Najdi forum

Kolo iz Hervisa

Zivjo,

Ce se med vami kdo spozna na bicikle, bi ga prosil za nasvet. Vceraj sem v Hervisu zasledil gorsko kolo znizano z 200.000 na okrog 100.000 SIT. Menjalniki in zavore so Deore, zadnji menjalnik Deore LX, prednje vilice RST Omega T4, okvir kolesa pa je bil od ene meni neznane firme (Mistral mogoce, ampak nisem 100%). Na prvi pogled je ponudba zelo ugodna, rad pa bi slisal se mnenje kaksnega strokovnjaka.

LP in hvala za odgovor!

Rado

Sliši se Ok. Koliko pa tehta kolo?

Balance kolesa, ki jih tako reklamirajo v Hervisu so težka kot slon, čeprav imajo kar ok opremo (običajno super menjalnik, ostalo je pa bolj žalost).

Naj te popust ne zavede. Pomembno je tudi, da kupiš kolo primerne velikosti. Cenejša kolesa so običajno v treh velikostih (S, M, L), dražja dobiš v več velikostih (od 17-25).

Osebno ne bi nikoli kupila kolesa v Hervisu, ker v specializirani trgovini običajno dobiš več:

– kolo opremijo z bidoni, nosilci itd..
– če želiš kolo personalizirati ti originalno opremo vzamejo v račun in samo doplačaš razliko
– kvalitetno svetovanje
– boljši servis (res nikoli ne bi zaupala svojega kolesa Hervisu)

Sicer je res Hervis bolj tako tako, ampak, če primerjam kolesarsko trgovino, kjer sem jaz kupila kolo in Hervis. Je bistveno boljši slednji.
v tisti kolesarski trgovini sem doživela vse mogoče (ker še nisem veliko vedela o kolesu):
nobenih bidonov in nosilcev oz. da, ampak za plačilo brez popusta,
svetovanje katastrofa (čim bolj odreti kupca),
servis za niakmor: po centriranju so kar naenkrat začele pokati špice, slabo priviti zobniki, visoki računi ne da bi kaj naredili…
Tako, da so nekatere kol. trgovine le zato,d a te oderejo.
V Hervisu pa ponavadi ne najdeš nikogar, ki bi imel kaj pojma.

Rado, primerjaj opremo tega kolesa z drugimi kolesi. Dobi se polno prospektov, opisov koles…

Če kupuješ kolo v rangu od 100.000 sit moraš gledati prav nasprotno od prej omenjenega. Kolo naj ima ČIM MANJ dodatne opreme tako, da bi tisto, kar ima in nujno mora imeti nekaj veljalo. Dodatno opremo lahko vedno postopoma nadokupiš. Slab okvir, vilco, zavore ali menjalnike, malo težje.

Kolesar,
sicer še ne kupujem kolesa, ampak vseeno. Kje iskati podatke o kakovosti okvirja? Ali je dosti, če ugotoviš oznako npr. da ima alu. okvir 7005. so vsi s to oznako enako dobri? Kaj pa deli, kjer je okvir zvarjen skupaj – so pomembni? Sprašujem le za alu. okvirje.
Kaj pa vilice in amortizerji(prednji seveda)? Kako vedeti ali so OK? Kje so kakšni testi, mogoče na netu?
Kaj pa zavore? kaj moraš tu paziti?
Kakšen dober članek o kolesih z Deore in LX opremo?
Zanima me za isti cenovni razred kot zanima Rada.

Mene je namreč trgovec v kol. trgovini grdo potegnil. Sem bila pač naivna. Govoril mi je, da ima kolo vso opremo Deore in mi kazal opremo, ki je to res bila. Nisem pa opazila, da so zavore neke čudne, da je predni pesto čudno, da je okvir poškodovan… Gledala sem le tisto kar mi je kazal.

Aja pa še nekaj:

v specializiranih trgovinah ponavadi dobiš vsaj 5% popusta ali plačilo na obroke.

Jest sm dobu Ghost SE 2003 za 127.000. Solidno kolo, ampak zavore so preslabe (hočem diske, ker se mi gumice pregrevajo zarad prelahkih feltn)… No, oprema je komplet deore, razen zadnjega menjalnika, ki je XT (zarad mene bi bil lahk tud deore, ker se razlika komaj opazi). Teža pa je še kar ugodna, ampak upgrade na diske me bo stal razliko do 200.000 SIT bika. Če maš 70 kg, ni problem, če pa si model z 80 kg + (sam jih imam na žalost čez 90), potem pa pozab na V-brake (in računi raj na hidravliko). Men se žal bremze prekurjo po 50 vm spusta na singletracku, kar je čisti disaster.
Mi je pa smešno, kok sem zahtevn ratu… Ampak kaj češ.. poleg kondicije mi je motiv, da tud kej konkretnga odpelem, sploh, če ni nobenga avtomobila daleč naokol.

Patrice,

predlagam da zamenjaš gumice na V-brejkih. Kupi si ene dobre…mogoče boš prišparal za diske.

V naši kolesarski družbi smo taki in drugačni in ti povem, da je kolega, ki ima okoli 100 kg (velikan prvevrste) čisto zadovoljen z V-brejki.

Taprava razlika je (poleg mase in denarja) le v tem, da se diski precej bolje obnesejo v blatu in snegu, ko V-brake odpove.

probaj zamenjat par tipov gumic.

LP, M.

Za domovino...z biciklom navhrib!

kaj ko bi povedala katera trgovina je bila

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

New Report

Close