luščenje čepa?
Pozdravljeni!
Sem v 37. tednu nosečnosti. Med spolnim odnosom sva opazila krvav izcedek oz. sluz nekoliko temnejše rdeče barve v velikosti graha, izcedka potem ni bilo več oz. le rahlo obarvan papir po opravljeni mali potrebi. Krčev nimam, otrok pa se premika kot običajno. Na kaj moram biti pozorna? Je potreben obisk ginekologa oz. porodnišnice?
ne vem, se zgodi….če se bo ponovilo, morda obiščite ginekologa, sicer pa se za nekaj časa ali pa kar do poroda odpovejte spolnim odnosom.
se strinjam z odločitvijo, da abstinirate od spolnih odnosov. Vse drugo je kr neki ugibanje brez veliko smisla.
Spostovani
Trenutko me je pograbila panika in resnicno si zelim vasega mnenja.
Noseca sem 22 tednov in 5 dni, vceraj sem imela morfologijo in je bilo vse ok. Slisala sem, da je maternicno ustje dolgo 4 cm. Popoldan sva s parnerjem imela spolni odnos in zvecer sem si preventivno vstavila Gynophylus kapsulo. Danes me je nekajkrat med hojo zapeklo v spodnjem delu trebuha za kaki 2 sekundi. Popoldan sem na papirju tudi opazila malo rumenega, enake barve kot vsebina kapsule in sem sklepala, da gre za izlocanje le te. Sedaj pa sem sla ponovno na wc in na papirju opazila cisto prozorno sluz. Grozno sem se vstrasila, ker naj bi tako izgledal tudi cep, vendar ni bilo nic krvavo ampak cisto prozorno. Sedaj pa nevem ali je to morda mozno tudi izlocanje ovoja kapsule, ki je prozorna ali kaj..nevem, res sem cisto prestrasena in nevem kaj naj naredim.
Lepo bi vas prosila za nasvet in vase mnenje
Spoštovani,
žal je na daljavo res brezplodno razpravljati o tem, kaj bi opažena sluz lahko pomenila, ampak pri 4cm dolgem MV mislim, da to ni sluzni čep. Če pa vas tako zelo skrbi možnost prezgodnjega poroda, pa vam lahko kot edini smiseln ukrep priporočam abstinenco od spolnih odnosov.