Najdi forum

mačji mladički

Mačke so divje živali, leopard, tegier gepard lev, vse to so divje živali, yo pa jih je kar dala v domače mačke. nehaj se smešiti.

A ti ne ločiš domače mačke od divjih mačk?

Pričkanje kaj dosti ne pomaga pri skrbi za živali, še najmanj pričkanje med ljubitelji.
Dva različna pogleda imamo tu. Eden izhaja iz reševanja (tudi lastniških) mačk napol mrtvih s ceste, ob zavedanju, kako z lahkoto mladičke odnese kakšna kuna, kaj vse slabega in bolečega se mucam lahko zgodi zunaj, drugi pa iz tega, da mačke potrebujejo svobodo, četudi morajo kdaj za to plačati visoko ceno in pohopsati kakšnega ptička. Mogoče včasih biti zastrupljene ali pokasirati metek iz zračne.

Kaj točno je bolj prav, ne vem. Lahko razumem oba pogleda, čeprav mi je veliko bližji tisti, ki ne producira poškodb in prezgodnjih smrti. Na žalost muce ne moremo vprašati, kaj si misli, mi sami pa lahko le ugibamo, kaj je bolj prav.
Jaz bi samo, da se nehate pričkat in stopite skup za dobro živali, tud če je pogled na kakšno svar različen. Ker takole ne bomo nikamor prišli.

Jaz pri moji razvajenki, ki ob široko odprtih vratih szopi na teraso za 3min, naredi krog in se gre raje gret na radiator, definitivno lahko povem, da če lahko mačke izbirajo, izberejo varen, topel dom, kjer je hrana in igrača vedno na voljo….če temu ne bi bilo tako, tega besedila sedaj ne bi pisala z eno roko, ker moram z drugo podpirat njeno rit v mojem naročju =)

ne vem, se strinjams tabo, tudi jaz sem v doilemi glede teh reči.

Tudi jaz ne vem, kar je važno, pa je, da moja mala ve. In po njej lahko sklepam, da če bi mačke izbirale, bi izbrale notri. Saj gleda ptiče skozi okno in jo rajcajo, ampak ko ji odprem vrata, pa samo glavo ven tišči, rit pa ima notri…

vesela bodi da je tako

živjo, js sm pa najdla mucko staro približno 2 tedna, njene mamice ni! kako naj poskrbim za mucka?

Hitro v najbližjo trgovino za živali in po formulo za mačje mladiče ter cucelj. Verjetno ti bodo že tam znali svetovati, sicer se lahko po nasvet obrneš tudi na veterinarja ali lokalno družtvo za zaščito živali (kar po telefonu). Imej mucka na suhem, toplem in varnem, hrani ga vsaki dve uri in nato pomasiraj po zadku, da sprožiš iztrebljanje. To je vse, kar se tako na pamet spomnim o oskrbi tako mladih mačk.

tako kot je gordita povedala če nimaš mleka ker je danes vs ezaprto hitro kakšno društvo ali mačja hiša

Zgoraj imaš pripeto temo, pa si jo preberi.

Jaz se s to teorijo, da morajo bit mačke notri, ne bom nikol strinjala… Moja mačka noče bit notri. Jaz vem, da noče, ker je najina in jo poznam. Tud glede na nagon ni logično. Ljudje smo pa vsako stvar nekako izrodili, še ljudje niso več ljudje, če zmanjka elektrike jih pol pocrka… dobesedno… Hvala lepa za tako življenje…

Imam znanca, ki je bil na Mont Everestu, skupaj s prijateljem, ki se nikoli ni vrnil dol. Ne boš ga prepričal da ne lazi v hribe vsak prosti trenutek, malenkost bolj zdaj pazi – zaradi družine. Tdui moj bivši in jaz, pa moj sedanji partner, smo ekstremisti… Bivši se je ukvarjal z enim od zelo tveganih stvari profesionalno. Ne boš ga prepričal,d a se naj ne. Ni mu žal svojega življenja. V bistvu je bolj sebično do drugih. Zaradi nekih neumnosti imam v najožji družini primer paraplegije – to ga ni izučilo… Isto je z živalmi, mačke zunaj lovijo, to rade počnejo, zato jih jaz ne bom zapisala notri. Vsak ima pa svojo usodo. Tudi svojih partnerjev ne omejujem, če bo pa mene kdo, pa lahko pozabi na kakšna prilagajanja, ker jaz sem jaz s svojo usodo in lahk gre lepo dalje… Nimam otrok, zato imam pravico do življenja po svojih pravilih. Če bi živela drugače, če bi morala – to je zame umiranje na obroke in raje skočim s stolpnice.

Komplicirate pa za stvari, ki sploh niso bistvene, medtem ko je velik drugih pomembnejših stvari za uredit, ampak se pa sam na forumih ne bodo.

Ne vem, zakaj potem maček, ki je trenutno pri meni in je bil par let prostoživeč in popolnoma divji, noče ven?
Aja, očitno je dovolj pameten, da ga je ruska loterija z avtomobilom in pardnevno crkavanje v grabnu nečesa naučilo…
Sploh pa nehajte z naravo, ker domača mačka ni bila nikoli divja žival in je povrh vsega invazivna vrsta.

Vse “domace” macke so nastale iz divje macke.Recemo jim zato domace ker so udomacene.Kaj pa mislis iz cesa so nastale?

Jaz pa lahko po mojih sklepam, da ne želijo biti notri, saj (razen v mrzlih mesecih) nihče ne zdrži notri več kot kakšno uro 😉 In nikoli ne bom pozabila, kako smo vsi trpeli 3 tedne, ko je morala biti ena izmed mačk nekaj časa notri, zaradi vnete rane in je neprestano sedela ob vratih in mjavkala. Mačke in okoliščine so si različne in je nesmiselno posploševati. Ni enako, če imamo mačko spuščeno sredi mesta ali pa na podeželju, kjer v bližini ni nobenih nevarnosti. Že celo življenje imamo mačke pa se nobeni ni zgodila poškodba, ki se ne bo mogla zgoditi notri. Se pa strinjam, da bi mačke morale biti obvezno notri v večjih naseljih, kjer se jim lahko marsikaj zgodi. Samo tudi v tem primeru, bi bilo potrebno za mačko ustrezno poskrbeti in jo navaditi na sprehode na povodcu in se aktivno ukvarjati z njo, da ji ni dolgčas. Večina notranjih mačk, ki sem jih spoznala, se namreč obnaša precej nenaravno, ker enostavno nimajo dovolj stimulacije. Ne vem zakaj se nekaterim zdi, da je mačka povsem srečna, če se jo samo vsake toliko boža in ima ves čas na voljo hrano, medtem ko se je s psom potrebno ukvarjati. Vsako živo bitje potrebuje smisel v življenju in psiho-fizično stimulacijo.

Jaz se strinjam s tem, da imamo mačko notri, kjer je zaščitena pred zunanjimi navarnostmi, ampak se mi zdi v redu, da gre ven vsak dan za kakšno urico in da si z njo.

Živjo vsem. Mene zanima, če bi imel kdo za oddat mačjega mladička starega med 2 in 3 mesece po možnosti sive barve ali pa tigrastega sivega.

Mačji mladiči ne smejo iz legla pred dopolnjenimi 12-imi tedni starosti.

New Report

Close