Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina kovinski okus

kovinski okus

Že pol leta imam nekaksen suh kovinski okus v ustih oz. kot da bi pojedel kaksen detergent. Bil sem ze pri splosnem zdravniku pa mi je odgovoril da v medecini ni opisano česa podobnega. Vprasal se nekaj zdravnikov pa sem dobil isti odgovor. Neprijeten okus je včasih izrazitejši včasih manj, včasih pa “preseli” na ustnice. Včasih sem v ustih brez okusa. Odpovedal sem se nekaterim razvadam (pitje kave, zamenjal zobne paste, prehrano..) vendar nič.
Moram povedat da sem bil pred 3 leti operiran za žolčne kamne, vendar po operacije ne čutim nobenih težav. Zdravnik mi je enkrat predpisal kapsule Ulzol -sum zaradi želodčne kisline, vendar stvari se ne popravijo.
Drugače, na splošno sem zdrav.

Zanima kam naj se obrnem oz. kam bi lahko sel na kaksne drugacne preiskave.

Mark

Kovinski okus v ustih dajo največkrat kakšna zdravila, ali kaj redno jemljete? Pri zobozdravniku preverite, kakšne imate plombe, oziroma, če s kakšnim zobom ni kaj v redu.

Mark,

to se dogaja tudi meni, občasno. Pa ne jemljem prav nobenih zdravil. Traja od nekaj dni do par tednov, potem pa spet mine. Tudi na plombe sem že pomislil, ampak mi zobarca že 10 let pravi, da nimam nič za popravit. Pa imam polno gofljo plomb.
Se pač ne sekiram preveč zaradi tega :))

Tone

New Report

Close