Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Kri v blatu dojenčka

Kri v blatu dojenčka

Pozdravljeni!

Že nekajkrat (pribl.5x) sem pri svoji 3 in pol mesečni punčki opazila kri na blatu. Ta kri je vključena v sluz. Dosedaj je bila v majhnih količinah (npr. kot par sluzasto-krvavih nitk), danes pa občutno več (za veliko žlico in še malo). Na koncu se je napenjala in kakala le še krvavkasto sluz..
Sicer je izključno dojena in zelo lepo napreduje, pred 14 dnevi je bila 1. cepljena, tudi proti rota virusu (cepivo Rotateq). Takrat je imela 6.4 kg. Dosti bruha (sesirjeno mleko) in jo moram zato nositi naokoli v pokončnem položaju. Vendar ker pridobiva na teži in ni hujšega, pediatrinja in jaz temu nisva posvečali posebne pozornosti.
V družini ni nobenih kroničnih ali avtoimunih bolezni. Dosedaj punčka še ni bila bolana.

Ali bi me moralo kaj skrbeti?
Najlepša hvala za odgovor in LP, Maja

Lahko je v zvezi s cep,jenjem proti rotavirusu, čeprav tega še nisem videla in opisano posebej tudi ni, lahko je v zvezi s kakšno motrnjo prebave, tudi aleregijo na kravje mleko. Lahko je tudi črevesna okužba, čerpav bi v tem primeru otrok imel vsaj pogostejše odvajanje, če ne celo drisko.
Zaenkrat bi morda iz vaše prehrane opustili kravje mleko in mlečne izdelke, če pa ima otrok kakršnekoli bolečine, napenjanje, krče, pa prej tudi pregled pri vašem pediatru.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Pozdravljeni še enkrat,
od takrat sem bila na striktni dieti brez kravjega mleka in mlečnih izdelkov, sprva je zgledalo, da je šlo na bolje, nakar se je spet ponovilo – obilo krvavkaste sluzi, napenjanje. Zato je pediatrinja odložila 2. cepljenje in me poslala k gastroenterologu. On je ugotovil analno fisuro, odvzel kri, in jo hkrati naročil na test z obliži.
Sicer punčka še vedno izgleda zdrava, brez težav (bolečine v trebuhu, krči, izpuščaj), lepo napreduje in pridobiva na teži.
Sedaj se mi poraja par vprašanj, in bi Vas prosila za odgovore:
-zakaj pri dojenčku nastane analna fisura? zaradi vnetja?
-kako izgleda ko izpade črevo? Oba sta me spraševala, če je izpadlo črevo ob napenjanju, ko je odvajala le še krvavo sluz.. rekla sem ne, vendar sem ob napenjanju na koncu iztrebljanja videla, da je bila analna odprtina bolj odprta (premer pribl 0.5cm) vidna pa je bila sluznična guba, ki je silila navzven(ne znam drugače opisati), ko se je nehala napenjati, se je anus zaprl in nisem več videla sluznice. Je bilo to izpadlo črevo?
-Koliko časa traja test z obliži? A gremo še isti dan domov?
-Zakaj se odloži cepljenje?

Najlepša hvala za odgovore in lep pozdrav.

Fisura je razpoka sluznice ritke, najpogosteje nastane zaradi trdega ali ekspolozivnega kakanja.

Hemeroidov ne smemo zamenjati za izrazitejšo sluznično gubo, kajti hemeroidi so izpadle in s krvjo napolnjene vene. Pri odvajanju blata seveda pride tudi do tega, da lahko pokuka tudi tista sluznica, ki je normalno v anusu, po končanem odvajanju pa se vse porvne v normalno stanje.

http://www.hipusa.com/webmd/images/health_and_medical_reference/skin_and_beauty/understandinghemorrhoidsbasics-hemorrhoids.jpg
http://www.natural-hemorrhoidscure.com/wp-content/pics/Pictures-of-Hemorrhoids-External-Hemorrhoid.jpg

Test z obliži poteka tako, da se obliži z alergeni nalepijo na kožo, ne vem pa natančno, koliko časa morajo biti prilepljeni in kdaj se odčita izvid.
Cepljenje se vedno odloži, če smo sredi neke diagnostične obdelave, sploh za cepljenje proti rotavirusni driski. Nikakor ne bi želeli otroku kakorkoli škoditi. Ko pa bo vse jasno, se bo cepljenje nadaljevalo.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

dober dan mam samo eno prasnaje mene nekaj zanima sem panicna in nevem kaj narediti imam sina starega 16mesecov in je jedel lubenico in ko se je pokakal naslednji dan je bilo videti na blatu peške in kod pikice rdece alo je kri ali mogoce od lubenice ,, pa vas prosim na nasvet kako naj to locim ker nisam preprocana ali je od lubenice ali pa kri,, lepo pozdravljeni

pozdravljei meni samo zanima imam sina starega16mesecev in je jedel lubenico in ko se je pokakal sem vidla peške in na blatu rdece pikice ali je to kri ali pa od lubenice ali je mozno da je to lubenica ker res nemorem locit to pa me zanima ali imate kaksen nasvet da bi lahko locila to. lepo pozdravljeni

Manj verjetno je, da so rdeče pikice neprebavljena lubenica. Kar koli pa je, mora v dnevu, dveh izzveneti, sicer priporočam pregled blata na kri. Za bodoče pa odstranite peške, preden jih otrok poje:=)

New Report

Close