Najdi forum

malinovi listi

Mislim, da bi veljali tudi sveži? Prosim za izkušnje kako dolgo ste pile ta čaj, kolikokrat na dan in kako ste ga kuhale in ali ste vse menile, da vam je skrajšal čas do poroda. Izkušnje prosimmmmm.Pa hitro, do poroda mi manjka 4 tedne.

Prepisujem iz knjige Vodnik naravne medicine:

Menstruacijske in porodne bolečine je moč olajšati s pitjem čaja iz malinovih listov. Dajte 28g listov v majhno posodo s 560 ml vode, pustite zavreti, odstavite posodo ter pustite stati 10 minut. Za menstruacijske bolečine je treba zdravljenje začeti nekaj dni pred pojavom perila. Kot preventivno sredstvo proti porodnim bolečinam je treba čaj jemati redno v zadnjem obdobju nosečnosti.

V isti knjigi priporočajo kot staromodno zdravilo zoper dolgotrajen porod tudi pesin sirup: Zavrite svežo peso, dokler se ne zmehča. Vzemite peso iz posode, tekočina pa naj še vredokler ne postane sirupasta. Izpijte skodelico tega sirupa 4x dnevno.

No, glede to, da sem sama v 30 tednu, si grem še danes nabrat malinove liste in bom kar začela pit tale malinov čajček, o učinskih pa lahko poročam oktobra…

Ojla punce!

Sicer nisem čisto stoprocentna, ampak nekje imam v spominu, da naj bi se ta čajček pil šele tri tedne pred porodom enkrat na dan.
Raje se še malo pozanimajte, da ne bo katera prej šibala v porodnišnico.
Ne pa me držat za besedo, prosim, če me katera od nosečnic popravi, če nimam prav.

srečno, mamapetra 26t

Pozdravljena!

Sama sem si nabrala malinove liste in jih posušila. Dokler se niso posušili, pa sem pila čaj iz svežih listov kak teden. Začela sem točno 35. teden (baje da se začne jemat okrog 34. tedna, se pravi 6. tednov pred PDP) in sicer 2-4 dcl na dan (v zavreti vodi sem pustila ščep malinovih listov za 10 minut).

Učinek: fenomenalen zame, saj sem rodila le dan za rokom (natančneje 54 minut čez rok) s čisto svojimi sicer zelo močnimi, a učinkovitimi popadki. Vse se je dogajalo zelo hitro, tako da sem komaj dojemala. Rodila sem v dobri uri brez kakih umetnih popadkov.

Naj še povem, da sem prvič rodila samo z umetnimi in se matrala celih 8 ur. Zato verjamem v moč teh malinovih listov, ker sem doživela 100%drugačen porod!

Preden sem začela s čaji pa sem si rekla: “Poiskusim lahko, škodovati mi ne more.”

LP, Simona

se mi zdi, da sem nekje zasledila, da je pomembno, kdaj se nabira malinove liste, menda da morajo biti maline v fazi cvetenja, nisem pa sigurna…
se motim ali je res vseeno kdaj? ker potemtakem grem tudi jaz nabirat liste, marca bodo zmrznjeni….

Hmmmmmmm….

liste rdeče maline ali črne robide???????????? Robid je velik, malin pa ne vidim prav nikjer?!?!?

LP

Jaz pijem ta čaj od 34 tedna dalje vsak dan. Malinove lističe sem kupila v trgovini z zdravilnimi zelišči (včasih je bila trgovina Matik v Vetrinjski ulici v MB, zdaj pa se ji reče nekako drugače).

Priprava: na dve čajni žlički lističev malin prilijem 1/4 litra prekuhane vode in pustim stati pokrito 5 minut. Če bo otrok zamujal, pa bom pila močnejše zvarke in večkrat na dan. Tako sem prebrala tudi v reviji Nosečnica.
UČINKI ŠE PA ŽAL NISO POZNANI. Lahko poročam po porodu.

LP
Pipi+ (38t 1d)

Simona – imava podobni porodni izkušnji: tudi jaz sem prvič rojevala 14 dni pred rokom, 7 ur v porodni sobi, ob pomoči umetnih popadkov, rezana, šivana; drugič pa skoraj točno na rok, vsega skupaj v dobrih dveh urah, brez reza, brez raztrganin, … ampak obakrat tudi brez malinovih listov.

Mogoče pa je pomagalo to, da sem zadnje tri tedne druge nosečnosti ves čas razmišljala o tem, da bi si jih morda kupila 😉

---------------------------------------------------------------------------------------------- Ker ne verjamem v telo, rad bi te videl v srce. <http://tamala0801.moj-album.com>

Vidve, ki sta rodili drugič, verjamem da je bil razlog za boljši porod pač dejstvo, da sta rojevali drugič…
Sicer pa ne dvomim v razne čajčke, bi pa rada malo več povratnih informacij od prvorodk!!!
LP, MojDra 🙂

New Report

Close