Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva kopalke v nosečnosti

kopalke v nosečnosti

Lepo pozdravljeni!

Sem v 25. tednu nosečnosti in 7. julija odhajam na 14 dnevni dopust na morje. Zanima me kakšne kopalke priporočate ali naj bi to bile enodelne ali lahko uporabljam dvodelne kopalke (upam, da mi bodo še prav), saj sem se do sedaj zredila za 4 kg in trebušček se mi pri oblačilih še praktično ne pozna dosti. Zanima me namreč glede temperaturne razlike, saj je trebuh mrzel, če je pokrit z mokrimi kopalkami.

Znima pa me tudi priporočljivost kopanja v “mrzlem” morju. Sama sem namreč zelo občutljiva in se najraje spravim v vodo v popoldanskem času, ko se mi zdi voda malo toplejša. Kakšen je vpliv mrzle vode na plod oziroma njegova občutljivost?

Hvala za odgovor in izčrpne odgovore v forumu, ki nam zelo pomagajo pri vsakdanjih težavah. Upam, da bo tudi za Vas kmalu napočil dan, ko boste odšli na dopust in se nas vsaj za nekaj dni “rešili”, saj z vprašanji kar nenehamo.

Pa lep pozdrav

Dana

Draga Dana,

vaš plod ima tako temperaturo, kakršno imate vi, niti desetinke nižje ali višje, saj se v vas ne more niti hladiti niti segrevati. Torej, če imate povišano temperaturo vi jo ima tudi vaš plod in obratno, prav? V vodi se pa ni pametno podhladiti čeprav to ne škodi plodu, prej bi mu škodilo pregrevanje (recimo v pogojih, ko se vi ne bi mogli ustrezno hladiti – savna ipd.). Torej, če vam na trebuh sije sonce se zato vaš plod ne bo nič slabše počutil, če je vam prijetno pri tem in enako velja za mokre kopalke. Kakšne kopalke si boste oblekli pa ni pomembno, take upam, da vam bo v njih udobno. Nobenih omejitev pri tem ni.

New Report

Close