krvavenje po spolnem odnosu
Hvala. Ginekolog mi je rekel, da naj bi bil izvor krvavitve policistični jajčniki. Bris je bil negativen. Splošni zdravnik pa mi je dal napotnico za cistoskopijo mehurja. Ultrazvok trebušne votline je bil vredu. Ali obstaja še kakšen ginekološki pregled, za katerega bi lahko zaprosila svojega ginekologa, da pridem stvari do dna? Hvala za vaš čas in odogovor.
ne vem. Tovrstno “iskanje” izvora krvavitve je žal zelo povezano s širokim dojenjem in razumevanjem možnih povezav med pojavi, kar pa ni najbolj ugodna zahteva za zdravnike, ki za tovrstno poglabljanje nimajo (nimamo) toliko časa, kot takšne reči zahtevajo oziroma vzamejo. V glavnem bolj ali manj poskušamo v pičlem času, ki nam je na voljo, čim hitreje ločevati med pomembnimi in manj/nepomembnimi pojavi ter se posvetiti pomembnim, kar seveda povzroča precej nezadovoljstva med tistimi, ki težave vendarle imate, pa le te niso življenjsko pomembne.
Pozdravljeni, stara sem 31 let in pred priblizno enim mesecem sem imela prvi spolni odnos. Takrat sem zacela jesti tudi KT. Od takrat pa do zdaj sem imela se 4x spolne odnose z istim fantom in po zadnjih treh odnosih imam po odnosu krvavi izcedek. Ni ga veliko, ko grem na wc se ponavadi samo obrisem in to je to. Potem se ne pojavlja vec do naslednjega odnosa. Po SO imam tudi obcutek, kot da mi je slabo, vendar se mi zdi, da je samo psiholosko, glede na vse kar sem prebrala na internetu 🙂 .. pri ginekologinji sem narocena konec avgusta. Zanima me, ce je to prepozno in ce so krvavitve kaj povezane s KT ali prvimi odnosi?
Za odgovor se Vam najlepse zahvaljujem
Spoštovani,
po mojem (ugibam, a z izkušnjami) so krvavi izcedki predvsem posledica tega, da ste pred kratkim imeli prvi SO, pri katerem se je verjetno pretrgal himen in to se bo še nekaj časa dogajalo, potem pa bo minilo. Skratka, nič zaskrbljujočega.
Pozdravljeni!
Stara sem 21 let,in imam parterja že pet let. Tri mesece nazaj sem zanosila in v 7. tednu tudi spontano splavila. Do sedaj sem imela dve menstruaciji. Zadnja menstruacija je trajala od 6.6 do 11.6, torej 11.6 nisem krvavela, včeraj sva imela s partnerjem spolni odnos in pojavil se je rjavkast izcedek,ki je trajal par ur in nato izginil, sprva sem mislila da je še od mesečnega perila. Danes nisem krvavela nič, po spolnem odnosu pa se je spet pojavila kri ampak sveža torej svetlo rdeče barve pomešana s sluzjo. Zanima me ali bi lahko bil rak na materičnemu vratu. Naj še omenim, da sem bila cepljena proti raku na materičnem vratu le enkrat.
Hvala
Spoštovani,
omenjena krvavitev je skoraj zanesljivo povsem funkcijska in glede na bližino splava morda še kaj v zvezi s tem. Če sicer redno hodite k ginekologu (vsaj 1x na 3 leta) in je bil zadnji bris PAP v redu, potem zanesljivo ni nič v smeri raka na MV.