Lyrica
Pogosto se mi dogaja, da se ne znajdem v hrupnem prostoru, tam kjer je veliko ljudi. Popade me strah, čutim nemir, neprijetnost in bojazen, da se bom onesvestila.
Zdravnik mi je predpisal Lyrico, ki menda pomaga pregnati tesnobo.
Zanima me, če imate kaj izkušenj, če po jemanju tega zdravila mnogi pacienti dobijo hud glavobol, se redijo in postanejo pasivni in dementni.
Pozdravljeni,
to so možni stranski učinki Lyrice, ki sicer ni prvi izbor pri zdravljenju anksioznih motenj, morda bi vam bolj ustrezal en SSRI.
Lep pozdrav,
Ko sem prebrala stranske učinke, mi ni bilo razumljivo, da so po jemanju teh zdravil možni stranski učinki, da postaneš pozabljiv, vzkipljiv in da dobiš glavobole. Ker se že sedaj zelo trudim, da močne in hude glavobole preprečim, sem imela pomisleke pred morebitnimi posledicami.
Prosim, če bi mi napisali, kaj so to SSRI.
Zahvaljujem se vam za pojasnilo.
Pozdravljeni,
SSRI-ji so antidepresivi iz skupine selektivnih zaviralcev ponovnega prevzema serotonina. Ta skupina je običajno prva izbira pri zdravljenju depresivnih in anksioznih simptomov. Morate se zavedati, da zdravila lahko zmanjšajo ali tudi izničijo simptome, ne morejo pa odpraviti vzroke za vašo motnjo. Zato vam priporočam, da premislite tudi o psihoterapiji in drugih nefarmakoloških ukrepih (prehrana, gibanje, sproščanje itp).
Lep pozdrav,
Še enkrat se vam zahvaljujem za odgovor na mojo prošnjo. Zanima me pa še to-meni zdravnik ni niti omenil antidepresivov iz skupine zaviralcev za vzpostavitev ponovnega prevzema serotonina.
Kot sem mu povedala, me v določenih prostorih, kamor grem po službeni dolžnosti, začne oblivati znoj, čutim omotico in začne mi neznansko razbijati srce. Me je strah. Včasih niti govoriti ne morem, kaj šele, da bi z mojim razlaganjem motivirala druge.
Poskušala sem jemati persen, toda ne pomaga, zgoraj navedeni simptomi izzvenijo prav počasi šele takrat, ko zapustim prostor.
Znanka mi je povedala, da jemlje prah ashwagandha. Bi prosila, če bi napisali kaj o tem.
Pozdravljeni,
Ashwaghanda je prehransko dopolnilo, ki se uporablja v ajurvedski medicini za eno kopico različnih bolezenskih stanj. Če se odločite za jemanje, vas prosim, da ste pozorna na stranske učinke in interakcije z drugimi zdravili. Več si lahko preberete tukaj..
Osebno, ne bi jemala ta pripravek, če se že želite izogniti zdravilom, potem se rajše posvetite tistem kar je dokazano učinkovito: fizična aktivnost, pravilna prehrana, vaje sproščanja in preusmerjanja in zelo priporočljiva je psihoterapija.
Lep pozdrav,