Najdi forum

Kopanje mačka

Imamo mačka, ki je zelo čist in se rad umiva. Nekaj postov nazaj sem prebrala, da nekateri mačka kopate. Ali je to nujno potrebno in zakaj? Enkrat sem ga poskušala skopati, ker je bil res blaten, ko se je potepal po vrtu, toda je čisti znorel. Kako to izvedete? Kaj pa mačji šamponi?

če je maček zelo čist in se čisti sam in nima kakšne čudne navade, da se povalja v vsakem “dreku” ne vidim nobene potrebe, da bi ga mučila s kopanjem če praviš da ga ne prenaša najboljš (ne vem sicer če obstaja maček ki bi užival v kopanju) Jaz sem mojega morala parkrat skopat, ker mu pač dišijo razni iztrebki in hlevska gnojnica in pol prismrdi domov in ni druge variante kot banja… Ampak nujno z rokavicami, al pa mi še kdo pomaga, kajti drugače bi mi verjetno v sekundi zlezel za vrat (seveda s krempljami…) In še potem mi ful zameri in se me še en teden izogiba!!!

Jaz mačka skopam, kadar je to porebno- enkrat je bil močno bolan in se je po dveh tednih odločil, da pride domov in takrat je šel naravnost v banjo., če ima umazan kožuh al pa če smrdi, ga umijem in nima se kaj pritoževat: al kopanje al pa nič pozornosti! 🙂
Sem pa enkrat dobila krempelj tako globoko pod kožo da je bil velik auuuu.

Kadar ga date v banjo, šele potem odprite vodo, prej je ne sme slišati, pa pomočnika si dobite, ker je fajn da ga en drži, drugi ga pa hitro umije.
Lp

Haj, jaz naše muce kopam že od malega (cirka 2x letno oz. po potrebi). Super je, da se nauči že malo muco na kopanje, ker potem res ni nobenih problemov. Naša niti migne ne v vodi. Da ne govorim o tem, da moramo počasi začeti z fizioterapijo, kje drugje kot v vodi!

Nasvet: v banjo najprej natočiš vodo, ko mačke ni še nikjer v bližini (voda naj ji sega pod trebušček). Pazi na temperaturo vode, ki naj bo kot taka kot pri dojenčku. Za vsak slučaj si nadeni rokavice. Če maček ni vajen kopanja, rabiš pomočnika, prav tako z rokavicami. Mačka čisto mirno položiš v kad, pomočnik naj ga drži, ti pa ga našamponiraj (za šampon vprašaj v specializiranih trgovinah za živali). Vse naj poteka mirno in počasi! Spiraj ga s čisto počasi tekočo vodo, da ne bo šumov, ki mačke prestrašijo. Več čas mu nežno prigovarjaj, kako je priden in ga zraven božaj. Prvič je vedno malce hudo, nato pa vedno bolje.

Upam, da ti bo uspelo!

lp

jaz sem mojega mačka enkrat skopala, pa mi je ves moker in namiljen pobegnu ven iz hiše. ko sem ga lovila po cesti, je ena gospa prišla mimo in me začela opozarjat, naj pustim takega mačka pri miru, ker ima sigurno steklino, ker je od pene hehehe.
kopanje mačka: to je pogumno dejanje 🙂

Jaz mojo mačko kopam skoraj enkrat mesečno, razen zdaj pozimi ne. V začetku so bili problemi ja, ker se je z vsemi štirimi branila, pa še z repom zraven..he.Zdaj pa, ko jo dvignem v naročje in greva v kopalnico, sicer mijavka, tako kot bi jokala…ampak ko je pod vodo je potem kar v redu, se pusti. Edino potem je ne morem uloviti, da bi jo do konca posušila, ker ponavadi zbeži pod mizo in se potem sama poliže. Jz jo kasneje samo dobro še prečešem, pa je. .. jo skopam ravno zato, da ji malo prahu poberem z dlake, pa še lepšo dlako ima. Uporabljati pa moraš jasno, mačji šampon…

Jaz jo kopam v tuš kabini. Ni nobenih problemov. Malo ji prigovarjam, pa lepo ji govorim, ona mal mjavka… 🙂 na dno tuš kabine dam brisačo, da ji ne drsi, pa nikoli je ne močim po glavi. Še nikoli me ni opraskala, na vsakih pet minut nakaže, da bo ušla ampak jo primem in dam nazaj, pa gremo dalje.

New Report

Close