Najdi forum

Dobila sem majhnega mucka, odločili smo se, da ga bomo imeli notri. Sedaj mu še nisem kupila wc. Ampak potreba opravlja v večjo plastično posodo. Kupila sem mu 5kg mačjega peska. Vse sem stresla v tisto posodo, vendar je bilo treba pesk po 12 dneh zamenjati. Sedaj sem spet kupila 5kg peska in sem ga stresla samo polovica. Mi lahko nekdo svetuje kaj je bolje oz. ali naj raje kupim mačji wc. Na koliko časa menjate pesek? S tem res nimam izkušenj 🙁
Za vaše ODGOVORE se zahvaljujem, ne potrebujem pa nobenih pritožb:)

Priporočila bi ti, da mačka navadiš na pokrit WC (na katerem pri začetnem privajanju snemeš vratca), saj boste imeli tako najmanj peska naokoli. Spredaj je smiselno postaviti tudi gumijast predpražnik, da se čimmanj peska raznese po stanovanju (seveda pa se ga nekaj v vsakem primeru bo). Kupi WC, ki je dovolj velik za odraslo mačko, da ne boš kupovala čez par mesecev še enega. Priporočam obisk dobro založene trgovine z opremo za živali, kjer boš lahko izbirala tudi med kotnimi WCji, če ti takšen bolj ustreza, takšnimi s prozornimi vratci itd.

Glede peska – kateri pesek pa uporabljaš? Pesek je potrebno vsake toliko v celoti zamenjati, kako pogosto pa je odvisno od vrste peska (kako dobro se grudi, če ima antibakterijski učinek) in tudi od tega, če uporabljaš pravo lopatko za tip peska (če imaš droben pesek, potem je za uporabiti lopatko z majhnim sitom, da pesek dnevno temeljito očistiš).

Sama menjujem pesek pri mladičih pogosto (enkrat na teden v celoti), čistim jim dvakrat dnevno, saj imajo manjši WC in pri večih nastane huda svinjarija, ko prekopavajo po pesku. Odrasli mački pa imajo pesek v WCju (uporabljam Biosand Bianco, ki ima samo eno slabo lastnost – da se zaradi drobnosti peska precej raznaša naokoli) tudi po mesec in pol (pesek naj bi po zagotovilih proizvajalca držal 50 dni), ne da bi pesek kanček zasmrdel, zamenjam ga v celoti ob preventivnem odpravljanju zajedavcev.

Upam, da ti odgovor kaj koristi 🙂

Kje se dobi Biosand bianco? Preizkusila sem ze nekaj peskov od najdrazjega do najcenejsega, pa nobeden ni vreden pocenega grosa. Se najbolje se obnese pesek iz hoferja, zal pa se tako prilepi na podlago, da ga komaj spravim dol. :)))

Jaz ga kupujem v Mr. Pet 🙂 Ima pa ta pesek vonj (otroški puder) in je zelo droben (kar vodi v problem z raznašanjem okoli, ki sem ga omenila :).

Sem našla seznam maloprodajnih mest, kjer dobiš BioSand (Bianca je v oranžno rdeči vreči, ostali se niso tako lepo grudili, ko sem jih preizkusila):

Hvala, Tasmanski vrag 🙂

Sedaj sem kupila mačji wc. Naš maček ni ravno navdušen nad njim, ke je danes zjutraj potrebo opravil na preprogo… Kaj naj naredim, da bo hodil na mačji wc??

ojla…no pred kratkim smo tudi mi dobili mačjega mladiča…kupila sem ji pokrit wc ga par dni pustila odkritega potem pa ga pokrila in ni bilo nobene panike…sem pa mače postavila v v wc in ji s sprednjimi tačkami pokopala po pesku…do sedaj ni opravljala potrebe še nikjer drugje kot v wcju

Oglejte si http://www.litterkwitter.si! Zadeva preskušena po celem svetu… preko 100.000 mačk jo že uporablja po svetu. Na youtubu polno filmov in dokazov da je to veliko bolje kot bakterije ki se širijo s tačkami umazanimi od peska iz wcja in jih vaš muc potem pridno širi po stanovanju in pultih….

pa ta mačji sekret verjetno še ritko obriše muci a ne?? prekleti spermerji

nobeni spemerji.. zadeva dela.. cist preprosto

Jaz sem sprva nekaj ur imela škatlo pa ni tako dobro, ker vse leti ven. Potem sem kupila odprt wc je bilo malo boljše, ampak še vseeno problem ker imam samčka, ki še posebej “kopa” po pesku. Zdaj imam zaprt wc in sem zelo zadovoljna. Imela pa sem ZELO ZELO velike probleme s peskom. Skoraj noben mi ni ugajal, sedaj pa imam KRISTALNI PESEK (Magic Clean), kupim 2 na tri tedne v Tukanu, za enega dam 7€, velikokrat pa imajo ravno na ta pesek akcijo 1+1 gratis (torej enega kupiš enega dobiš zastonj – 2 za 7€). Potem pa enega celega sesujem drugega pa samo dodajam ko je potrebno. Pa sem zadovoljna pa ne prijema se mu na tačke.

mačji wc???zakaj mu ne rečeš naj opravlja potrebo kar v tvojem wc-ju????

New Report

Close