Kožica ob vhodu v nožnico
pozdravljeni.
Pri skorajda vsakem spolnem odnosu me boli koža (prožna in tanka),ki ne zapira vhoda v nožnico (zdi se mi da ne gre za deviško kožico,ker te že nekaj časa ne bi smela več imeti),ampak se začne na skrajnem spodnjem delu vhoda,potem pa prehaja v tršo kožo,skupaj z mišico,ki se približa anusu.ta kožica me predvsem pri spolnih odnosih od zadaj (kjer je lega penisa vedno pomaknjena bolj proti spodnjemu delo vhoda) vedno boli in peče.Po dveh dneh se zadeva nekako umiri in vse je spet v redu.Včeraj je šlo celo tako daleč,da je nastala malo večja ranica,ki je dobro vidna.Spolne odnose imam enkrat -dvakrat tedensko,včasih pa tudi po 14 dni nič.Stara sem 17 let.Zanima me kako je s tem,in kako se znebiti te neprijetne bolečine in kaj ta kožica pravzaprav sploh predstavlja?
Da boste vedeli o kateri kožici govorim:
o tisti,ki je označena s črko a.
http://www.vh.org/adult/provider/anatomy/AnatomicVariants/OrganSystem/Images/45.gif
Spoštovani,
ob prvem spolnem odnosu deviška kožica ne izgine, včasih pa je tako raztegljiva, da se sploh ne pretrga temveč vsakič raztegne, malce napoka in ponovno zaraste. Vsekakor je “kožica” ki jo omenjate in je označena s črko “a” na sliki, del deviške kožice, saj so vsi označeni deli na sliki različni deli iste strukture.
Če bo težava predolgo vztrajala, je moteči del kožice mogoče odstraniti tudi kirurško.