krajši delovni čas
Pozdravljena,
o tem je bilo že ogromno napisanega (iskalnik).
Sama pričnem s krajšim delovnim časom v ponedeljek (6 ur).
Plača pri 6 urah ne bo bistveno drugačna, dopusta bom imela nekoliko več (22 dni po 8 ur, kar pomeni skoraj 30 dni po 6 ur).
Razliko do polnega delovnega časa ti plača država.
Dodatek bo nekoliko večji, plačilo vrtca malo nižje (če) ampak najvažnejše je, da bom vsaj nekaj časa več preživela z miškolinoma, da mi ne bo potrebno hoditi v vrtec okoli pol petih popoldan, ampak ju bom pobrala že nekaj do 2.
In to je to kar šteje;)
lp
Država ti ne plača ostanka plače, pač pa ti za manjkajoče ure krije zavarovanje in tudi delovna doba ti teče, kot da bi delala polni delovnik.
AnaS, v kadrovski ti morajo znati izračunati plačo! Na izpiskih imaš verjetno napisano, kaj je plača, kaj so dodatki (malica, prevoz) in grob izračun lahko dobiš iz tega. Malico in prevoz dobiš v celoti, ker delaš najmanj 4 ure. Vsaj tako je pri nas.
V roke vzemi zadnjo plačilno listo in poišči bruto znesek. Če boš delala po 4 ure je novi bruto za izračun plače med koriščenjem krajšega del. časa 50% prvotnega, če boš delala po 5 ur je novi bruto 62,5% in če boš delala po 6 ur je 75% prvotnega. Tako imaš sedaj bruto za izračun nove plače. Če ti v firmi ne znajo izračunati pojdi na stran ali in si tam poišči izračune. Vpisati moraš še % olajšave za vzdrževane člane. Prehrano in vožnjo dobiš povrnjeno tako kot do sedaj. Upam, da bo šlo. Če pa ne lahko napišeš bruto pa ti bom jaz zračunala.
Oj,
meni so priznali 30 dni delovnega dopusta, ker so ga preračunali v ure.
Morda je to njihova dobra volja, računovodkinja je rekla, da se ji tako zdi edino prav.
In sevbeda je tudi meni prav..
Zaposlena sem pa pri s.p., tako, da gredo morda tudi zaradi tega malo bolj na roke.
Pogodbo je pa potrebno narediti novo in zagotovo aneks ni dovolj.
lp