Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija kolobarji pod očmi

kolobarji pod očmi

Draga Tanč, najprej vam želim veliko sonca v novem letu in da bi čim prej ujeli zlato ribico, (naprej pa že veste kako gre)

Naša tokratna težava: moj sine star dobri dve leti ima že tretji dan pod očmi vijolične kolobarje( kot da bi imel hude podočnjake)
pravzaprav izgledajo malo nabrekli v kotičku očesa, potem pa naprej vdrti in obaravani vijola-nežno.
v ponedeljek so šli k babici na obisk in tam je hodil (kdo ve kako dolgo) preslabo oblečen za mrzlo stanovanje-predvsem tla, so ekstremno mrzla.

Se pravi v torek popoldan je že imel pod očmi…včeraj je pričel kašljati, zvečer pa je bil to tisti hudi hašelj, ki se ga sama spomnim izpred par mesecev, ko so me pljuča bolela od kašlja. Nekajkrat sem mu zvečer-ponoči namazala prsni koš+hrbet s timijanovim mazilom in položila na to topel obkladek. Dala v sobo kamilice in kasneje evkaliptus. Čez nekaj ur se je ta kašelj pričel že odpirati. (seveda tudi fiziološka)
Kašelj je bolje.
Sedaj me skrbijo madeži pod očmi.
Spet so bolj poudarjeni. Lula normalno.Vročine nima. Je manj, kot običajno.

Je pa bil pred tedni pri urologu, zaradi “jajčk”, ki se mu izgleda občasno ne spustijo, se kar nekje izgubijo-posalal nas je naša pediatr.ki običajno ne da napotnice kar tako na hitro. Urolog je dejal, da je en testis obdan s tekočino, da pa bo to ok.čez čas, drugi pa je takrat bil bp, ta levi pa nas prav zdaj zadnje tedne po pregledu bolj skrbi.
Je pa imelo dete pri dobrih dveh mesecih starosti operacijo levostran dimeljske kile (opravljena oper. leva herniektomija).
Vidi se mu, da ni ok, že po vedenju, pa počivat se odpravi kar sam, na najbolj čudna mesta v stanovanju,” ne toži pa, da bi ga kaj bolelo.””

Imamo-dajemo pa mu homeopatske tbl.aconitum-preobjeda, da bi ga malo spravili k sebi. Saj veste v treh meseci vsega skupaj 7 dni vrtca.

Ali je že čas, da letimo do zdravnika?
Sprašujem tako čudno, ker sem v teh zadnjih treh mesecih dobesedno sita ambulant.
vnaprej hvala za vaš odgov.

Pozdravljeni, nja,
zlata ribica se do sedaj uspešno izmika mojim poskusom, da bi jo ujela:-)

Otrok, ki je bolan, je bled. Če je morda tudi bolj svetlopolt, potem se v takem primeru bolj vidijo tudi podočnjaki. Seveda pa takšne nežno vijolične vidimo tudi pri otrocih z alergijami.
Rekla bi, da če otrok nima vročine in gre kašelj na bolje (je torej sočen, ne suh in dražeč), potem ni potrebno k zdravniku sedaj, ko so čakalnice res polne. Vsekakor pa je za pogledati kri. Kako stojite z alergijami pri vas?

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Uradno alergij ni bilo, neuradno sta imela oba dvojčka(fant+pupa) intoleranco, na KML, agrume, kosmulje, breskve…kar nekaj reči.
Pri fantu se je sedaj stanje dokaj umirilo, res, da še vedno s KML ne provociramo.
Smo pa v zadnjem času zaužili precej medu, ampak že kake tri mesece konstantno.
Nekako v zadnjih treh dneh ne vem, da bi pojedla kaj novega, sploh pa bi se pri pupi verjetno prej pojavilo.
Skratka, spet scena, ki jo zadnje mesece živimo pogosto, ko je mama precej švoh(težave s ščitnico),
takrat sta tudi malčka precej razdražljiva ali celo bolna.

Groza, kdaj bomo mi zares štartali z vrtcem?!
Pozdrav!

Živ, nja,
kar pogosto vidimo take podočnjake, čerpav bolj pri otrocih z alergijo na inhalatorne alergene (cvetni, hišni prah).
Saj bo, tudi vrtec bo in vaše zdravje tudi, če drugega ne, bo zlata ribica prinesla olajšanje:-)

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Hvala za odgov.

Ker smo bili v času ko se mu je pričelo kazati pod očmi v fazi migracije, je skorajda nemogoče iskati vzroke pri kaki alergiji.

Jaz sem malo skrbela, kaj če bi bile kake ledvice, glede na to, da je bil na mrzlih tleh. Pa še to sem pozabila pov., ima precej visok prag bolečine.

kaj pa pravite na tisto kombinacijo po op. kile in sedaj jajčka, a nas mora kaj skrbeti?

JA, res bi mogla ribica malo k vsakemu.

Lep pozdrav in hvala.

Ledvice vedno pokažejo znake s sečili (vnetje sečil: boleče, pekoče lulanje, če pa gre za vnetje ledvic je to pri otroku bolezen z visoko vročino). Le pri kronični ledvični odpovedi (npr. zaradi visokega pritiska ali sladkorne bolezni) bi videli nabrekle podočnjake brez drugih znakov s strani sečil.

New Report

Close