Najdi forum

Kako naj odpravim kožno plesen. S kremami in tabletami sem že probala in obupala. Obstaja kakšno zelišče za to nadlogo.
Hvala za nasvet!

vem,da kozno plesen uspesno prezene krema canasten. za zelisca pa ne bi vedela. me pa prav zanima,ce bo kdo vedel za kak domaci recept. p

Trdovratna zadeva, s katero se ubadam že kakšnih 20 let. Izgine, pride, izgine, pride ….

Ugotovila sem, da imam najmanj težav, če za kopanje in tuširanje ne uporabljam nič drugega kot vodo. Nobenega mila, nobenega mleka ali losijona po kopanju …. ničesar.
Takoj, ko se hočem malo pocrkljati s kakšno dišečo žavbico ali kopeljo, se začne srbeča lisica, ki se potem razleze naprej …..

Canesten, Daktarin in vse ostalo ne pomaga.

Kadar je nadloga le prehuda in se kar širi in širi, v lekarni kupim tekočino proti glivicam. Z njo se mažem en teden enkrat ali dvakrat dnevno (odvisno od intenzivnosti plesni), potem pa s Canestenom toliko časa, dokler ne porabim cele tube. V času “zdravljenja” omejim umivanje na hitro tuširanje z mlačno vodo brez brisanja z brisačo – samo pivnanje – in seveda brez žajfic, šamponov … Lase si takrat perem v umivalniku, da sigurno ne pokasiram kakšne doze šampona na telo.
Ker se po tej terapiji ne smeš nastavljati sončnim žarkom, je to dobro narediti pozimi, ko je telo čimbolj pokrito – oz. oboleli deli telesa.

Sitnosti, ni kaj!!!! Ampak, ne moreš narediti nič drugega, kot prenehati uporabljati mila. Zaščitni sloj na koži je pretanek in se ob uporabi mil še stanjša, kar da glivicam idealno mesto za bivanje in razmnoževanje….

Aja, pa še to:

Vsako cunjico, ki se ti valja nekaj mesecev v omari operi preden jo boš ponovno oblekla.
Težave so tudi z oblačili, ki jih pomerjaš v trgovini…..

Vse to je polno glivic, ki čakajo na gostitelja …. to si pa ti, jaz in nama podobni :))))

Nataša

Sporoči, če imaš vitiligo – bele lise na koži!

New Report

Close