Najdi forum

Spoštovani!

V začetku decembra 2001 so mojo in moževo zdr. kartoteko poslali na konzilij, ki naj bi me obvestil o datumu IVF. Zanima me, koliko časa rabi konzilij, da me o omenjeni zadevi obvesti in koliko časa potem je še potrebno čakati na sam postopek. Sestra, ki je poslala kartoteko mi je rekla, da je to poslovna tajna. Hecno, mar ne? Naju z možem pa resnično zanima, če bova letos prišla na vrsto – saj veste kako hitro je leto naokoli.

Hvala in lep dan še naprej,

Irena

Draga Irena,

morda bo izzvenelo smešno, čeprav je žalostno, vendar tudi jaz ne vem, kako dolgo komisija pošilja svoje mnenje in kdaj boste na vrsti. Če ste upravičeni do IVF postopka boste letos verjetno na vrsti najmanj 1x, običajno, če prvič ne uspe relativno hitro poskusijo še enkrat, torej v primeru prvega neuspeha, boste zelo verjetno letos na vrsti 2x.
Konzilij običajno zaseda 1x tedensko in takrat obdela vse prispele vloge. Kakšne posebne “poslovne skrivnosti” pa ni, ker mora za vse naše dejavnosti, za katere je potrebno čakanje, obstajati knjiga z vrstnim redom, v katero zaradi varovanja podatkov in zasebnosti parov sicer posamezni pari nimajo vpogleda, vendar ima vanjo vpogled predstavnik zavarovalnice in ta ob rednih nadzorih vedno preverja tudi upoštevanje knjige pri uveljavitvi pravic iz naslova zdravstvenega zavarovanja.

Z mozem sva bila na kliniki v Ljubljani konec januarja – prav tako zaradi zacetka postopka IVF (pregled dokumentacije za konzilij). Po tem, ko sva dobila karton z zaporedno stevilko sta, tako zdravnik kot sestra (loceno drug od drugega), razlozila postopek sprejemanja odlocitve konzilija in nadaljnji postopek. Lahko samo recem, da naj bi bila na vrsti v mesecu maju/juniju. Svetovala sta nama tudi literaturo o zdarvljenju z IVF (naprodaj na kliniki), kejr so opisani postopki IVF, razlogi neplodnosti in tudi psiholoski vidiki le te. Opozorila na predavanje o IVF, ki naj bi se ga udelezila, razlozila moznosti uspeha (glede na mojo klinicno sliko). Ter odgovorila na vsa vprasanja (ceprav so se nekatera meni zdela kar smesna, se je izkazalo, da nisa in da so celo pomembna). In – pomemben podatek – nisem samoplacnik, ampak lepo, na “socialo”.
Srecno

New Report

Close