Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Mamice avgustovčkov 2009

Mamice avgustovčkov 2009

Čao punce,
Še jaz na hitro:
Dlesni – kot je napisala mmamma, Calgel ni najboljši, moj starejši je vedno bruhal po njem. Bolje kakšne tiste stvari, ki se jih da zvečiti in ki so za v hladilnik.
Spanje-nespanje – pri nas se razdražljivost pojavlja takrat, ko sva veliko zunaj, predvsem v bolj hrupnem okolju. Sploh se ne more umiriti niti ko sva doma. Sem ugotovila, da ji bolj paše, da je bolj umirjeno okrog nje, se pravi spehodi v naravi in ne letanje po opravkih. Med opravki je sicer pridna, ampak ko prideva domov, se sploh ne more umiriti.
Izpadanje las – KATASTROFA!!!!
Zdaj pa spet letim. Komaj čakam, da gre mož v službo in bo spet lahko vozil. Ta 2 tedna sta živa ludnica!!! 🙂 Upam, da se naslednji teden uspemo srečati, drugače se pa beremo tukaj!
lp,
Maja

Hej bejbe 🙂

res je lep dan dons…mi bomo pa šibal še mal v shooping…zadnje čase kr ne morm brez trgovin :)) “obsedenka” mala :)))))) hahahaha

No kar se tiče vrtca in varstva…jst že neki časa razmišljam v tej smeri da bi bla doma in imela skupinco otrok ki bi jih pazila. Do 3.leta Ave ne bi dala v vrtec…ker sm iz tega poklica mi bo zlo odgovarjalo da počnem kar imam najraje 🙂
No, bomo vidl…sm pa prepričana da vrtca niti dobili ne bomo.

Lp!

Zdravo!

Mmammma,lepo te prosim, če mi svetuješ,katero ogrlico iz jantarja naj nabavim.
Na spletni strani http://www.jantarnakit.com jih je tolk, da ne znam zbrat,katera bi bila primerna za mojo pikico.
Kje si jo pa ti kupla?
Pa rada bi te še vprašala, kako deluje nate,ko jo nosiš?
Kako pa deluje na tvojo pikico, je kaj manj nervozna?

puppa,jaz sem tud “malo” obsedena s šopingom.Predvsem za mojo malo bi skoz neki nabavljala.
Sem ji šla dons bodi kupit,pa sem iz trgovine prinesla še ropotuljico, hlačke in oblekco :))))).
Midve sva ble danes veliko tudi odzunaj, k je bil tako lep sonček.
Drugače se mi zdi pa že precej hladno vreme,samo, če je sonček se da biti odzunaj, kadar je pa turobno, je prava morija.

binabina, waw, si pa pridna s kilogrami.

Emica,upam,da je pri vas stanje boljše.

Maja B., ti si pa čist naspidirana :))))). Pridna!

Šibam pit čajčka!

Pa-pa

Dober večer,

samo, da se vam nahitro javim. Tudi sama sme že razmišljala o nabavi te ogrlice. Mogoče pa bo naši pikici tudi kaj pomagalo, saj verjetno tudi sama že rabi več energije. Moram reči, da sem danes spet doživela rahel šok. Sem si sposodila tehnico in princeso natehtala manj kot prejšnji teden pa sem imela občutek, da smo boljše. Mislim, da se mi v celem mesecu ne bomo zredili več kot za 200g, upam, da ne še manj…jutri spet kličem zdravnico, da vidim kako je z izvidi in, da mi pove kaj več in kako naprej. Res ne vem več kje imam glavo in sploh še pomisliti nimam časa na praznike. Pa še sama sem z otrokoma do ponedeljka in za “povrhu” je še starejši spet staknil virozo. V glavnem kamor se obrnem samo “sranje”. Joj, kako sem lepo napisala..,ampak lepo prosim brez zamere.

Uživajte s svojimi sončki, tudi če so bolj “jokasti”…samo, da so zdravi. Stisnite jih k sebi in jim podarite en objem za lahko noč tudi od mene.

Emica, prej sem ti pozabila napisati. Moj starejši sin je alergik, med drugim tudi na mleko. Če rabiš kakšen nasvet me lahko kontaktiraš preko zs.

Lep pozdrav še iz Prekmurja!

Danes smo imeli prvo pikanje, katerega je zelo lepo prenesel, sploh ni pisnil pa tudi sedaj je ob osmih zelo lepo zaspal tako da upam da smo prešli tiste negativne učinke cepljenja.

Sedaj pri treh mesecih in pol meri 65,5 cm in tehta 6370 g. Je že pravi korenjak kateri bi še samo sedel in držal svojo galavo pokonci. Še malo pa mu bo košara premajhna – upam da bo zdržala še vsaj kaka dva meseca, kajti v košari je dosti bolj toplo kot v športnem vozičku.

Naš Lan pa ima občutljivo kožo, z eno kremico ga moram mazati po lasišču, z drugo po obrazu in celem telesu z ta tretjo pa ušesa – ima jih ranjena zgoraj in spodaj kot bi mu jih kdo hotel odtrgati. Upam da bodo kremice pomagale

Z kilogrami sem šla kar hitro dol, sedaj pa se mi spet nabirajo. Lasje pa mi tudi nenormalno izpadajo – imam jih po celi hiši, ko se pa počešem jih je pa polna krtača, jih imam nonstop v čopu ali pa zvite pa jih je kljub temu vse okrog polno.

Glede vrteca pa je takole – Lana bom vpisala v vrtec kajti v primeru da me bodo vzeli nazaj v službo (mi je pogodba pretekla z nastopom porodniške) ga bom imela kam dati, če bom pa bom brez pa bo ostal z mano doma.

Danes sem se pa zelo razpisala, se vidi da je šel najin ati na nogomet in ima mama čas zase.

Na vaših druženjih pa popijte še kako kavo zame.

LP Daniela

dober večer 🙂

vidim da ste pridne pri pisanju 🙂

Emica…ne vem ali dojiš? Namreč od prijateljice tamala je ful jokala in nikakor se ni pomirila in premalo je pridobivala na teži. Pa ji je pediater rekel da očitno nima mleka in je prenehala z dojenjem. Zdej pa je tamala ful pridna. Nič ne joka, prespi pa celo noč. A misliš da bi bil lahko to vzrok tudi pri tebi? Ker prijateljica je mislila da ima ful mleka…no pa je po 3 mesecih ugotovila da očitno premalo.

MajaB kaj naj ti rečm? Ti imaš tok pestro, napolnjeno, živahno, na trenutke utrujajoče življenje, da ne vem od kej jemlješ energijo. Res, svaka ti čast!!!! Mislm pa da je že čas, da še pred iztekom starega leta zadihaš in si vzamem trenutke samo za sebe in se posvetiš res samo SEBI! Kavica pa čaka….nobena ni dala pobude…tko da te počakamo da boš na starih tirih in se vidmo, ane 🙂

No, naša mala spi…čeprav se zadnje čase, samo zvečer zbudi z groznim jokom…ubistvu ful joka med sanjami…res joka in kriči…jo božam po glavi in jo mirno prebudim in stisnem k sebi. A mislte da je to spet neko obdobje? Ne vem kaj bi blo da tok joka…ker tega nikol ni počela…pa tut čez dan ona sploh ne joka…dejte me mal pomirit prosim!!! Se bojim da jst čez dan kej narobe delam, da sm premalo z njo in potem take sanje?? Pa sva skos skupi, nikamor ne grem sama…vmes ko je pridna pa kej preberem al pa kej pospravm…ampak nism več kot 5 minut strn od nje…Tiste ki ste že večkrat mame mi mal svetujte, lepo prosm.

Ojla!
danes bom pa res čisto kratka.
Tija – Taja – sem gledala na tej tvoji strani nakit pa je full dražji od mojega škratka. Jaz sem za ogrlico zame in za tamalo dala 30€, za dojenčka je pa, mislim, da 11€ (sem vzela tapisano, ker mi je najbolj všeč).
Jaz se z njo fajn počutim, tamala pa je tudi manj razdražljiva, čeprav zadneje čase popoldne včasih kar joka. Še najbolje se počuti v atijevem naročju. Mislim pa, da zdaj lahko potrdim, da bodo še letos zunaj tudi dvojke zgoraj.
Pa jast mi malo štrajka. Včeraj ni jedla od 12.15 do 4.00 danes zjutraj. Sem mislila,da me bo razgnalo. Ampak kaka še kar fajn, tako, da mislim, da vseeno dovolj dobi… Samo ne morem je pa potolažit na dojki, kadar ji je hudo.
Včeraj sem imela črn dan. Vse je šlo narobe. Me je pa ena prijateljica zvlekla na vozičkanje v Arboretum in je bilo super, ker je bil sonček. Tud me bi se lahko kdaj tam dobile. Zdaj pozimi je zastonj, poti za sprehod pa miljon.
Emica, tudi jaz ti ponujam pomoč, če jo potrebuješ. Nimam sicer lastnih izkušenj, kot Maja, sem pa malo od foha in o tem res kar nekaj vem. Samo ne bi javno.
Lep konec tedna vsem.

Evo punce še mene. Puppa, moje življenje je vedno tako.:)))) nabito z raznoraznimi opravki, čudnimi in malo manj čudnimi dogodivščinami :), ampak vse gre in je prav fino, če sprejmeš tak način življenja. Problem nastane takrat, ko zbolim in ljudje okrog mene niso vajeni, da sem šibka. Poleg tega sem moža tako razvadila, da ve da zmorem vse in še več in je njemu to samoumevno, da bom stvari poštimala. Kratek stik nastane takrat, ko ne zmorem več, prosim pa za pomoč, ko je res zadnji trenutek. :))
Mmmammma, veš da je meni Arboretum že zadnjič padel na misel, za prvo srečanje, pa si nisem mislila, da bi se bile pripravljene voziti do tja. Torej, jaz sem takoj za! Vprašanje je samo ali je tist kafič odprt vsaj za kakšno kavico.Aja, še to, mmmammma, hvala za nasvet glede volnenega perila. Super je! Ogrlico bo pa naša mala dobila od babi za Božič.:)
Danes (končno) nimam doma moža, pa sploh ne vem kaj početi, ko nimam še za enega za skrbeti.:) Pismo, kako se ti v 14 dneh ritem čisto okrog obrne.:))Zdaj bom v miru dokončala čestitke, zavila darila, potem se bom lotila novoletne jelke.SEm se odločila da jo postavimo danes, pa še vedno ne vem ali bom naredila tako za na steno ali navadno.:)) Veš puppa, to je pa “prekletstvo” takih kot sem jaz.:))) Ko se nekaj odločimo, mora biti tisti dan narejeno, pa čeprav plan še ni dokončan.:) No, se tolažim s tem, da plan bo in tudi izveden bo.
Puppa, eno vprašanje glede šopinga. Hodiš v šoping z Avo? Mogoče zvečer v sanjah joka zato, ker podoživlja dan? Tako majhni otroci si še ne znajo razlagati določenih zvokov, slik, dogodkov,…in ko to v sanjah podoživljajo jih je mogoče strah. Poskusi jo en dan pustiti v varstvu, da bo imela umirjen dan, pa boš videla kakšna bo noč. No, mi še zdaleč ne spimo vso noč. Zaspi ob 18ih, se zbudi med 1 in 2. uro, potem pa kar neko jokcanje (sicer nežno, ampak toliko da me zbudi) in dojenje na 3 ure. Mogoče se ji dogajajo zobki, tako da mmmammma, upam da bo ogrlica pomagala! v:)))
Lepo se imejte!

MajaB, ja če grem po trgovinah je Ava vedno z mano. Bom opazovala tiste dneve ko sva doma, pa da vidm če je to, to! Ker sm ugotovila da je občutljiva na živahno okolico, kot si ti zanč govorila o svoji. Čim je večja družba, glasno govorjenje,…kr nervozna postane.

MajaB še enkrat hvala za nasvet…bom res opazovala in če je to….ja klinc…bova pa doma in na sprehodih :))) al pa bo šla mami popoldne sama v shooping, bo oči varuška 🙂 No, sej sm že parkrat mojmu rekla da grem pop sama po trgovinah, pa je vedno hotu zravn…Kot sm že takoj po rojstvu rekla…moj uživa ko ON vozi voziček :)))) hahahaha…mogoče zato tok rad v shooping hodi 🙂

Maja dobr postavi smrekico 😉 tut jst morm še voščilnice napisat…vsak dan odlašam…

pozdravljene 🙂

puppa, se podpišem pod post MajeB glede tvoje tamale in spanja…poskusi res kakšen dan malo bolj umirjeno in boš videla kako in kaj…

mi smo včeraj dopolnili 4 mesece ( kam leti ta čas nimam pojma! ). naslednji teden nas čaka cepljenje in me je že danes strah kako bo spet.

danes naša čunga lunga prespi pri moji mami – greva z možem na večerjo in smo se zmenili…glede na to, da že 14 dni spimo po celo noč in veliko smo pri moji mami, da poskusimo kako se bo obneslo. smo pred 1 mesecem pri moji mami iz moje “bivše” sobe naredili sobo za našega angela…smo mu naredili takšno res lepo, pravljično…vsaka stena druge barve…pa polno živalic pa tko… no, in bomo videli kako bo…sicer pa smo narazen slabih 5 minut z avtom…če bo kakšna huda panika. pa po moje bo vse ok, ker nič ne kompliciramo in itak sem že enkrat napisala, da je pravi strojanček – vsepovsod se dobro počuti, saj se samo in skoz smeji. jutri zjutraj pa po njega…..

skratka…vidim, da lepo klepetate…želim vam en lep vikend in veliko se cartajte in smejite*

lp, Tima

Punce pozdrav,

najprej hvala MajaB in mmammma za pripravljenost pomagati. Se vama oglasim ko dobim še nekaj odgovorov naše P, ki danes žal ne dela. Imam pa v pon. popoldan posvetovalnici in bom videla kaj bo rekla. Dogovorjeni smo bili tudi za 1. cepljenje, pa ne vem kaj bo iz tega…

Puppa mi se dojimo, vendar smo ji morali po nasvetu P, ker je pridobivala premalo na teži dodajati. Pri tem pa so nastopile vse opisane težave in smo sedaj ponovno samo na dojenju ter čakamo nadaljnje preiskave.

MajaB mogoče neumno vprašanje ampak kaj imaš v mislih kot smrekico na steni? To nam bo mogoče naslednje leto vsem pravi prišlo.

Uživajte v prazničnih pripravah.

“Recept” za smrekico na steni: :))
Iz letvic cca. 2×2 cm skupaj zbijem trikotni okvir, eno stran zaprem z debelo folijo (lahko je tudi kakšna močnejša plastična vrečka), napolnim s cvetličarsko gobo in vse skupaj trdno ovijem z mrežo (najbolje kakšna mehka kovinska). Gobo navlažim in noter našpikam smrekove veje in okrasim. Priporočljivo je dobiti veje nordijske jelke, ker dlje zdrži brez otresanja, pa še lepo diši. Bom poskusila poiskati kakšno sliko, pa vam jo pripnem, da boste videle, kako je naša zgledala.
Emica, da te potolažim. Kljub alergiji sem sina dojila 13 mesecev. Sem bila pač jaz striktno na dieti brez mleka in jajca, pa je šlo. Težko je bilo, to vsebuje precej več živil kot mislimo, ampak z malo prilagoditvami, se vse da. Bonus pri vsem tem – kile so letele dol kot za stavo!!! :)) Mleko sploh ni tako zdravo kot mislimo. Je le namenjeno teličku. Pa primerjajmo 4 mesečnega telička in dojenčka…. Po mojem mi ni treba razlagati naprej.
SE beremo.

hej hej 🙂

MajaB sem preizkusila tvoj “skrivni receept” in sva ble učeri cel dan doma in je v miru zaspala, brez joka in prebujanja. Dons pa gremo v ZOO in bom vidla če bo kaj razlike. V kolikor se bo stvar izkazala da jo motijo ves šunder in trgovine bom pač mal zabremzala in bova bolj doma in pri sorodnikih.

Sem vas pršla samo pozdravt, zdej pa se šibamo zrihtat in živalce gledat :))

Lep vikend vsem!

aja…Tima, mirno noč želim Titu pri babici 😉

dober večer na hitro….

naš mali je tudi pri babici prespal celo noč, tko da smo bili vsi veseli in zadovoljni :)))
se pa ogromno slini in tišči v usta “vse živo”. ravno danes sem mu kupila nekaj “za grickat” v mullerju – namenjeno za masažo dlesni.
sem pa v lekarni dobila gengigel za dlesni – veliko manj agresivna zadeva. tako da, smo oboroženi v primeru matranja izrast zobkov.

MajaB…si zelo lepo in nazorno opisala recept za jelkico na steni, ampak jaz si tega sploh ne znam predstavljat :))))))))) – mi je pa zanimivo in mora res fajn izgledat. mogoče res pripneš kakšno slikco, ko boš imela voljo in čas…

tako drage moje…grem pred tv…mali spi…mož pa ima “napade” igranja videoigric :))))

želim vam lepo nedeljo 🙂

puppa; kako je bilo v ZOO-ju?

čer 🙂

Tima, v ZOO-ju smo uživali :))) Ava je bla dons prvič v kengurujčku in ji je skoraj uspelo videti vse živalce…na koncu jo je zmanjkalo in je zaspala…še dobr da sva mela voziček s sabo, da se je v miru naspala 🙂 Je pa fuuul gledala in smejala se je osličkom :)))
Tebi, oz. Titu pa čestitke za 1.prespano noč pri babici 🙂 Vidm pa, da ma tvoj mož tut “napade” igranje igrc…jst včasih kr piham od jeze, ker se ne spoka z računalnika :)) ma so to eni veliki otroci, ane!!

Zdej pa prečekiram še facebook, pol pa pred tv 🙂 Aja…je katera gor vpisana?

Lp!

Čao punce,
puppa, ne bodi doma, samo pojdi na sprehod, ne pelji jo v okolje kjer je hrup. Midve z malo tudi nisva doma, samo nisva v trgovinah.
Možje na igricah, mi pa na monu.:))) Še dobro, da imava midva vsak svoj laptop, bi bil hud boj..))))
Grem spat! lepo nedeljo vsem.
M

ojla :))

a ni lepo zuni 🙂 snegec pada :)))))))))))) pravo vzdušje…še upejmo da ga obdržimo do Božiča, ane 🙂

MajaB, no naj ti povem kaj se zdej pr nas dogaja…en dan sva ble doma…pa ni blo joka…pol smo šli v ZOO, na kosilo, k mojmu bratu na obisk..in je sam enkrat mal naglas zacvilila med spanjem…učeri smo bli pa pri žlahti od moža in tut ni blo težav. No, dons sva doma…pa kakšen dan jo še peljem kam z mano…pa da vidm kaj je na stvari….Ker če je to res to…ma smotano mi je da ne gre nikamor z nama…ker sm bla 14 dni doma in se je odvadla avtomobila…kr skos je neki sitnarla…in je kr rabla kak tedn da se je spet navadla. Ne vem…bomo vidl….bi pa šla dons na sprehod, sam kaj k ni nč spluženo po pločnikih 🙁
Držim pa pesti da moj “najbolj pametn” mož, ki se vozi z mojim avtom in letnimi gumami, ne bo naredil kakšne nesreče na cesti. On vedno čaka na sneg…pol pa šele menja gume….pa kaj je s temi moškimi!!!!!???!!!! Sm ful jezna…in vsa na trnih dokler ne pride iz službe…in če bo kaj, kasko itak ne velja, ker je “frajer” na cesti ane…….No pa sm se mal spucala….

Naredite si lep dan!

Čao punce,
Midve sva bili pa danes na sprehodu in točno za 4 mesece je naša mala “dobila” svoj prvi sneg.:)) mmmammma – verižica dela čudeže.:) Že cel dan spi! Pa kaj je to? Če to res deluje, ji za čez noč obesim še dve verižici, če je treba.:))))
puppa, da ne boš narobe razumela napisanega. Verjetno bi Ava čisto prenesla kakšen kratek šoping, mogoče v času ko ona spi, če pa je budna, je ne vznemirjaj s tem. Predstavljaj si sebe kako v enem omejenem prostoru gledaš v zrak, gledaš luči in poslušaš neznane zvoke, krike, muziko in kar vse še slišiš v kakšnem šoping centru. :)) Ma se ti zmeša! Otročki pa itak ne vedo za kaj gre, jih je pa strah. Ti mirno hodi na obiske, kratke šopinge, ne se zdaj čisto izolirati.:))
Razmišljam, da bi kupila kakšen sling, ker z vozičkom v snegu,v naši vasi ne bova daleč prišli. Kakšne so izkušnje tistih, ki ga imate? Koliko časa približno zdržijo otroci v njem oz. kako dolgo jih lahko nosite? Ker če greva midve najin krog, je to cca uro in pol do 2 uri. Je to preveč?
Za vse, ki vas je zanimalo kako izgleda smrečica na steni… Upam,da sem uspela pripeti, je pa slika bolj slaba.
lp M

Brala sem, da je bila tvoja punčka prehlajena. Zanima me koliko časa je to trajalo, ker je moj sinko tudi, nič drugega ni kot samo nosek, tako čudno diha, kot bi smrčal, en teden to že traja, dajemo mu fiziološko, pa je skoz isto in ko potegneš s pumpico ven, ne gre nič, kot da ima prazno, vseeno se pa sliši ko diha. Hvala za kakršenkoli nasvet.

Sama sem sicer julijka, vas pa redno berem.

lep snežen pozdrav vsem.

New Report

Close