Krvavitev iz nožnice
Pozdravljeni!
Imam eno vprašanje. Pred zadnjo menstruacijo, me je zelo srbela vagina in imela sem gost bel izcedek iz nožnice, ki ga ponavadi nikoli nisem imela. V veliki količini se mi je pojavljal tudi med spolnim odnosom. Ko sem dobila menstruacijo je ta srbeč občutek in izcedek prenehal. Po njej pa se mi je ponovno pojavil.
Čez nekaj dni po menstruaciji so me začele srbeti, in na dotik boleti še prsi, postale so bolj povne. Takrat nisem imela nobenih problemov med spolnim odnosom.
Pred dvema dnevoma pa se mi je po spolnem odnosu pojavilo krvavenje iz nožnice in bolečine v jajčnikih. ( 14 dni po menstruaciji).
Stara sem 20 let, ne jemljem kontracepcijskih tabletk, spolni odnos zaščitim s kondomom. Imam rednega sponega partnerja.
Zanima me, kaj se z mano dogaja?
Imam namen obiskati ginekologinjo, ampak ker je odsotna, sem se obrnila na vas, za čimprejšnji odgovor.
[right][/right]Lep pozdrav!
Spoštovani,
glede na to, da se je vse našteto zgodilo prvič, poskusite razumeti kot na naključno težavo. Morda ravno preživljate hormonsko motnjo, ki se včasih zgodi, če ovulacija ni popolna in namesto nje pride do “persistentnega folikla”, torej nekakšne prehodne ciste na jajčniku, ki izloča spolne hormone in moti ciklus. Takšno stanje je praviloma “samoomejujoče”, lahko traja nekaj dni, nekaj tednov ali izjemoma nekaj mesecev. Če se bodo motnje v ritmu krvavitev še kar pojavljale tudi januarja in februarja, takrat obiščite ginekologa. Bel izcedek s srbečico je najverjetneje posledica pretiranega razraščanja gliv kvasovk. Proti temu predpisujemo zdravila, med drugim tudi Canesten, ki je na voljo v lekarnah tudi brez recepta.
Pozdravljeni
Imam precej čudno težavo. Trenutno bi morql nastopiti moj mesečni cikel, ki je kar precej točen. Imam rednega spolnega partnerja ki pa je veliko z doma zato nimava pogostih spolnih odnosov. Vstavljen imam bakreni obroček, zato niti ne paziva, vseeno pa 1x mesečno naredim test nosečnosti, ki je bil vedno negativen. Torej moja težava je v tem da bi morala imeti menstruacijo ki je odsotna pri samozadovoljevanju, ki pa je samo na zunaj pa zadnje 3 dni vedno priteče kri, ki je del sluzi ki se izloča. Imam napete polne in boleče prsi jar je znak da bi menstruacijo mogla imeti, ginekologinja mi je rekla tudi da še nisem pred menopavzo kljub temu da imam 41 let. To se mi ni še nikdar zgodilo zato me resno skrbi kaj se dogaja.
Hvala za odgovor
Pikapolonica460, 28.04.2026 ob 17:49
Pozdravljeni
Imam precej čudno težavo. Trenutno bi morql nastopiti moj mesečni cikel, ki je kar precej točen. Imam rednega spolnega partnerja ki pa je veliko z doma zato nimava pogostih spolnih odnosov. Vstavljen imam bakreni obroček, zato niti ne paziva, vseeno pa 1x mesečno naredim test nosečnosti, ki je bil vedno negativen. Torej moja težava je v tem da bi morala imeti menstruacijo ki je odsotna pri samozadovoljevanju, ki pa je samo na zunaj pa zadnje 3 dni vedno priteče kri, ki je del sluzi ki se izloča. Imam napete polne in boleče prsi jar je znak da bi menstruacijo mogla imeti, ginekologinja mi je rekla tudi da še nisem pred menopavzo kljub temu da imam 41 let. To se mi ni še nikdar zgodilo zato me resno skrbi kaj se dogaja.
Hvala za odgovor
Če niste noseči, gre verjetno za hormonsko motnjo, ki se bo uredila sama.
Če se ne bo, svetujem pregled in sprožitev M s hormonskimi tabletkami.
srečno, N