Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Maxitrol za vnete rdeče srbeče veke

Maxitrol za vnete rdeče srbeče veke

Pozdravljeni,

ko se je začela kurilna sezona so se mi vnele veke okrog oči, pordele so, srbele, koža je bila suha, zjutraj tudi zabuhla. Po 14 dneh sem odšla k zdravnici, predpisala mi je kremo maxitrol 3x na dan okrog očiTežave so izginile po 4 dneh. Nato sem prenehala z uporabo. Po enem tednu se je stanje začelo ponavljati. Sedaj sem zopet uporabila kremo. Vem, da bo pomagala. Vendar me zanima ali jo smem uporabljati dolgo časa, glede na to, da vsebuje krtikostorid (in antibiotik). Zdravnica je rekla, da lahko porabim celo tubico. Vem, da se kortikosteorid sme uporabljati max. 5 dni.
Hvala za mnjenje. LP

Spoštovani!

Ste med Scilo in Karibdo. Trpeti ali nekoliko povečati tveganje ob uproabi kortikosteroidov. Količina, ki jo vnesete je minimalna, predvsem pa na beločnicah in sluznici očesa ni poročil o podobnem učinku, kot je drugje na koži – torej ni pričakovati kakšenga stanšanja.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Hvala za odgovor. imam pa še eno vprašanje.

Maxitrol mazilo uporabljam za kožo okrog oči in ne za v oko. Je tudi to kolikor toliko varno – bo stanjšalo kožo? Mažem se že 14 dni.
Hvala in lp.

Spoštovani!

Dokler je koža venta, otekla, pordela, je kolikor toliko varno. namažite veke tudi znotraj.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close