krvavitev izven ciklusa
Pozdravljeni!
Stara sem 25 let, in upam, da boste kljub obilici dela uspeli odgovoriti na moje vprašanje.
Redno menstruacijo imam že od svojega 13 leta starosti, imela sem le enega partnerja, ki je sedaj moj mož, prav tako nikoli nisem uporabljala nobene kontracepcije (niti kemične, niti drugih ne). 26.2. sem dobila zanjo menstruacijo, prejšnji četrtek (4.3.) se je končala. Istega dne sva z možem imela tudi spolne odnose, na kar sem opazila na hlačka manjšo krvavitev, tako se je dogajalo do torka(9.3.), ko sem pač bila mnenja, da me očitno med spolnim odnosom rani in da bova počakala. Vendar sem včeraj in danes kljub temu opazila rahle rjave sledi. Torej, ali je to le posledica tega, ker se mi morda menstruacija ni še čisto končala, ali bi morala pomisliti že kar na raka materničnega vratu. Morda pretiravam, vendar je bila letos ravno druga obletnica, kar so moji mami odkrili raka dojke in me je malo strah. Rajši vprašam neumnost, kot pa da čakam na bogsiga vedi kaj!
Res pa je, da sem tudi poprej že kdaj opazila rjav madež na hlačkah, če sva po mojih domnevah, da je menstruacije konec, prehitro začela z odnosi. Vendar se tokrat zadeva vleče presenetljivo dolgo(en teden). V teh dneh bom imela ovulacijo in rada bi zanosila. Seveda pa bi si želal prej razčistiti tole krvavitev!
Že vnaprej hvala!
Sara
Spoštovani,
mislim, da je panika odveč, vendar po pošti pač ni mogoče ocenjevati razlogov za krvavitve. Če ste imeli brise MV vedno v redu in od zadnjega brisa ni več kot 3 leta, potem je tveganje za spremembe na MV minimalno.
Pozdravljeni,
stara sem 30 let, enkrat rodila, pred dvema letoma zaradi cin III operirana po postopku lletz in po zadnjemu brisu v aprilu je bil pap A. Pred 14 dnevi sem dobila vnetje, ki še ni povsem izvenelo niti po uporabi canestena. Včeraj se je pojavila krvavitev, najprej rjavkasto, zatem pa vedno več krvi pomešane s sluzjo. Zraven je prisoten tudi neprijeten vonj. Zadnjo menstruacijo sem imela 11.10. tako da krvavitve ne morem povezovati z ovulacijo oziroma predčasno menstruacijo. Sicer se mi je pojavil rjav izcedek źe v zadnjih dveh mesecih, ki pa je trajal samo kakšen dan. Bi me moralo skrbeti oziroma bi morala obiskati svojega ginekologa?
Spoštovani,
zakaj tokratne krvavitve ne bi mogli povezovati z menstruacijo? Od prejšnje M je preteklo 23 dni, torej bi to lahko bila nova M. pač se je morda zgodila malo prej. Ovulacija se lahko zgodi že 8. dan ciklusa, temu pa lahko sledi M z 12 do 16 dnevno zamudo. Skratka, ciklus je lahko povsem normalen, če traja vsaj 21 dni. Za enkrat se zdi, da obisk pri G ni potreben.
Pozdravljeni,
Stara sem 32 let, rodila še nisem, z možem skušava zanositi cca 2 leti. Lani januarja so mi odstranili pregrado v maternici. Pred tem sem imela zelo neredne menstruacije, po posegu pa so se nekako uredile. Nisem prepričana ali je poseg pripomogel k bolj rednim menstuacijam ali ne. Zadnjo “normalno” menstruacijo sem dobila 17.11, potem sem začela krvaveti spet 4.12 do 9.12, upala sem da je to morda vgnezditvena krvavitev a je bila dokaj obilna (predvidevam da je taka krvavitev šibkejša). Počakala sem z testom za nosečnost do 19.12, bil je negativen. Krvaveti sem začela spet 21.12 in krvavitev se do danes še ni ustavila, je kar blaga in barva se menjuje, včasih je rjavkasta, včasih pa rdeča. Načrtujem obisk pri ginekologu a ker živim v tujini to ne bo možno še kakšnih 14 dni, zato me zanima vaše mnenje kaj bi lahko pomenila ta krvavitev. Naj povem da sem kasneje naredila še 2 testa nosečnosti z tedenskim razmahom in oba sta bila negativna.
Lep pozdrav
Spoštovani,
omenjene krvavitve so zelo verjetno posledica neke motnje v ciklusu, bodisi nepravilne oziroma nedokončane ovulacije ali kaj takšnega. Morda imate celo luteinsko cisto, ki zdaj moti normalen ciklus in to lahko traja, dokler cista ne poči. Seveda ugibam, zato ne morem reči nič določenega, ampak zadeva lahko vsekakor počaka na možnost obiska vašega ginekologa čez 2 tedna.