Najdi forum

Kri v blatu

Zdravo!
Imam psa, ruskega hrta. Kot je znano imajo hrti nasploh zelo občutljiv želodec. Pred nedavnim je imel borelio in smo jo z antibiotiki pozdravili, vendar so mi povedali, da se lahko zopet pojavi in da naj bom pozorna na slabo počutje, drisko, bruhanje, utrujenost, bolečine v sklepih… Sedaj pa k problemu. Imel je hrano eukanuba, ker mu nekako ni bilo za jest, sem se odločilada zamenjam hrano. Polomila sem ga ker nisem nove hrane uvajala postopoma ampak kar naenkrat. Samih briketov ni hotel jesti, zato sem mu nasledji umešala tuno in prav tako naslednji dan in je pomalical za šalo. Ponoči me je zbudil ker je hotel na wc…driska, normalna driska, zjutraj pa črn žele in kri v blatu. Poklicala sem na veterino in so dejali da je to verjetno posledica zamenjave hrane in da je sluznica razdražena, ker toliko driska…problem je v tem da ni veliko driskal. Kri v blatu pa se mi sliši kot velik problem, vročine nima (38,3), psi imajo itak normalno 38.
Zanimajo me vaše izkušnje ali celo kako strokovno mnenje.
Najlepša hvala za odgovore.
Katja

Glede na to, da je tudi mene skoraj kap, ko sem prvič videla pri svojem psu kri v blatu, zelo dobro razumem, da te skrbi. Je pa zadeva manj grozna kot je videti – pri psih z občutljivimi prebavili lahko pride do tega (razdražena ali vneta črevesna sluznica, kot so ti povedali na vet.) ob spremembi hrane ali če pes kaj “napačnega” poje. Pozdravi se “samo od sebe” z dieto proti driski in nato postopnim uvajanjem hrane, ki jo pes je. Če gre za enkratno zadevo (v blatu je kri, sluz ali oboje) in je najkasnje naslednji dan blato že brez krvi (tudi, če ima še drisko), je treba sicer paziti na hrano, drugače pa ti ni treba skrbeti. Bodi pa pozorna, ali je v blatu sveža, torej rdeča kri (črevesje), ali črna, prebavljena (želodec – pozor, pes lahko tako “neopazno” izgubi kar nekaj krvi in zelo oslabi) in če v enem dnevu (vsaj jaz sem to vzela za merilo, se mi je obneslo) kri ne “izgine”, takoj k vetu. Mogoče še tole: mene je vet. opozoril, naj ima v primeru driske moja žverca dieto vsaj en teden, še raje pa 10 dni, tudi, če so iztrebki že drugi dan normalni – vse to velja za težave s črevesjem, za želodec ne vem podrobno.
Z boreliozo pa nimam izkušenj, če in v kakem primeru driska kaže na ponovitev, ti ne vem povedati.
Lp, Breda

Kri je sveža… in ko gre kakat je tako, kot bi imel zadaj “škropilnico”…
Bom poskusila z dieto in bomo vidl kaj. Se pravi če bo jutri še kri, ga kr peljem
Res ti lepa hvala za nasvet. Sem se malce pomirila.

Ce do popoldneva kri ne izgine, ga pelji k veterinarju, da dobi antibiotik. Problem je namrec, ker gre za krvavitev v crevesju in lahko pride do zastrupitve (absorpcija) – pri takih primerih se antibiotik daje ze iz preventivnih razlogov.
Ce ima pes tako mocno drisko, bo potreben tudi vsaj enodnevni post, kaksna stvar proti “ustavljanju” driske pa tudi ne bi skodila.
Pa pazi, da dovolj pije.
m.

------- www.kosovir.si

Ja, js mu bom dala do pace kuhan riž in pustega purana in pa par tablet oglja… js sam upam da bo tole minilo. Ful me skrbi, se mi zdi tak, notr čist brez energije, sicer zunaj še kar živahen ampak se uleže v sneg kar pa ni v njegovi navadi…

Jaz sem svoji dajala (oz. ji dam še zdaj, če je treba) borovničev čaj – zapira, ne moreš predozirati, pa še tekočino spraviš v psa. Oglje se mi pa ni nikoli obneslo – edini učinek je bila še bolj posvinjana dlaka, pa tudi vidiš ne, kaj pride iz psa :). To, kar mi pa ni “všeč” pri tvojem opisu, je pa apatija – če ni kaj hudega, je pes pri celi zadevi povsem normalen, živahen doma in zunaj, ima apetit, skratka po obnašanju skoraj ne vidiš, da bi bilo kaj narobe. Če je pes apatičen, bi jaz vseeno kar pičila k veterinarju – saj mogoče ga samo malo zvija po trebuščku, ampak zihr je zihr.
Lp, Breda

borzoj napisal:

> Ja, js mu bom dala do pace kuhan riž in pustega purana in pa
> par tablet oglja… js sam upam da bo tole minilo. Ful me
> skrbi, se mi zdi tak, notr čist brez energije, sicer zunaj še
> kar živahen ampak se uleže v sneg kar pa ni v njegovi navadi…

Potem je veliko bolj pametno da ga odpelješ do veterinarja kot pa da črevo še dodatno obremenjuješ s hrano.

in definitivno naj bo en dan brez hrane – tudi razkuhan riz mu bo v takem stanju samo se dodatno razdrazil crevo. Od enega dneva brez hrane ne bo umrl …
Kot sem rekla, mor pa nujno pit. Bi bilo zelo priporocljivo, da mu v vodo zmesas nadomestek za elektrolite.

------- www.kosovir.si

Pozdravljeni

Z zaročencem sva 22.8 šla iskati psa v zavetišče, kjer so nama potrdili da je ps zdrav in cepljen vendar je že isti dan imev v blatu kri. Do danes naju ni preveč skrbelo ker sva mislila da je možno da ima kri v blatu zaradi spremembe. Naš Roki je star 1 leto in kri se pojavlja zmeraj bolj pogosto in na čase jo je kar precej. Resnično se veselim odgovora, ker me že zelo skrbi.

New Report

Close