Mamice avgustovčkov 2009
Pismo mmmammmma! jaz sem zamudila zadnji vlak za hg! A bo do 18. na joški? :)))) Naša je v 27. tednu. Pa glede na moje uvajanje….:))) včeraj sem ji hotela dati jabolko, pa se je s prvo žličko skoraj zadavila (pa je bilo tekoče), pa sem rekla, ma bom začela s korenčkom tako kot pri prvih dveh in ga dam kuhat pa ga zažgem, ker sem se ukvarjala s starjšima dvema.:))) Jutri poskusim znova. Jaz sem prvega dojila skoraj 13 mesecev, drugega 10 mesecev – se je sam odstavil.
Sprehod – ne vem kdaj bova uspeli iti. Naš srednji ima še vedno sfrkan bioritem in čez dan spi 3 ure in ne morem ven.:( Ampak mi je pa všeč, da se vse topi, ker komaj čakam suho pomlad in doooolge sprehode! med dsrugim tudi zato, da si malo preoblikujem postavo. Pa smo spet tam! :)))))
grem, me starejši gnjavi da greva gormite preštevat.:))) Ah fantje…
lepo bodite
aja!! srečanje. Midve v torek lahko dopoldne, ob 15. imava pediatrinjo.
zdaj pa res čao čao
Pa kje ste doma, da imate sonce:))))?????Pri nas je taka sivina, da je kar groza in midva zaprta med štirimi stenami…ša še dežne prevleke ne znam naštimat na špotni del vozička:)))).
Misa24, jaz sem pisala o prehladu in tašči…ja točno tako je, vsi se umikajo in pazijo (vključno z mojimi starši), a tašča, tako kot praviš, ta se pa ne da…no pol mi pa povejte kako naj tašče in snahe živijo v simbiozi:))))))))))…se ne da dopovedat in pika…
Ja, moja mala bunkica je precej scartana…sam jst sm rekla, da sem zato doma, da se posvečam njemu…spi v svoji posteljici, je pa res – priznam – da pri zadnjem dojenju nekje ob 4-ih zjutraj ostane pri nama v postelji…ne morem:))))))))…ponavadi je tako, da imamo kar red za zaspati, se pa potem zbuja in je nemiren, večkrat zajoka, tako kot sem že napisala…eh, saj veste kako je tisto…še prehitro bodo zrasli….tiste, ki imate več otrok to najbrž že dobro veste…me pa še bomo:)))))
Jaz se vam zagotovo pridružim enkrat na pomlad, ko bomo zamenjali stol v avtomobilu – tako, da ga vidim…zdaj ga ne morem spredaj vozit, ker se airbag ne da skloit in ne greva nikamor sama…
No, danes smo se pa lepo razpisale in fino je, da čvekanje teče naprej.
Pozdrav*
Bofra,welcome back!!!
Kdaj pa je skrajna meja,da naj bi se dojenček začel obračati iz trebuha in hrbta ter nazaj? A bi bilo dobro,da omenim pediatrinji?
Naša sploh ne kaže nobenega interesa :(((((.
Pa imam očutek,da bi se lahko obrnila sama od sebe,če bi se hotla,pa kr nič. Na trebušku je drugače zelo rada.
binabana,na Gorenjsko pridi,je dovolj sončka za vse! ;)))))))
A tvoj sonček je pa kar popapcal mango. Ja super. Veš kaj,sem zamešala;jaz sem kupila avokado in ga ni marala,ne manga.Ops!
Papajo ima pa rda.
puppa,se bova zmenle za Lino party,itaq ;))))))))
tashi78,upam,da bo tudi moji žabici čimprej pogledala še desna spodnja enka,pa da bo pol nekaj časa mir,da se malo naspimo,potem ga gasa naprej,hahahaha,.
Tima,ku-ku,kje si danes? :)))))))
Ja, pri nas smo do tereh spali… Zdajle pa že škropi. Sem pa full vesela, ker sem uspela celo perilo, in to dva stroja, danes posušit na soncu. Se mi zdi čisto drugače kot noter…
Zaradi dojenja mi ni nič treba rečt, da sem pridna. Saj sem vam že rekla, da je dojenje zakon za nas lene mame. Skoz pri roki, toplo, nič za pomivat. Seveda pa ni šlo od vsega začetka z lahkoto in sem se prvič borila kot lev, da je dojenje steklo. Ni, kar ni šlo narobe… Vendar so me prednosti dojenja prepričale, da sem vztrajala.
Misa – to bi bilo pa e prelepo, da se pri štirih otrocih ne bi našel vsaj eden, ki ne bi spal ponoči. Ja, pri drugem in tretjem nisem dobra tri leta prespala niti ene noči; precej več pa je bilo takih, ko smo imeli veselice po petkrat na noč. Zato vas še kako razumem, tiste, ki ponoči ne spite. Jaz v hecu pravim, da je tale moja princeska “nagrada za življenjsko delo”. In to samo zato, ker ponoči kolikor toliko spi.
Binabiba – saj vem, da po n-tem vstajanju ne moreš več in preprosto zadremaš z otročkom v postelji. Saj ni nič norobe to! Uživaj! Še prehitro se boš zavedela, da se sploh ne spomniš več kdaj nazadnje se je prišel pocrkljat k tebi v posteljo…
Tija-Taja in puppa – vedve pa kar provocirajta z Lino partyji! Se bomo vse namalale pri vama:))))))
Jaz sem za torek! Sploh mi ta dan najbolj ustreza, ker imajo otroci najdlje pouk. Ta prvi pride ob pol dveh. In sem tudi za tale prvi torek, ki pride! Da še kakšno spoznam!
Jaj, imam danes časa, ne?
mmammma, sej Tija-Taja vabi :))) jst sm samo povabilo dobila 🙂 Lino z alpskim mlekom seveda (3,5% maščob)…pa mamo taprav party :))))))) hahahahahaahaha
Drgač pa mislm da ne ena ne druga ne provocira…sej veš..vsaka ima svoje mnenje in je to zelo dobrodošlo :))
Če pa Linota zmanjka, pa kakšno Millupa kašico…čeprav ne vem v čem je razlika :))))))))))
Tija-Taja, naša pa je dopoldan spet na sadju…bom kr vztrajala, ker vidm da slabše kaka če ne je sadja 1x na dan…je pa danes prvič jedla banano in melono skupaj…okus je ful dober in tut tamala je pridno jedla 🙂
Jaz se bom že kar danes opravičila za torek, pa verjetno še za kak drug dan…pri meni do 14. ure ne bo šlo…se pa z veseljem pridružim kak dan, ko bom lahko 🙂
Emica, Daniela, kje se skrivata? Tima?
Da se vam na hitro oglasim, hvala za čestitke ob rojstvu nečakinje.
Naš Lan je začel jesti zelenjavo vendar mu jo moram spasirati (no jo vsaj v takem stanju poje). Za kosilo mi poje za posodico od malega fruteka zelenjave pa še eno banano – se mi zdi kar dosti ampak njemu očitno paše.
Začel se je počasi plaziti rikverc, vsako priložnosti pa izrabi da le lahko stoji.
Kaj pravite ali je dobro da se že postavlja na nogoce?
Tudi jaz redko pokomentiram poimensko, ker ko vas prebiram enostavno napišete toliko da ko vse preberem več nevem kaj je katera napisala, zato vedno odgovaraj nasplošno.
Tudi mi v Prekmurju smo imeli danes sonček – je bilo prav lepo na sprehodu.
Bodite lepo!
dober večer…. :)))
bom mogla očitno večkrat mal “znoret”…ker pol pišete kot nore, hehehe:))) ste natipkale krepko čez 20 postov v enem dnevu :)))))))
hvala vsem za pojasnilo…sej ne, da bi bla tok firbčna zakaj in kako, ampak ste tko vneto pisale, kok nič ne veste, po drugi strani pa kok razumete bofro – mi to ni šlo že teoretično skupaj, kako lahko človek nič ne ve, pa vse razume, hehehe…no, zato sem pa pol mogla mal bolj glasno vprašat :)))))
no, ok…gremo zdaj naprej…
ma tok ste pisale, da sploh ne vem koga in kaj naj komentiram :))) se bom danes bolj v ozadju zadržala, ker ste tok vse lepo pisale, da nimam kaj dodajat :)))
no, morm pa napisat, da naš malček se zdaj glih ne plazi po celem stanovanju, da ne bo pomote…ampak par “plazov” nardi… da ne bo katera mislila, da mam supermena doma :))))))
no, grem v horizontalo…pa se jutri spet vključim v čvek…do takrat pa lp vsem mamicam****
dobro jutro 🙂
Daniela, čist ok je, da mu spasirano pripraviš hrano. Pol pa počasi delaj tako da bodo mali koščki notri.
Vidm, da so fantje v prednosti…vsi se neki plazijo…no, se poskušajo :)) in če se postavlja na nogice, ga lahko mal spodbujaš, ne pa pretiravat. Sledi otroku in boš delala najbolje 🙂 sej vidš…babnce so lene, ampak gobčne…fantje pa že zdej trenirajo mišice…vsak otrok je drugačen, zato ni nič prav ali narobe če se plazi ali ne…če se ne obrača…
Jst mislm da smo tko obremenjeni s tem, da drugi se pa že plazijo, pa eni so shodili pri 10 mesecu…drugi pa ne…mormo se sprostit in poslušat svojega otroka..slediti mu moramo in to je vse 🙂
Tima, ja kako se ne plazi…jst sm mislila da bo zdej zdej shodu :)) hahahaha…no mal se morm pohecat…da ti vrnem vse za nazaj 😉
Si pa nardila red…smo se te tok “ustrašle”, da samo še lepo pišemo :))))))))) hahahahaha
Naredite si lep dan…in držimo pesti za sonček 🙂
Dobro jutro,
Katera je že zadnjič pisala, da se boji potresov? Takrat sem samo debelo gledala, ker bi mi moja mami v naši odsotnosti sigurno povedala, če bi kaj bilo. No, danes zjutraj sem pa tudi jaz skočila nad našo malo, ki je bila ravno pri meni v postelji. Potem sem bila pa vsa panična, če je s starejšima dvema vse ok, ker sta pri dediju in babi..:)) Mož se mi je samo smejal.:))
Naša bo imela danes drugi poizkus s korenjem, če ga seveda med posedanjem pred comp spet ne zažgem.:)) Ji je pa danes čisto na drobno pogledala ven prva špička spodnje enke. Sem ravno mmmammmi včeraj po telefonu razlagala, da sploh nima tipičnih znakov pridobivanja zob. Prva dva sta slabo spala, se slinila, bila sitna imela tudi malo vročine, ta bpa nič. Smeji se, mogoče malo bolj tlači roke v usta (kot da ji čeljust ne poka že dovolj!), včeraj je imela malo rdeča lička (brez vročine) in malo bolj driska. In to je vse. Nobene nerazpoloženosti, nespanja. Ma čudna je.:))) Ampak, če bo na tak “čuden” način preživela vse take boleče zadeve…..sem jaz kar za.
Ena je napisala, da se otrok že viguje in če je to prav. kaj pa boš naredila? Ga zalepila na tla? Sigurno še ni najboljše, ampak tako gre njegov razvoj. Vsi otroci niso po knjigi: sedenje, plazenje, vstajanje, hoja. Nekateri se sploh nikoli ne plazijo, načinov plazenja je tudi malo morje, tako da….Jaz spodbujala ga ravno ne bi, če bi se dalo bi ga malo zamotila s kakšno igro na tleh, vsakega poskusa dviga pa tudi ne moreš preprečiti in je po mojem tudi prav, da si otrok krepi mišice.Vidim pa tudi sama razliko pri svojih v načinu razvoja. Fanta nista niti pol toliko čebljala pri starosti naše male, ampak sta se stegovala za igraqčkami, pripravljala na plazenje,…ta pa samo aba, aba, buu, abababa in se jezi zraven. Včeraj sem jo dala na trebuh, pa malo dvigne rito, se odrine nazaj in je bila seveda še dlje od igračke. Pa začne ababa, pa ji starejši poda igračko in je bil njen namen dosežen.:))) Sem ful vesela, ker je starejši sin tak kot je in jo zabava 100 na uro, je ful pozoren do nje, jo tolaži, crklja, vse jo hoče naučiti,…Saj ne da srednji ni tak, ampak je drug karakter pa tudi 3 leta mlajši.
Joj, korenje.
letim
čao
Dober dan vsem skupaj!
No, mi smo spet popolnoma na starih tirnicah kar se tiče spanja…pravzaprav nespanja…danes ponoči niti ne vem kolikokrat sem se dvignila s tem, da je buden že od pol šestih:)…zdaj ga je malo vzelo, najbrž za kakšnih 20 minut:).
So pa znaki podobni kot so bili v zadnji fazi rasti spodnjih zob in res upam, da ga hitro neha matrat…včeraj je tako jokal…prav kričal…ga je moglo orng bolet…
Opažam pa tudi, da trenutno ni preveč “srečen” v svoji koži, ne vem kako bi se drugače izrazila…rad bi sedel pa ne more, rad bi se plazil naprej, pa se “zakoplje”, blazno ga iritira igralni lok nad posteljico…rad bi vstal in prijel igrače, pa ne more:)…nova faza:))
Včeraj je – pod budnim očesom očija – prvič dobil svoj krhelj jabolka v roke…tok je bil smešen…tolk je držal tist košček, da ga je že v rokicah čisto speštal:)))
Aja, še to – mmmmmammma – glede dojenja – jaz sem tudi imela velike težave prvi mesec in sem se pošteno namatrala, da je mleko steklo – če sem te prav razumela je bilo to samo pri prvem pri ostalih pa ne? Je torej kakšno pravilo glede tega, je prvič najtežje in potem vedno lažje ali je seveda vse to odvisno od posameznika oziroma posameznice:)))?
Tako, toliko za danes od mene…imam en kup nedokončanih stvari za podelat in se najverjetneje oglasim, čez kakšen dan…
Uživajte*…pri nas je še vedno taka sivina, da je kar joj…in če imate spet kje sonce:)))) bi prosila ena pošiljko še na naš konec…plačam po povzetju:))))
Dobro jutro!
Puppa,super,da vztrajaš na sadju;vidiš, se je splačalo! Bravo,miška Ava!!!
Puppa,ko si napisala,da ne veš, v čem jerazlika med Linom in Millupa kašico-tudi jaz nimam pojma ;)))))),ampak odkar jemo Millupine kašice ima naša malo zelo dobro prebavo.Kaj pa vem,mogoče je pa le slučaj?!
Hahaha,Maja B. in Puppa,sta faci s temi idejami,kaj vse se zraven Linota poda…
No,jaz bi predlagala,da ne komplicirano preveč s smetano, Nutello,mrvicami,da damo poleg kar čokoladno tortico,pa bo vse to notri-vse v enem,hahahahahha.
Maja B., misa24 je pisala,da se boji potesov.
Baje,da je bil danes zjutraj,ja, ampak jaz ga nisem nič čutila.
Veš kaj, Maja B.,da se je ,ko sem začela uvajati GH in najprej princeskici ponudila korenje tudi meni prvi dan zažgal,tako,da je šel tisti dan po zlu glede goste hrane ;))))))).
Zažgal se mi je pa zato,ker sem plesala s Hano,potem pa začne nekaj full smrdet,pa je blo že prepozno :)))))))).
Smo drugi dan ponovili vajo,uspešno!
Danijela,tudi jaz spasiram zelenjavo.Kako jo pa ostale pripravite?
Sem ji pa že parkrat probala dati naribano sedje (ji ga še vedno pasiram),pa ji sploh ni šlo v usta,ji je vleklo na bruhanje,tako,da sem ji ga spasirala.
Včeraj sem vam stokala,da naša mala noče na trebuh in nazaj…
No,in kmalu zatem se je začela prevračat na trebuščka,nazaj pa še ne more. Pol se pa full jezi,pa jo nalašč pustim,da bi se malo potruduila,ampak se ji ne ljubi in se začne jokat,tako,da jo obrnem na hrbet.
Tako,da se je včeraj cel večer prevračala na trebušček,samo stran sem pogledala,že je bila na njem,potem ,čez čas pa vsakič jezit se ;)))))))
Jah, Maja B., ima Puppa prav;očitno so naše babnice bolj regle,medtem,ko fantje bi pa že šibali.
Naša je tolk glasna,da je nihče ne preglasi. Še med spanjem kakšno pove,hahahaha.
Tima,res je,samo znoret je treba,pa se vse poboljšamo :)))).
Bofra,ste bili včeraj na sončku? Kako je bilo?
Šibam pod tuš!
Pa-pa
dan 🙂
mi imamo spet malo sončka, tako da šibamo ven 🙂
Tija- Taja; jaz mojemu skoraj nič ne pasiram, ampak vedno pretlačim z vilico, ravno zato, da malo “otipa” hrano v ustih. pasiram hrano, v katero dam por…pa še to redko. pa mu gre zelo dobro od ust :))
tudi jaz uporabljam že od samega začetka millupa-ine kašice ( žitne in mlečni riž…pa gres – skratka vse )…
pa skuto sem mu ponudila že tud ene 5x – jo ima rad, sploh če dodam kaj sladkega ( slive )…
no, grem malo na sprehod…pa se javim še kasneje…
naredite si lep dan**
pa imamo sonček :))) kako je lepo zunaj…čim pride sestra domov, šibneva s tamalo na sprehod 🙂
Ja, MajaB, sm tut jst mela sladki greh v mislih, za čez linota 🙂
No, men se pa neki čudnega dogaja…namreč, avto še kar prodajam…in danes sem dobila mail enga tujca, ki se pač zanima. Sem mu odgovorila v parih stavkih, nazaj pa sem dobila cel roman…kako je vse ok in da mu moram zaupati…pa vse moje podatke hoče in skenirano prometno in tko naprej…tko da bom kr urgirala naprej…ker tole je pa tak nateg, da upam da ga kmal dobijo.
Joj, še avta ne morš v miru prodat! Zdej samo upam da še kje ne izvoha kdo sem in da mi ne vdre v računalnik 🙁
Grem možgančke dat na off…oba sladko spita 🙂
Ej, ste se malo upehale predvčerajšnjim?
Ne morem verjet, da včeraj že od 11.12 ni bilo napisanega nič!
Najprej bom odgovorila binibibi, da ne pozabim… Ja, dojenje je v ponavadi najtežje vzpostavit taprvič. Ko se ti rodi drugi otrok, vsaj ti, kot mama veš, kaj moraš narediti, taprvič si pa in štorasta in nasamozavestna in prestrašena (vsaj jaz sem bila taka, pa ene dve roki sem imela premalo:)))) Brez skrbi, ta drugič bo šlo lažje, ker boš ti že popoln profko.
Tima – ti si pa dolgo na sprehodu:))))) Je bilo luštno ta dva dni, ko je vsaj dopoldne malo posijal sonček, ne?
Drugače pa mi zbiramo zgleda zalet za naslednja dva zobka, ki se že lepo vidita in bosta po moje v tednu, dveh zunaj. Zgleda fajn gnojimo.
Zdaj pa moram počasi iti, ker “dajdajdajdajdajdaj” postaja vse bolj glasen in nezadovoljen. Se še beremo!
Naj čimprej povsod pokuka sonček!
Mmmmammma,ja ;-))))))),a je zgleda kriv sonček. A se je vseen nabral kr neki postov,vsaj od mojega zadnjega.
Predvčerajšnjim smo komplet familija šli ven,čeprav ni blo več sončka….sem ga pa zato včeraj izkoristila za res dooooolgi sprehod.Je blo prav lušno!!!! ŠE VEČ TAKIH DNI!!!!;-))
Tashi78,sva si mal podobni glede prehrane. Obožujem mlečne izdelka,a mleka že več kot 15 let enostavno ne prenašam-me je vedno bolel želodec,npr. ko sem jedla kosmiče ali muesli z mlekom. Je kr nekaj časa trajalo,da sem ugotovila,kaj je vzrok. Podobno je s kvao z mlekom,čeprav capuccino pa nekak gre:-) Tud dost mesa ne jem-to že traja od malega,ko mi je mama pripravila špagete bolognese in sem vso meso dala na rob krožnika;-)))))) Mislim,da je blo enkrat v vrtcu. Se pač ljudje razlikujemo.
Joj,mene je tud groza,ko bo treba dat urin,ker smo mel veselico pr starejši in ni nikakor ratal,tko da ga enostavno niso dobili in nč kompliciral. Le kri so ji vzeli. Zakaj tega oni ne nardijo????Sej vem,preveč dela imajo z ostalimi stvarmi…..itak že kakšne druge podatke komi zvlečeš iz njih.
Tija-taja,jz nč ne pasiram,le z vilco dobro pretlačim…mislim,da tud Tima dela tko-sem nekje prebrala in vrjetno še katera. Sir in ostale mlečne izdelke bom začela dajat enkrat po ostalih preizkušenih jedeh,ki so primerne za začetek. Sem pa neke male jogurte dala prvi punčki,ki so namenjeni za dojenčke-tud na etiketi piše do 24 mesecev,a ne vem od katerega že (mogoče od 6. mes,,čeprav pr tej starosti ji še absolutno nism dala). Nism hotela dajat tistih sladkih z ogromno barvil,konzervansov ipd. (kot npr.Fructswerge).
No,Tija-taja se je že začelo z akcijo. Boš vidla,še mal in ti bo “šla” po celi sedežni – imaš tud ti raztegnjeno,a ne??
No,zdje pa tamala vik in krik….ja,kr hoče pozornost.
Lep pozdrav tudi ostalim (binabiba,Daniela,…..),ki jih nism pokomentirala,kar je zadnje čase težko ob tej poplavi postov in je treba kr “skakat nazaj”!
morgen,
evo mene s sprehoda :))))))))))))))))))))))))))))))))))))
da se TAKOJ pohvalim!! pri nas se je danes začelo pravo avgustovsko vreme!! juuuupiiii – imamo soooooooonceeeeee v vsej svoji veličini – in grem veeeen :)))))) no, sem mogla z vami delit veselje :))
novega pri nas ni nič…mali je prava faca in danes greva na dolg potep…
no, mam eno vprašanje zase, če mi bo katera uspela odgovorit: imam namreč zelo suho in razpokano ( tud do krvi ) kožo na rokah…preizkusila sem že veliko krem za roke, pa mi nič ne pomaga. tud v rokavicah sem že spala :))) dejte mi povedat, če ima katera res dober preizkušen recept za kakšno kremo. HVALA!
mi imamo jutri 3.posvetovalnico – a lahk pričakujem da bomo tud mi dali urin?
uživajte, letim**