kontracepcijske tablete yaz
da da to vem sem prebrala v navodilih…ampak ker bom imela za eno tabletko-dan krajši ciklus bom z novim zavojočkom začela v četrtek in ne petek kot ponavadi.. pa sem mislila da bi vseeno počakala en dan brez tabletk in v bistvu imela 5 dnevni premor, pa je najbrž bolje da ne šuštram stvari in pač začnem na četrtek tako bom že prvi dan zaščitena…
Na pomoč!
Pred 12-imi dnevi sem prvič začela z uporabo kontracepcijskih tabletk Yaz, že drugi dan pa sem zbolela ter nekaj čez 19h bruhala (tabletke jemljem ob 15h). Bolana sem bila približno en teden in skoraj vsak drugi dan sem močno bruhala 4h po zaužitju tabletke. Sem 100% prepričana, da mi slabosti niso povzročile tabletke. Zanima me, če kdo ve, kolikšen je absorpcijski čas tabletke ( 3-4h?) in ali je možno, da sem zaščitena kljub močnemu bruhanju po štirih urah po zaužitju tabletke?? Če nisem, se to šteje kot da sem pozabila vzeti več tabletk po 12h (?) in bi se po navodilih morala pogovoriti z zdravnico. Ker sem zelo sramežljiva raje najprej vprašam Vas, na internetu.
Sedaj sem zdrava, že cel čas-12 dni- nadaljujem z uporabo tabletk ob 15h, stranskih učinkov nimam…bi bilo pametno prenehati z uporabo tabletk, počakati na menstruacijo in s prvim dnevom spet začeti? Spolnih odnosov v tem času nisem imela, jih pa nameravam imeti v kratkem, seveda s kondomom.
Hvala za nasvete!
tako danes sem na zadnji beli tabletki in pojavila se mi je krvavitev..zanima me kaj bi bilo če danes zadnje bele nebi vzela in bi šla kar na rožnate, kaj se zgodi? imam pa že tako skrajšan ciklus za en dan ker sem morala enkrat vzeti dve (bilo je pri 12ti tabletki).. in še nekaj…če se krvavitev pojavi pomeni da ni nikakršne možnosti zanositve ali česar koli, kajne? (upoštevala sm vse nasvete in 7+ dni po “pozabljeni” t. uporabljala kondom..)
Živjo, jaz imam pa malo smešno vprašanje.
Ali je pomembno s kakšno tekočino vzameš tabletko? Ponavadi jo vzamem z vodo ali sokom, zanima pa me ali je kakšen problem če jo npr s kokakolo (ki naj bi razžrla vse v želodcu) ali domačim ingverjem, ki je tudi bolj pekoč.. Kako pa je z alkoholom, npr z radlerjem? Vem da ni najbolj pametna ideja, me pa zanima iz zdravstvenih razlogov.
Hvala za odgovor 🙂