Mamice avgustovčkov 2009
MajaB ja razumem kaj misliš…se bomo vzdržal šopingiranja dokler ne bo že sedela in bomo v športnem delu…da bo gledala kaj dogaja, šumi, poka,…in bo tut ona deležna vsega tega :))))))))
Si mi res realno razložila…in se popolnoma strinjam s tabo….preveč razmišljamo kot odrasli…premalo se postavimo v vlogo otrok in kako oni vse skupaj dojemajo.
Lp!
Pozdravljene:))
Mene kar razganja od veselja in navdušenja nad letošnjim decembrom:))) Tko je lepooooo, sneeeg, lučke, dojenček…:))))
Danes nisva šla nič ven, bova šla jutri, nama je pa dan tako hitro minil, čeprav je bil brezdelen:)
majaB, midva imava baby wrap in je super. si pa ne predstavljam, kako notri nosiš večjega dojenčka!našmu je všeč, se je buden nosil okoli, potem pa zaspal (2uri zihr!).
Zobki nas že pošteno matrajo, tako da tudi bolj slabo spimo…ostaja le lep spomin na prespane noči;)
Tiste, ki dojite, do kdaj imate namen dojit?A se vaši kej tolažijo na dojkah??
majab, sem vidla smrekco,super zgleda!a se nič stena ne umaže?;)mi mamo tud že vse okrašeno, le še jaslice manjkajo.
A se dobimo v petek??
lep večer vam želim
pozdravljene klepetulje 🙂
MajaB, no, zdaj pa končno razumem kako izgleda stenska jelka :))))))))))) – super izgleda!
naš tit se je očitno odločil, da se bo “postil”! je kot en kanarček. danes mi je v celem dnevu pojedel borih 400ml, čaka ga še samo en obrok…ojoj! :(((
mi ga je danes prišla stehtat patronažna sestra in se je v dobrem mesecu poredil za 600g – meni se je na začetku zdelo to full malo, ampak me je patronažna potolažila, da naj bi bilo še v mejah normale. sicer se mi zdi, da se je zadnji teden spet “potegnil” za kak cm…ampak ne vem, zakaj tak štrajk pri hranjenju. moram poudariti, da glede obnašanja ni nič neobičajnega – vse OK!!
sicer vem, da se na otroka gleda kot na celostno bitje in da ni vse v mililitrih, pa vendar…mogoče kakšna beseda z vaše strni, da mi bo lažje. lahko da je spet kakšen “prekok” v rasti…mogoče se pa kaj “kuha” – vendar slednje ne verjamem, da bi bil vzrok…
no, sem mogla mal pojamrat! 🙁
skratka, naredite si lep večer….zunaj pada sneg in je res prav prijetno. zunaj tudi midva nisva bila – jutri greva zagotovo!
baaj*
dober večer 🙂
Tima, da te potolažm…naša tut štrajka s hrano…čez dan poje samo 3 obroke po 210ml in se sploh ne sekiram…očitno ne rabi več…sm pa opazila da neki “čudno” vleče cucelj…in sm razmišljala da mogoče zarad dlesni. No, naj povem da naša afnica se po 12 urah spanja meni smeji ko ji dam mleko…in potem se mami mal namatra da jo prepriča da bi blo fajn jest…očitno je neko obdobje…Tija-Taja in njena Hana sta kar nekaj tednov pred nami avgustovčki in če se dobr spomnim je razlagala da Hana noče jest in se smeji vmes. Očitno ji vsi sledijo 🙂
Jst sm rekla da se sploh ne bom več sekirala…važno da se smeji, kriči, pogovarja in pljuva :))))
Sva pa z možem sklenila končno odločitev o kužku. Drugo leto poleti, bo Ava za 1.rojstni dan dobila belega višavskega terierja 🙂 Že ful dolg se “izobražujeva” okol te pasme in nama je ful všeč.
No, naj samo omenim da je mož varno prišel domov in že ima zimekse gume na avtu :)) haha!
Misa24 ja petek je super! Se bomo zmenile prek ZS. Verjetno sm spet jaz “zadolžena” da nas zberem na kupčku ane 😉
Lep večer…dons so gospodinje prej in jih bom spet gledala po dolgem času 🙂
papa**
Dobro jutro…
Res je lep sneg,končno…bi bilo fajn,da bi še kaj zapadlo,da bomo imeli bel božič,a ne?
Midve sva bile zunaj včeri,a le kakšne pol urce,pred hišo…sem kar morala ven,sem kar slabe volje,če ne gre Karin na zrak.
Misa24,jaz sem si rekla,da bi dojila tam do enega leta,lahko pa bo mleka že prej konec,no vsaj pol leta si želim.Nisem pa zato,da bi dojila dlje kot do enega leta.Ampak tako je moje mnenje,vem da se eni otroci dojijo veliko dlje in prav je tako…to je res odvisno od vsake mamice in otročka posebej.Ja,se pa tudi tolaži na dojki…
Se pa tamala zadnje čase tut sko neki smeji med dojenjem,pa okoli gleda,vse jo zanima,zmoti:)in se mi tudi zdi,da dva dni mogoče manj poje,ampak najbrž poje kolikor rabi,ker se drugače ni ni spremenila,se mi zdi čisto ok.
MajaB,lepo izgleda smrekca na steni. Si pa res umetnica,pa okraske delaš sama,res fajn.No,saj berem,da vas je več takih…jaz nimam teh ročnih spretnosti,niti pretiranega veselja,da bi to počela.Mogoče se pa to še kdaj spremeni:)
No,nas postavljanje smrekce še čaka,ponavadi počaka na predbožični dan,večer…prej me še peka piškotov čaka,zdej začnem…letos mi gre vse tako hitro.
Puppa,fajn za kužka…pa bo še eno veselje pri hiši:)
No,jaz upam,da greva danes z vozičkom ven,čeprav tuki pri nas po teh klancih,bo kar zoprno…a te rute si ne znam naštimati,no v bistvu tudi ne probavam več,bi pa sigurno bolj prav kot voziček v teh razmerah prišla.
Aja,v petek žal ne morem,se vam pa naslednjič pridružim.
Punce,naredite si lep dan, pa se beremo.
dober dan, dober večer 🙂
se že mrači ane….no midve dons nisva ble na sprehodu…tok je pihalo da rajš nism šla..upam da nama jutri uspe 🙂
Kaj pa ostale počnete? Pečete? Tut mene čaka peka drug tedn…muffine in brownije bom nardila…pa mogoče še kakšno pito…se mi jabolka nabirajo doma, pa jih nihče ne je.
No, Ava pa je zdele pojedla že 3.obrok in mogoče nam celo rata dons, da bo 4x jedla 🙂 V četrtek pa cepljenje…me že prav zanima kok je zrasla in se zredila…
Lep preostanek dneva….pa javite če ima katera sploh čas v petek…da ne bom planov delala, pol pa nobene ne bo 😉
papa**
Zdravo punce!
No pa ga imamo eno rundo pred Božičem, upam le, da bo sneg zdržal.
Smerkico smo postavili, jaslice tudi…letos precej prej kot je v navadi…ampak se mi je zdelo, da bo naš fantina navdušen nad lučkami…pa ne vem no…zvečer še malo gleda…sam ga bolj zanima TV…tako, da je vedno ugasnjen ko smo v dnevi sobi:))).
Spimo še vedno ne v kosu…2x ali 3x še vedno dojenje ponoči…čez dan pa kakor kdaj…zdaj ko je mlaj itak nismo spali in tudi čez dan ne se mi zdi, da se kar naprej priklaplja:)…glede dojenja pa ne vem, jaz bom najverjetneje še cel 5 mesec, odvisno od mleka in njegovih potreb…kakšna bo sitacija ob odhodu v službo pa ne vem…
Pri nas skoz naletava sneg in piha, tako, da že 2 dni nisva šla ven…sicer eno mamico kar videvam, ampak meni je vseeno premrzlo…pa še ta veter…da ne govorimo o pločnikih – katastrofa…po cesti mi je pa malo zoprno!
Puppa mi ta vikend pečemo piškote…daj napiši recept za brownije…jih še nisem, pa jim morda bom…
Aja, spodnje dlesni ima čisto bele…tam kjer bosta zobka…sam to baje lahko še kar traja, da pokukajo ven…roke so pa itak skoz v ustih…in seveda tudi vse kar lahko nese poleg:))
Imejte se lepo in se beremo.
Punce, glede na to, da prav veliko interesentk ni za srečanje, prestavimo mi to za po Božiču? Se mi zdi, da se zadeve po Božiču vseeno malo umirijo.Jaz sicer v petek lahko, tako da če je katera vseeno pripravljena se dobiti, mi je ok.
Tudi midve že 2 dni nisva šli ven, ampak sem šla pa danes z eno prijateljico v en lokal na kavico (tak penzionerski:)) 2 babici in me 3.:))) In se mala začne noro jokati, jo vzamem k sebi in se zgodi neurje v njeni plenici. Rečem prijateljici, da moram v avto skočiti po zadeve za previti in ko jo ona prime v roke, vidim, da je prišlo čez. Sem rekla, tega nimam kaj previjati, morava domov, da jo umijem. Pa me ona še prepričuje, da ji bo zoprno ležati v dreku,….pa jaz vseeno rečem ne, jo bom doma zrihtala, ker res nimam kaj narediti. In doma….Plenica PRAZNA!!!! vsa “prijetno dišeča” vsebina pa povsod drugje, razen v plenici. Bljak! Ma to se mi pa tudi še ni zgodilo. Nikoli! pri 3! Ma še za ušesi je imela drek no. Ogabno! Toliko o naši luštni, dišeči kepici.:))) Znajo tudi bombo spustiti.:)))) Pa tako sem jo imela luštno naštimano.:)
zdaj pa morma šibat.
mmmammma, danes bomo pekli “tvoje” medenjake, upam da uspejo
binabiba živjo 🙂
ja tut pri nas snegec naletava in ful piha. No, ampak midve sva se kr podale na sprehod med snežinkami. Sva se dobr oblekle in opremle voziček…je prav pasalo bit pol ure na zraku 🙂
Naša ima tut spodaj že bele dlesni…pa seveda si skos prstek grize…kmal bodo zobki, kmal!
Recept za brownije (so pa brez pecilnega, ampak ful dobri):
Potrebuješ:
– 100g masla
– 100g grenke čokolade
– 300g sladkorja
– ščepec soli
– 2 vrečki vanilin sladkorja
– 3 jajca
– 125g moke
– 2 žliči kakava v prahu
– malo mleka (čisto po občutku, toliko da je masa zmešana in da ni tekoče)
– 100g orehov (lahko tut lešnike ali mandeljne-po želji)
Za preliv:
– 7 žlic sladke smetane
– 100g grenke čokolade
Priprava:
1.POSODA; Maslo in čokolado stopiš. Jaz ponavadi kar v mikrovalovni…lahko tudi nad ognjem. Pečico segrejemo na 180 stopinj. V stopljeno čokolado z maslom dodaš sladkor, sol in vanilin sladkor in dobro premešaš. Nato masi dodaš jajca (jih ubiješ in daš notri) in dobro premešaš.
2.POSODA; Mleko in kakav zmešamo. Še prej zmeljemo lešnike in jih dodamo zraven. Vse skupaj z maso iz 1.posode dobro zmešaš in nato dodaš še moko in spet dobro premešaš.
Pečeš cca. 30 minut. Jaz pečem v podolgovatem pekaču.
Ko je pečeno, malo ohladiš, daš testo na leseno desko in počasi še namažeš zgornjo plast s čokolado (preliv).
Jaz počakam da se mi čez noč ohladi in drug dan testo narežem na kocke. Mal težje boš rezala, ker je vse ful sprijeto skupaj, ampak bo pa dobro!
Pa le sporoči kako je uspelo!
No, zdej pa šibam…otrok je buden 🙂
Dobro jutro punce!
Puppa najprej hvala za recept…samo glede na situacijo pri nas ne vem, če mi bo še kaj uspelo pečt…naše dete ne spi…zdaj pa ne vem…vprašanje za bolj izkušene…so težave z zobki tudi izrazitejše zvečer in ponoči? namreč…zbuja se ful in potem tako joka, da gre še meni na jok…prav od bolečine…da bi bili krči mi je malo čudno, še vedno pazim kaj jem…lačen ni, ker če mu ponudim dodatek ga zavrne…skratka ima katera kakšen nasvet…da ne govorim kako se meni poznajo minus ure od 4 mesecev…podočnjake imam do brade:)))
se beremo
živjo mamice in otročički :))
binabiba da ni tako kot pri meni…če greva kam ven, v shooping, kjer je ful folka in hrupa, pol tut ful joka v sanjah. A kam hodita? Drugač pa možno da so tut zobki…če srbi in skeli, veš da otrok pol slabše spi.
No jst sm mislila da sem nekaj belega že videla na dlesnih, pa je učeri zdravnica rekla da še nič ni. Naša frajla je spet jokala, čim jo je zdravnica vzela k sebi…res je pravi občutljivček. Dobila je že 2.pikico in ni blo zvečer nobene reakcije. Je spala normalno celo noč, pa tut dons je skos nasmejana. Je pa zrasla samo za 2cm in se zredila za pol kg. Smo celo prišli do 6kg 🙂 ima jih točno 6080g. No, drgač je pa vse ok, lepo napreduje in je rekla zdravnica da če reče en soglasnik, da je to za enkrat dovolj. Za spanje mi je pa rekla da ni šans da jo zbujam, ker ji lahko uničim ritem spanja za celo življenje. In tut če ima obdobje ko manj poje da ni nč narobe, dokler je počutje ok. Moja zdravnica je ful nežna in realna. Hvala bogu :)))
Tima vi ste imel pa danes pikico ane? Kako je mali veliki Tim? Raste ane 🙂
Ostale pa vidm da ste na polno zasedene…sej vem..prazniki in peka ane 🙂 kej dobrga spečte…jst sm tut za to da se dobimo po Božiču in rečemo še kakšno v iztekajočem letu…in jaz prinesem moje dobrotke, da se bomo mal posladkale. Sej veste…z novim letom pa začnemo hujšat :)))) hahahaha……
Lep dan in grejte se na toplem 🙂
dober večer…najbrž ste že vse vodoravno…:))
no, par stavkov, na hitro…
mi danes nismo bili cepljeni 🙁 …smo povedali zdravnici kakšna je bila reakcija ob prvem cepljenju in je rekla, da ni šans, da ga cepi, ker je kao reakcija pre-dolgo trajala (5-6dni). takrat je bil naš mali čisto drugačen, sicer ne jokav, ampak spremenjen u kromosome…spanja ni bilo, ampak samo dremež…skratka, nori dnevi. zdaj nas čaka alergološka posvetovalnica (javijo po telefonu kdaj prideš) in potem bodo naredili testiranja. rezultate pošljejo na medicinsko komisijo v lj. ko komisija zaseda se odločijo kako in kaj ( ali cepiti ali ne, morda izpustiti samo kakšno vrsto cepiva in bla, bla, bla ). to lahko traja tudi več mesecev, predno se vse to “razreši” – nato ga cepijo v bolnišnici pod nadzorom. glede na to, da bo zdaj izpuščeno 2.obvezno cepljenje po vrsti…se moramo izogibati otrokom, ki kašljajo…večjim številom otrok, nikamor v tujino, recimo na dopust. skratka živa štala. kr ne vem kaj naj si mislim. ampak z možem sva zdravnico morala opozoriti, ker tamali res ni bil ok. lahko, da je kakšna alergija…mogoče pa ni nič. ampak….bolje preprečiti kot zdraviti, ane? ahh…kr neki. upam, da bo vse ok in da bo tole čimprej za nami.
velik pa je 69 cm in težek 7850g – fajn! 🙂
lep vikend vam želim…baje bodo jutri snežinke…no, in če bo to res, bomo naredili jelko :))
lahko noč avgustovke 😉
Dobro jutro…
Tima,vaš fant pa res lepo raste. Glede cepljenja,pa kakor si napisala,bolje preveriti…tudi,če je treba biti zdaj bolj pozoren,čeprav mesece,je to malo v primerjavi,da bi se kaj zakompliciralo,a ne?Upam,da se pa vse čimprej razreši,da boste rešeni dvomov.
Jaz sem pa že pojedla zajtrk,pa čakam,da se tamala zbudi,da greva do moje mami,kjer bova pekli piškote…trako da danes bo cel dan dišalo,jaz bom pa sita od vseh teh vonjav:)
Sem se pa zjezila že ob 4,30h,ker je mož pozabil ugasniti alarm,ki ga je imel naštimanega za včeraj in se je tamala zbudila,je hotla jest in tako naprej…skratka,kar ponavadi zadnje čase počneva ob 7h,ko se prvič zbudi.Sem imela tudi danes tako v planu,pa da se pol zrihtava in greva do babice,kjer bo naprej lahko zaspala…no,zdaj je pa spet drugače in verjetno jo bom morala zbudit,ker zna kar dolgo spat,kar mi pa ni preveč všeč:( No,sicer pa še malo počakam,mogoče se pa zbudi.
Tudi jaz moram potrditi kar je bilo rečeno glede nakupovanja…tamala vsak dan lepo zaspi ob 21h,smo šli pa v četrtek malo nakupit daril,pa nismo bili dolgo,na hitro,ker ne grem rada po nakupih s tamalo,pa zvečer ni in nis zaspala,pa jokala se je,sploh je nisem mogla pomirit v naročju,le na dojki…tudi jaz mislim,da je bil tisti šoping preveč zanjo…sicer pa drugače res ne hodiva,sam nekaj je bilo treba kupit.Drugače sva le vsak dan na zraku in tale zimski zrak mi prav paše,fajn oblečem njo in sebe pa greva ven…
Pri nas ful sneži in mi že mož pravi,naj prestavim peko na jutri,da ne hodim v takem od doma…ah,kaj pa vem.Glede tega se vsako leto dajeva,meni se zdi,da pač zdej ne moreš biti lih zaprt,če je sneg,pa ne greš nikamor,res pa je,da ima tudi on prav,da če ni nuja,ni treba…pa sva oba malo trmasta in pol ene in iste debate:)
No,toliko zaenkrat od mene…uživajte v snegu.
Ojla, mamice!
Se že eno celo večnost nisem oglasila. Trenutno je stvar taka, da mi je crknil računalnik in sem bolj vezana na moža, da ga (če ga) ob večerih prinese domov. Pa še to ga velikokrat ne, ker ravno zdaj končujejo en projekt in prenašajo ene ogromne baze podatkov in je tako comp cele noči “na delu”. Mojega pa iz istega vzroka (velike preobremenjenosti) ne utegne odnest na servis…
Sicer pa… Ne vem kaj je to zdaj pri nas. Naše pridno dete, ki me je – priznam – od vsega začetka razvajalo in dodobra razvadilo, je nehalo spat… Saj spat gre še vedno nekje med 18h in 19h, ampak, prvič se zbudi ob 22h, potem pa preko noči vsaj še trikrat.
Vsakič malce “kao” je, potem pa budna leži v posteljici. Niti ne joka, samo budna je in se pogovarja, vzdihuje, diha in sploh spušča zvoke, zaradi katerih ne morem spat. Najhuje je, če me zagleda. Potem se začne smejat in krilit zrokami in nogami… kovtrček ji v sekundi zdrsne dol… S spanjem pa zaključimo vsaj za eno uro. Itak pa smo ob 6h vsako jutro vsi nasmejani in budni in poskočni…
Tima… Kaj naj ti rečem. Upam, da je bila reakcija na cepivo slučaj in da nič ne pomeni. Saj je velikokrat tako. Res ti ne želim kakšne alergije. Pri nas jih sicer noben od otrok ni imel (trkam), veš pa nikoli… Se pa mame kar namatrajo, da najdejo pravi ritem in način življenja.
Drugače pa kar se cepljenja tiče imava midva teorijo, da vsak dan, ki mine, je za otroka bolje, ker ima bolj izdelan imunski sistem. Jaz sem po programu cepila samo prvo, potem pa sem vsakič čim bolj odlašala. Tretja je s cepljenji začela približno pri treh letih. Saj če se malo poglobiš v cepljenja, pa se ni treba dosti, že na prvi pogled najdeš stvari, ki nikakor ne gredo skupaj. In pri moji zgodovini stikov s pediatri sem dobila ravno toliko odgovorov na pomisleke, kot je bilo zdravnikov. Pa sem imela pediatre, ki slovijo kot boljši po Ljubljani… Tako, da… samo zaradi tega, če boste malo zakasnili, se še ni treba sekirat. Alergija je pa seveda druga pesem.
Puppa, jaz tudi brownijw pečem. In tudi moji so odlični. Drugače sem pa tale teden spekla že 4 vrste piškotov, imam pa danes namen spet odpret pekarno. Moji so šli k starim staršem na Dolenjsko, kjer imajo koline, jaz sem se pa odločila, da bova s tamalo doma, ker je napovedan tak mraz… Prejšnji teden sem imela ene obiske okoli zobarjev in mi nič ne paše bit zunaj. Čeprav je lepo, ko pa tako lepo sneži.
Bodite fajn in uživajte – sploh tiste, ki imate letos v “jaslicah” prvič “svojga Jezuščka”.