. Prva nosecnost. Tezava je da sem spodaj zelo zelo ozka, vcasih tako zelo da sva z partnerjem komaj imela odnose, ker je komaj penetriral vame. Zdravnica je povedala da imam pac tako konstitucijo in da bi mi znala medenicna kost zelo trpet tokom poroda in da bi se lahko celo nekako zlomila ce sem prav razumela. Tudi sama vem in cutim da imam ozko medenico zato me porod zelo skrbi. Kaksna priporocila za nas bolj drobne in ozke ? Hvala lp

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 3085, 24.04.2026 ob 22:19

Pozdravljeni, zelo sem drobna 157 cm, zanosila z 42 kg zdaj jih v 9 mesecu imam 53, z otrokom vse BP celo nosecnost. Prva nosecnost. Tezava je da sem spodaj zelo zelo ozka, vcasih tako zelo da sva z partnerjem komaj imela odnose, ker je komaj penetriral vame. Zdravnica je povedala da imam pac tako konstitucijo in da bi mi znala medenicna kost zelo trpet tokom poroda in da bi se lahko celo nekako zlomila ce sem prav razumela. Tudi sama vem in cutim da imam ozko medenico zato me porod zelo skrbi. Kaksna priporocila za nas bolj drobne in ozke ? Hvala lp

Pozdravljeni,

tudi ženske nizke rasti oz drobne konstitucije lahko rodijo po naravni poti, če le plod ni prevelik.Dober znak je, če se porod spontano začne. Nato pa se spremlja , kako napreduje. In če lepo napreduje, se tudi otrok lahko normalno rodi. Če pride do zastoja poroda, pa je izhod v sili carski rez.

Načrtovani carski rez opravimo takrat, ko ocenimo, da je plod zelo velik.

Med porodom se medenične kosti pri vseh nekoliko razširijo in ne počijo, tako da brez skrbi. Svetujem skrbno pripravo na porod, med porodom epiduralno analgezijo.

srečno, N

***prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ginekologinja in porodničarka *** vodja Centra za nosečnice, Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna, *** samoplačniška ambulanta v MCCZ, Parmova 53, Ljubljana (naročanje na 051 321 224) *** terapevtka medicinske hipnoze

New Report

Close