krvavitev po spolnem odnosu
Pozdravljeni!
Stara sem 30 let in rodila dvakrat pred 5 in 3 leti. Menstruacije neboleče ciklus od 28 pa tudi do 32 dni. Pri spolnem odnosu sem opazila krvavitev, bilo jo je kot bi se začela menstruacija, zjutraj je bil izcedek še rjav kot ob koncu menstruacije, vendar zelo malo (partner me je zadovoljeval s prsti). Pred 8 leti se mi je zgodilo enako, večkrat po spolnem odnosu krvavela, vendar mislim, da manj, nisem pa sigurna. Takrat sem šla na pregled in bilo je vse ok, le ginekolog je svetoval naj bo partner bolj nežen.:)Bris mi je ginekolog odvzel pred malo manj kot 3 leti, takrat mi je odvzel tudi bris za hpv, ker se je ravno opravljala neka študija. Bilo je vse ok. Spolnih partnerejev od takrat nisem menjala tudi ravno tako moj partner. Zanima me, če bi lahko bil to znak za kakšno hujšo obolenje? Vem, da se moram naročiti za ponovni bris, vendar me vseeno zanima ali naj se kar naročim in omenim, da sem enkrat krvavela ali počakam, če se bo to še v prihodnje dogajalo? Zelo sem zaskrbljena, hvala za vaš odgovor!
Spoštovani,
na pamet je seveda nemogoče neko krvavitev kakorkoli ocenjevati brez pregleda, le verjetnost, da gre za kaj resnega je precej majhna. Predlagam, da se sicer naročite na kurativni obisk pri svojem ginekologu (razlog: kontaktne krvavitve), ob tem pa vam zaradi časovne oddaljenosti od zadnjega brisa morda lahko naredi ponovno tudi tega.
Še enkrat se obračam na vas. Imela sem pregled in ginekolog ni opazil nobenih sprememb, naredil tudi uz ter bris. Po tem sem imela spolni odnos, ki je bil ok, danes pa po spolnem odnosu spet krvav do rjav izcedek. Do menstruacije je še 4 dni. Kaj bi lahko bil vzrok teh krvavitev? Najlepša hvala za odgovor!
ne vem. Očitno neka kontaktna krvavitev, zaradi večje ranljivosti MV ali nožnice.
Pozdravljeni!
Stara sem 25,5 let. 30. marca sem imela operacijo – histero in laparoskopijo, zaradi pregrade na maternici, policističnih jajčnikov, poleg tega pa so mi odkrili še nekaj majhnih žarišč endometrioze. Vse skupaj so mi uspešno odstranili. Vse skupaj so mi odkrili šele potem, ko sva se s fantom leto in pol trudila na prvi zanositvi. Prvi dve menstruaciji po operaciji sta bili normalni, tudi cikel se mi je lepo uredil, glede na to da sem imela prej zelo neredne mentruacije, sta bili sedaj obe na 31 dni. Ginekolog mi je svetoval, da se sedaj čimbolj trudiva na zanositvi, saj je sedaj vse še “frišno” in bi moralo uspeti. Ovulacije pri sebi zelo dobro čutim, saj so zelo izrazite. Prvi mesec nama ni uspelo, sedaj pa v času ovulacije, mogoče kakšen dan kasneje in po izračunu menstruacije, bi to morala dobiti čez 14 dni, pa se je mi je včeraj zvečer po spolnem odnosu oz verjetno že vmes pojavila krvavitev, ki je bila kar močna in sveža, živo rdeče barve, vendar je trajala zelo malo časa, zjutraj je količina krvi ponoči je bila majhna, temno rdeče barve, zjutraj pa le še rjav izcedek, potem pa nobene sledi več. Bolečin nisem imela nobenih. Partnerja imam že 5 let enakega in se mi ni zgodilo še nikoli ničesar podobnega. Imam razlog za skrb? A je mogoče to posledica operacije? Bi se morala naročiti h ginekologu? Resno me že skrbi, da je z mano kaj narobe, glede na to da prvič pri sebi opažam takšne stvari. Upam, da mi boste znali svetovati in hvala za odgovor. LP
Spoštovani,
zakaj bi po odnosu zakrvaveli ne morem uganiti. Ne vem niti ali ste zakrvaveli iz maternične votline in zgolj po naključju po odnosu ali pa gre za krvavitev iz nožnice ali s površine materničnega vratu, ki pa sta lahko posledice mehanike spolnega odnosa, poškodbe ali ranljivosti kot takšne. Vse kar lahko torej rečem je, da se z ginekologom dogovorite za obisk in pregled. Če že dalj časa (več kot 2 leti) niste imeli citološkega brisa materničnega vratu, bi morebiti tudi to ne bilo odveč.