Najdi forum

Kontracepcija

Spostovani dr. Pusenjak !

Pred kratkim sem zacela jemati kontracepcijske tablete Stediril D zaradi nerednih menstruacij. Pojedla sem komaj eno tablico (zdaj sem pri drugi) in tudi menstruacijo sem dobila 6. dan po zadnji tabletki.

Povsod, kjer karkoli pise o KT, sem prebrala, da je posledica jemanja KT ta, da je menstruacija zelo sibka ali kaksen ciklus celo izostane in da tudi bolecin skorajda ni. Jaz pa sem imela zelo mocno menstruacijo (dobesedno “ulivalo” se mi je iz noznice) in tudi obupne bolecine.
Ali je to normalno ? Se morda menstruacija sele po nekaj ciklusih jemanja uredi ? Ali bi morala zamenjati tabletke ? Kot sem ze napisala, sem koncala komaj s prvo tablico in me zanima, ali se bo to scasoma uredilo. Kaj vi mislite ?

Za odgovor in nasvet se vam najlepse zahvaljujem in vas lepo pozdravljam !

Draga Tatjana,

po prvi tablici je res nemogoče sklepati. čeprav jemljete estrogensko poudrajene tabletke, kjer je učinek “tanjšanja” maternične sluznice nekoliko manjši kot pri KT tretje generacije, je omenjeni učinek vseeno tudi tu prisoten, običajno pa traja lahko 3-4 cikluse, da se stanje uredi tako, kot bo verjetno ostalo ves čas jemanja KT.

Spoštovani!

Začela sem z jemanjem kontracepcijskih tablet Femoden. Po 21. tableti naj bi v roku 7 dni nastopila krvavitev. Brala sem, da to nastopi običajno 2-4 dni po zadnjem zaužitem dražeju. V mojem primeru ni prišlo do krvavitve. Po 7 dnevnem premoru sem ponovno pričela z jemanjem naslednje zaščitne kure in sicer s prvo tableto. Zanima me, ali bo krvavitev sploh nastopila?

Iskreno se Vam vnaprej zahvaljujem za Vaš odgovor.

Draga Taja,

včasih do krvavitev ne pride, kar pa naj vas ne skrbi. >Če niste pozabili vzeti nobene tabletke (recimo, da 1x ali 2x za vsak slučaj naredite test za nosečnost) potem ne skrbite za vmesne krvavitve. Če jih ni, nič za to. Lahko, da se bodo sčasoma pojavile, če ne, pa tudi prav, saj ob jemanju KT niso nujno potrebne.

New Report

Close