Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Materinska šola v Ljubljani

Materinska šola v Ljubljani

Pozdravljeni!
Rok imam “šele” v aprilu, pa me zanima, kdaj je primeren čas, da začnem obiskovati materinsko šolo in kje lahko dobim aktualne informacije, kje in kdaj se ta šola odvija v Ljubljani. Vem, na primer, da je tako imenovana “šola za staše” dokaj redno v ZD Fužine, ampak vselej dopoldne, zato je tiste bodoče mamice, ki še delamo, ne moremo obiskovati. Na koga se torej lahko obrnem, da bi izvedela, če je kakšna materinska šola tudi popoldne in kje.
Vnaprej lepa hvala za odgovor!

…”izgubila” sem vaše vprašanje, zato vam odgvoarjam bolj pozno. Šolaza starše v Porodnišnici deluje dopoldne in popoldne.
Za vas je najbolj primere tečaj predporodne priprave, ki se prične vsak prvi ponedeljek v mesecu ob 16 ali 18 uri v predavalnici ginekološke klinike (stara porodnišnica), nadaljevanje tečaaj pa je možno obiskovati ob 9h, 16h ali 18.15 (9 srečanj). Naslednji tečaj se začne 6. februarja.
lp

********************** Anita Prelec, nadzorna babica porodnega bloka v Porodnišnici Ljubljana

ali se je na ta tečaj potrebno prijaviti, a se lahko kar pojaviš tam? Pa še eno vprašanje: v katerem mesecu nosečnosti naj bi se ga udeležila?
hvala, maja

..enostavno pridete na prvo predavanje, kot sem omenila že v prejšnjem odgovoru, najbolje po 7.mesecu nosečnosti (po 32.tednu), bo ravno prav!!!

********************** Anita Prelec, nadzorna babica porodnega bloka v Porodnišnici Ljubljana

mene zanima,kdj naj začnem hodit v materinsko šolo. rok imam septembra.a ima katera termine za šolo in koliko to traja. pa še neki a je kera hodila oz. hodi na telovadbo za nosečnice in kam in kdaj je to
hvala za odgovor
mlada mamica 22

Draga

na spletni strani Kliničnega centra sem poiskala link na Šolo za starše,

http://www3.kclj.si/index.php?m=5&s=2&odd=13&o=1

v zloženki, ki je na ta link pripeta
http://213.172.226.70/kc/admin/organigram/00016f-0001fa.pdf,

so navedeni datumi začetkov tečajev (6. julij in 3. avgust 2009 sta navedena kot datuma začetka predporodnega tečaja, ki sta še pred vašim porodom, najbrž je pametno, da ga obiskujete v juliju, nikoli ne veste, če vas porod ne bo nekoliko prehitel).

Glede telovadbe v nosečnosti, ki je na voljo (upam, da še vedno) v okviru Šole za starše v Ljubljani: Po moje je najbolje, da pokličete po telefonu 01 522 60 48,navajajo uro: 13.-15.00.

za telovadbo za nosečnice pa 01 522 31 55, informacije po telefonu od 14.-15.00

In za tiste, ki želijo samostojne in neodvisno organizirane priprave na porod, pa tale informacije: pri Združenju Naravni začetki organiziramo priprave na porod in starševstvo, imenovane Pričakujem otroka. Več na spletni strani http://www.mamazofa.org.

Želim vam lepo nosečnost in porod po vaši meri,

dr. Zalka Drglin, ženske študije transakcijska analitičarka - svetovalka Združenje za informiranje,svobodno izbiro in podporo na področju nosečnosti, poroda in starševstva Naravni začetki www.mamazofa.org obporodne stiske individualno svetovanje, podpora in informiranje za ženske in svojce zalka.drglin@mamazofa.org

New Report

Close