Najdi forum

lunin post

Oj,
koliko vas uspeva v tem postu? To počenjam prvič, sem ravnokar spila vroč metin čaj, da bom lažje potonila v spanec.
Jutri pa si moram omisliti kakšno dopoldansko dejavnost, ki me bo zamotila, da se misli ne bodo sukale okrog hrane.
Hm, likanje odpade, sem že vse danes zlikala.

S kakšno hrano naj začnem po zaključku posta?

LP

OJ… ja jaz sem uspešno prebrodila post 0,9kg manj.Am ne vem kaj bi bilo najbol primerno za po postu men se je tune zaluštalo, pa sem jo snedla.

Ja, meni pa ni zneslo. Očitno še nisem psihično zrela za te stvari, napaka pa je bila, da sem bila doma. Morala bi ven, ampak moji fantje zahtevajo svoje.
Zjutraj sem odšla s psom na en giro, ko sem prišla nazaj sem si skuhala en metin čajček, ga popila, potem pa se začela na smrt trest.
Zavrtelo se mi je v glavi, noge pa so bile mehke. Tako sem 6 ur pred potekom posta omagala. Bo drugič bolje a ne?

lp

Juhu sem zdržala,mož tudi,hehe.Jedli smo v sob.ob 13.30 testenine s pelati,pa vse do ned.15.45 nič.Potem pa gov.juha (dol pobrano mašč.)noter namesto rezancev brokoli,piščančji zrezek, v Tefal ponvi spečeni dve jajčki,špinačo,pa vsak 1 mali kuhan krompir,olupljen,zvečer kislo zelje,1 tanki kos polnozrnatega kruha.
Možu pokazalo -1,9kg,meni -1,6 kg manj.
Samo s tem se seveda ne da shujšat,vsekakor disciplina hrane in gibanje sodi zraven.Midva prakticirava že četrtič, to zgolj prečiščevalno,da se telo malo očisti.Pijeva samo vodo,razen zjutraj črno kavo,ali pa malo črno kavico pred športnimi aktivnostmi.Po postu se počutiva SUPER!!!

Sploh se ni zasekirat jaz tud kdaj ne zdržim, sam je pa tko ko sem enkrat zdržala sem potem vedno naprej mi sploh ni noben problem. Sam je pa teško ko kuhaš za nekoga sam se moraš pa stran spravit. Če se le da jaz ta dan v mesecu namenim počutku, ker bol ko se rekreiram bol sem lačna.

Za vse,ki se postite po luni:

1.polna luna pon.24.12 ob 2.17h (samo voda in nesladkan čaj,niti natreen)
2.prazna luna ned.9.12. ob 18.41h (post z beljakovinami-brez vitaminov in z čim manj tekočine)
3.lunin krajec ali t.i.zadnji krajec sob.1.12.ob 13.45 (post s svežo zelenjavo ali svežim sadjem)
4.prvi krajec, v tem času ni pričakovati nevem kakšnih učinkov shujšati, pon.17.12. ob 11.19h (post s fermentiranimi mlečnimi izdelki)

To sem našla na luninem forumu.

Tako,kdo vse bo vztrajal v sob.1.12. ob 18.41?Jaz zagotovo zopet,mož tudi hehehe :o)))
Snofla bova samo na vodi,ali se bova držali posta z beljakovinami?Ni mi jasno zakaj čim manj tekočine?Mogoče ti ali pa dracon vesta čemu to?

aja,snofla,lepo ampak res lepo prosim recept za mufine.V Sparu je pekač za mufine v akciji 3,99.- bi kupila,pa stestirala zadevo :O)ob priliki.Vnaprej ti hvala.

snofla,si danes tukaj?Sem zelo,zelo slabo,težave v družinskem krogu,bi samo jokala.Že od petka zvečer.

PURANJI MUFFINI(moj najljubši)
Sestavine:
300 g mletih puranjih prsi
100 g skute z 0,5% m.m.
100 g polnozrnate pšenične moke
200 g beljaka (5 jajc)
30 g rumenjaka (2 jajci)
6 g pecilnega praška
sol, poper, česen,čebula, peteršilj

Priprava:
Vse naštete sestavine stresemo v posodo in jih dobro premešamo. Nato maso razporedimo v pekač za muffine, tako da dobimo 12 muffinov. Pečemo v pečici 30-35 minut pri 180 °C.

Sestava za 1 muffin:Kcal 78,3
B 9,9 g OH:6,6g M: 1,3 g

SKUTINI MUFFINI
Sestavine:
500 g skute
100 g ovsenih otrobov
100 g polnozrnate pšenične moke
3 jajca
200 g jogurta
5 žlic sladila v posipu
polovica vrečke pecilnega praška
aroma vanilje

Priprava:
Skuto premešamo z jogurtom, jajci in aromo. Posebej premešamo suhe sestavine, ki jih nato dodamo skutini mešanici.
Z žličko zajemamo majhne kupčke ter jih polagamo v pekač za mini muffine. Pečemo cca. 20-25 minut pri 175 stopinjah C.

Sestava za 6 muffinov Kcal: 325
B: 32 g Oh: 32 g M: 7 g

DOBER TEK!

jah tud jaz bi samo jokala že od petka zvečer… veš na nekatere luna tudi malo vpliva in smo mal bol čustveni, da ne govorim o tem, da gre ravno tiste dni vse narobe, da si potem lahko res čisto na psu.

Nikar se tolažit z hrano…ne pomaga,čez pol urce si samo še bol slabe volje.
Predlagam skodelica toplega mleka z žličko medu,mene zelo pomiri.SE pa med tekom sprošča hormon sreče tako, da če imaš kaj volje se mal zapodi ven…makar na hitro hojo pozno zvečer ali zgodaj zjutraj imam jaz najrajš.Tako imam čas samo zase gledam v lučke in fantaziram.

Dracon je napisal en dober stavek, da ni nič brez razloga in da če nekaj ne gre je to zato ker ti je namenjeno nekaj bolšega :o) Zato pričakuj boljši dan.

Jutro Snofla.
Draga moja snofla,moja mami (56) ima raka na jetrih,tako ji je bilo rečeno v petek,včeraj je dobila potrjeno še drugo mnenje .Danes je naročena na pregled koloskopijo,tam bodo pa baje videli,če se širi na črevesje ali?,danes sem na trnih,zelo nezbrana.Očeta nimam več,umrl pri 40-ih v prometni nesreči,tako da veš,kako mi je.
Apetita sploh nimam,zgleda to naredijo malo živčki.Komaj pa čakam danes 17.30 na trening,da parkrat z jeze fajn zažgem po tisti boksarski vreči,ker me kar boli v predelu prsi in to mora ven.Res ti iskrena hvala!!!
Hvala ti 100X za recept,ga bom preizkusila v nedeljo po izteku posta.Bom z otroci malo čarala v kuhinji,da vsi skupaj pridemo malo na druge misli,vsaj kolikor se da.Bom se pa zagotovo v sob.+ned.zapodila s sinom na pohorje,sem bila tudi v to nedeljo.Iz vse jeze,razočaranja sem se zapodila.

Moji najtežji trenutki so bili ob izgubi očeta 3 dni pred maturo,malo pred maturantskim plesom in vpisom na fakulteto… z vsakim korakom sem zgubljala vse po vrsti,očeta,okolje,sošolce.Ampak dejstvo je da ob takih situacijah odrasteš prav na hitro, mi je pa zelo žal za situacijo v kateri si.
Probaj se mami čim več posvetit dokler jo še imaš,ko je ne bo več bo tako ostala v tvojem srcu.Jaz z mojim očetom velikrat kakšno rečem tako, da se ne počutim samo pa naj bo čudno ali ne vem da me sliši. Je pa mama ki je vzgojila hčerko ki lepo vzgaja svoje otroke najbol srečna mama.

Muffine pa le probajte men so zelo dobri, jaz sem meso na čebuli prpražla in jih šele prepražene dala v maso sem se bala da nebi bili surovi not, pa je super izpadlo.

Iskrena ti hvala za tvoje razumevanje.Stavek :je mama,ki je vzgojila hčerko,ki lepo vzgaja svoje otroke najbolj srečna mama,ganila si me,tako da zdaj ponovno jočem.
Točno tako jih vzgajam dobro se z dobrim vrača,ne bodi zloben,nevoščljiv,bodi pripravljen vsaj poslušati koga v stiski,tudi pomagati…in ne želi drugim slabo.Moji otroci odraščajo v ljubezni,kar se tudi pove,pokaže…nesoglasja rešimo takoj in ne kuhamo zamere…Služba mi žal ne dopušča,da preživim z njimi nevem koliko časa,vendar ko pa imam čas ga skupaj izkoristimo maksimalno.Točno vedo ,kot jaz rečem ko je denar,samo ga rabimo za položnice,življenje,obutev,in pa ko ga je malo manj, rit stiskamo,mesec ko naročimo kurilno olje,ko smo na novo delali inštalacijo za kurjavo,peč,ko potrebujeta oba oblačila in obutev,tudi ko je začetek šolskega leta…Toda,ko imasta roj.dan in pa seveda čas Božička se mami in ati ne šparata za njuna darila.
Toda ne bom pisala romanov,to je forum namenjen hujšanju in ne o takšnih rečeh.
Hvala snofla!!! obenem pa opravičilo vsem tistim,zaradi pisanja,ki ne sodi v ta forum.
Se zahvaljujem na razumevanju.
Te jutri malo preberem snofla,ker sem danes samo do 12h v službi.

New Report

Close