Krvavitev in sluz
Pozdravljeni dr. Pušenjak,
s svojimi odgovori ste mi že večkrat pomagali, zato se spet obračam na vas.
Nekaj tednov nazaj sem vas spraševala o vmesni krvavitvi, ki se mi je pojavila po tistem ko sem si s tabletami Primolut Nor prestavila menstruacijo. Kot sva takrat ugotovila se je verjetno vse skupaj malo obrnilo na glavo. Po treh dneh je takrat rahla sluzasta krvavitev prenehala nakar sem po 23 dneh dobila menstruacijo, ki je bila normalna (skoraj brez bolečin, trajala je 5 dni, prva dva dneva sicer močnejša drugače pa nič posebnega). Danes je tretji dan, ko menstruacije nimam več, zgodilo pa se je spet nekaj. Včeraj popoldan sem bila na neki prireditvi, morala sem stati zunaj na mrazu, sedela na bolj mrzlem stolu in danes se mi je pojavilo nekaj krvave sluzi, da pa bi imela kakšne bolečine v predelu rodil pa ne morem trditi.
Zanima me ali gre za prehlad ali je tu še prisoten kakšen vpliv tablet ali je kaj drugega?
Hvala za odgovor.
Draga Mojca,
ne iščite dlake v jajcu! Vse skupaj je verjetno iz iste zgodbe kot prejšnje. Razumite, da biologija ni matematika in telo ni švicarska ura. Tako se pač dogaja (morda ste na prireditvi počali še kaj drugega kar je morda bolj pomembno kot mraz??) da raven hormonov zaniha in pride do vmesnih izcedkov ali krvavitev. Vsega ni mogoče razčleniti v detajle niti razložiti. Če so težave prehude in močno motijo vsakdanje življenje, potem se iščejo razlogi in uvaja zdravljenje. Malo “premraženosti” pa ne povzroča motenj v menstruacijskem ciklusu razen pri hudo občutljivih “mimozah”.