Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva LAPAROSKOPIJA IN SPOLNI ODNOS

LAPAROSKOPIJA IN SPOLNI ODNOS

Spostovani,

ponovno vas pozdravljam in zastavljam novo vprasanje:

Narocena sem na laparoskopijo,datum je takoj po koncu ciklusa, pa me zanima , ce v tem mesecu, ko cakam na laparoskopijo, zanosim in tega ne bom vedela, ker je potem takoj operacija po koncanem ciklusu, kaj mi v tem primeru svetujete?

Drugo vprasanje pa je, koliko casa po operaciji ne smeva imeti spolnih odnosov, in koliksna je moznost zanositve po operaciji?

Hvala!

Ksenija

Konec ciklusa je ob pričetku menstruacije, ko se tudi prične nov ciklus, torej imate LPSC takoj po končani menstruaciji, prav? Torej ne boste noseči, ker boste ob “izostanku menstruacije” odpovedali LPSC, kajne da? Če ste s “koncem ciklusa” slučajno imeli v mislih “ovulacijo”, potem tudi LPSC ne bo škodila morebitni “nekaj ur trajajoči nosečnosti”.
Po operaciji (ne vem za kakšno naj bi šlo) je dobro imeti kak teden “odmora”, zanositev pa je možna takorekoč takoj po operaciji, če ne gre za kaj več kot odstranitev zarastlin ali celo samo “pogled v trebuh”. V primeru kakšnega pomembnejšega posega na maternici (miomi?) pa se svetuje nekaj mesecev pavze.

New Report

Close